Şımartan Tarifler

Stresli geçen günler sonunda kendinizi zaman zaman tatlı yiyerek şımartmak isteyebilirsiniz. Kendinizi mutlu edip şımartırken, taze meyveleri kullanarak sağlıklı beslenmeye devam edebilirsiniz.

Sizlere Verita taze meyvelerini kullanarak hazırlayabileceğiniz ve kendinizi şımartabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifler hazırladık, afiyet olsun.

Kendinizi Şımartın

Tatlı Patatesli Pankek

Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın. Tereyağı, şeker ve vanilyayı karıştırın. Karışıma yumurtaları ekleyin ve azar azar un yedirin. Sütü ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra karışımın Tüm malzemeleri bir blenderin içerisine ekleyin. Pürüzsüz olana den karıştırın. Karışımdan azar azar önceden ısıtılmış düz tavaya ekleyin ve önlü arkalı pişirin. Diğer tarafta ahududu ve şekeri kaynatın. Pankeklerin üzerine […]

Devamı

Ahududulu Kek

Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın. Tereyağı, şeker ve vanilyayı karıştırın. Karışıma yumurtaları ekleyin ve azar azar un yedirin. Sütü ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra karışımın yarısını kek kalıbına dökün. 35-40 dakika fırınladıktan sonra soğumaya bırakın. Bu sırada kreması için malzemeleri karıştırın ve kremayı ılık kekin üzerinde gezdirin. Üzerine ahududu tanelerini yerleştirin. Pudra şekeri serpin. Afiyet […]

Devamı

Frenk Üzümlü Milföy Pastası

Milföy hamurlarını tek sıra halinde fırın tepsisine dizin. Kabarmaması için orta kısımlarını çatalla delin. 170 derecede ısıtılmış fırında pişirin ve soğumaya bırakın. Bu sırada krema malzemesini bir tencerede, orta ateşte, koyu kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Ilıtılmış kremayı milföy hamurlarının orta kısımlarına dökün ve frenk üzümleriyle süsleyin. Afiyet olsun. Malzemeler 100g Verita Frenk Üzümü 16 […]

Devamı

Böğürtlenli Roll-Ups

Fırınınızı 80 dereceye ayarlayın. Böğürtlenleri blenderda püre haline getirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve böğürtlen püresini tepsiye yayın. Püreyi 3-4 saat fırınlayın. Fırında kalma süresi fırının özelliğine ve pürenin kalınlığına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Püre tamamen kuruyunca, üzerine yağlı kağıt serin ve tepsiyi ters çevirin. Böylece en son serdiğiniz yağlı kağıt altta kalacak. Uzun […]

Devamı