Fit Tarifler

Çalışma saatlerinin artması, fast food tüketimi, genetiği ile oynanmış gıdalar ve benzeri sebepler dolayısıyla sağlıklı beslenmek ve fit kalabilmek gün geçtikçe zorlaşıyor. Daha sağlıklı beslenip daha fit olabilmek için siz de taze meyvelerin gücünden faydalanın. Hazırlaması pratik, besin değeri yüksek fit tariflerimiz ile formunuzu korurken aynı zamanda bağışıklık sisteminizi de güçlendirerek hastalıklardan da korunacaksınız.

Bizim tariflerimiz haricinde kendi tariflerinizi de bizimle paylaşabilir, sayfalarımızda yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Fit Kalmanız İçin Tarifler

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizini kırıp, etli kısmını kabuğundan çıkardıktan sonra su ile iyice yıkayın. Blender’a küp küp doğranmış Hindistan cevizini ekleyin ve ılık suyu blendar’ı rahat çalıştıracak kadar ilave edin. İyice parçalanana kadar çalıştırın. Süzgeçten geçirdikten sonra, suyu bir kez de şifon bezden süzün. Bu işlem süzgeçten geçen parçaları ayıklamaya yardımcı olur. Bir gece dolapta bekletin. Sabah […]

Devamı

Garnitürlü Avokado

Avokadolarınızı ortadan ikiye ayırın ve çekirdeklerini çıkartın. Kabuklu halde, önceden ısıttığınız ve yağladığınız tavanıza alıp üzerinde ızgara çizgileri oluşana kadar ızgara edin. Bu arada beyaz peynir, doğranmış kırmızı soğan, kapari, karabiber, maydanoz ve zeytinyağını karıştırın. Izgaradan aldığınız, tuz ve karabiber ile tatlandırdığınız avokadoların çekirdek boşluklarına bu harcı doldurun. Afiyet olsun. Malzemeler 2 adet Verita Yemeye […]

Devamı

Mango ve Hindistan Cevizli Chia Pudding

Bir kapta, Hindistan cevizi sütü, chia tohumları, rendelenmiş Hindistan cevizi, akçaağaç şurubu (veya bal) ve vanilyayı birleştirin. İyice karışana kadar çırpın. Karışımı oda sıcaklığında yaklaşık 30 dakika bekletin. Bir kez daha karıştırın, örtün ve en az 3 saat buzdolabında tutun (en iyi sonuç için gece boyunca soğutun). Bir bardağa önce karışımı, sonra mango dilimlerini ve […]

Devamı

Hindistan Cevizi Unu

Hindistan cevizi sütü tarifini uyguladığınızda geriye kalan posayı un yapımında kullanabilirsiniz. Dış kabuğundan çıkardıktan sonra etinin kahverengi olan kabuğunu soyarsanız, beyaz bir una sahip olursunuz. İyice suyu çıkartılmış Hindistan cevizi posasını güneş altında bir bez üzerine serin. Aşırı sıcakta kurutursanız ununuzun rengi kahvemsi bir renk alır. O yüzden orta sıcaklıktaki bir güneşli havayı tercih edin. […]

Devamı