Fit Tarifler

Çalışma saatlerinin artması, fast food tüketimi, genetiği ile oynanmış gıdalar ve benzeri sebepler dolayısıyla sağlıklı beslenmek ve fit kalabilmek gün geçtikçe zorlaşıyor. Daha sağlıklı beslenip daha fit olabilmek için siz de taze meyvelerin gücünden faydalanın. Hazırlaması pratik, besin değeri yüksek fit tariflerimiz ile formunuzu korurken aynı zamanda bağışıklık sisteminizi de güçlendirerek hastalıklardan da korunacaksınız.

Bizim tariflerimiz haricinde kendi tariflerinizi de bizimle paylaşabilir, sayfalarımızda yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Fit Kalmanız İçin Tarifler

Pancar Püreli Avokado Dilimleri

Pancarı soyun, küçük parçalara bölün ve 15-20 dakika haşlayın. Soğuyan pancarları zeytinyağı, tuz, karabiber ve biraz lime suyu ile tatlandırıp blender’da püre haline getirin. Avokadolarınızı soyun, dilimleyin ve kararmaması için üzerine biraz lime suyu gezdirin. Tercih edeceğiniz ekmek dilimleri üzerine önce pancar püresi, sonra avokado dilimlerini yerleştirin ve tuz ekleyerek servis edin. Malzemeler 1 adet […]

Devamı

Limonlu ve Zerdeçallı Enerji Topları

Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp beş dakika kadar sıcak su içinde bekletin. Hurmalar yumuşadığında süzün ve mutfak robotunda çekin. Suyunu saklayın. Kalan tüm malzemeleri de mutfak robotuna ekleyip, hamur kıvamı alana dek çalıştırın. Eğer kıvam elinize çok kuru gelirse, her seferinde birer çorba kaşığı ayırdığınız hurma suyundan ekleyerek doğru kıvamı yakalayın. Bir kaşıkla ölçerek ıslattığınız elinize alın […]

Devamı

Zerdeçallı Izgara Tavuk

Zerdeçal, zencefil ve sarımsağı bir havanda tuz ile döverek püre haline getirin. Yoğurdu, zeytinyağını ve baharatları ekleyin. Tavukları ekleyin ve en az dört saat, tercihen bir gece boyunca bu marinasyonda dinlendirin. Pişirmeden önce fazla yoğurdunu kağıt havlu ile sıyırın. Şişlere geçirdiğiniz tavuk parçalarını zeytinyağı ile yağlayın ve tuzlayın. Sık sık çevirerek, ızgara izleri çıkana ve […]

Devamı

Demirhindi Soslu Salata

Sos içeriğini orta boy derin bir kapta iyice karıştırın. Tercihinize göre tuz ve biber ekleyerek sosu tamamlayın. Ayrı bir kapta lahana, salatalık, soya filizi, yeşil soğan ve kişniş yapraklarını karıştırıp sosu üzerine ekleyin. Demirhindi Püresi: Taze demirhindi meyvesinin kabuğunu soyun. Ilık suda 20 dakika bekletin. Suyunu süzün. Çekirdeklerini ayıklayın. Bir çatal yardımıyla ezerek püre haline […]

Devamı