Fit Tarifler

Çalışma saatlerinin artması, fast food tüketimi, genetiği ile oynanmış gıdalar ve benzeri sebepler dolayısıyla sağlıklı beslenmek ve fit kalabilmek gün geçtikçe zorlaşıyor. Daha sağlıklı beslenip daha fit olabilmek için siz de taze meyvelerin gücünden faydalanın. Hazırlaması pratik, besin değeri yüksek fit tariflerimiz ile formunuzu korurken aynı zamanda bağışıklık sisteminizi de güçlendirerek hastalıklardan da korunacaksınız.

Bizim tariflerimiz haricinde kendi tariflerinizi de bizimle paylaşabilir, sayfalarımızda yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Fit Kalmanız İçin Tarifler

Avokado Çanağında Buğday Salatası

İkiye böldüğünüz avokadoların etlerini, kabuğuna zarar vermeden çıkarın ve ezin. Haşlanmış buğday, kuru üzüm, çekirdek içi, ince kıyılmış taze soğan, küçük parçalara ayırdığınız beyaz peynir ve ince kıyılmış sarımsak ile karıştırın. Zeytinyağı, soya sosu, limon suyu ekleyin, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Salatayı avokado kabuklarına doldurun. İkiye böldüğünüz domatesleri üzerine yerleştirin. Afiyet olsun. Malzemeler 2 […]

Devamı

Kuşkonmaz Çorbası

Soğanı 2 kaşık tereyağında, orta ateşte pişirin. Kuşkonmazların uçlarını çorbanızı süslemek için saklayın, kalan kısmını küçük parçalar şeklinde doğrayın. Doğradığınız kuşkonmazı soğana ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp 5 dakika kadar pişirin. Tavuk suyunu ekleyin, altını kısın, 15-20 dakika pişirin. Kuşkonmazların uçlarını, 1 kaşık tereyağında 3 dakika soteleyin. Çorbayı blender’dan geçirin. Tekrar tencerenize alın, kısık […]

Devamı

Vegan Peynirli Fırınlanmış Kuşkonmaz

Fırını 220 derecede ısıtın. Unu, nohut unu-su-zeytinyağı karışımını, vegan cheddar-ekmek kırıntısı-tuz-karabiber-kırmızı toz biber karışımını, kuşkonmazların sığacağı büyüklükte üç ayrı tabağa alın. Kuşkonmazları önce una, sonra nohut unlu karışıma, son olarak da ekmek kırıntısı karışımına bulayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizdiğiniz kuşkonmazların üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve 5-6 dakika pişirin. Bir maşa yardımıyla tersini çevirip […]

Devamı

Kuşkonmazlı Şiş Kebap

Bal, tuz ve karabiberi karıştırın. İrice küpler halinde doğradığınız bonfile parçalarını bu karışımla kaplayın. Kuşkonmazları tuzlu suda 2-3 dakika haşlayın. Biraz yumuşamış ancak hala kıtırlığını koruyan kuşkonmazları süzün, kağıt havlu ile kurutun ve zeytinyağı ile yağlayın. Kuşkonmaz ve soğanları şişlere uygun boyutta parçalara bölün. Etler, kuşkonmazlar ve soğanları sıralı olarak şişlere dizin. Yağladığınız kızgın ızgara […]

Devamı