Şımartan Tarifler

Stresli geçen günler sonunda kendinizi zaman zaman tatlı yiyerek şımartmak isteyebilirsiniz. Kendinizi mutlu edip şımartırken, taze meyveleri kullanarak sağlıklı beslenmeye devam edebilirsiniz.

Sizlere Verita taze meyvelerini kullanarak hazırlayabileceğiniz ve kendinizi şımartabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifler hazırladık, afiyet olsun.

Kendinizi Şımartın

Zencefilli Kadayıflı Muhallebi

1 boğum zencefili rendeleyin. Süte ekleyin ve kaynatın. Altını kapattığınız zencefilli sütü 2 saat boyunca infüze olması için bekletin. Kadayıf dışında kalan tüm malzemeleri tencereye ekleyin. Sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirin. Ilınınca kaselere paylaştırın. Kırılmış kadayıf ve nar ile süsleyin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita Taze Zencefil, 3 su bardağı süt, 5 […]

Devamı

Demirhindili Yaprak Sarması

Yaprakları suda 2-3 dakika haşlayın ve kenara alın. Sarmanın iç harcını hazırlamak için; yarım su bardağı zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. 3 adet rendelenmiş soğanı hafif renk alana kadar kavurun. Ardından üzerine 1,5 yemek kaşığı dolmalık fıstığı da ekleyip kavurmaya devam edin. Soyulmuş, çekirdekleri ayıklanmış ve zerdeçalları, baharatları, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Suyunu ekleyip […]

Devamı

Hindistan Cevizli Çikolata

Hindistan cevizini ayıkladıktan sonra rendeleyin. Rende Hindistan cevizini 50 derecede ısıtılmış fırında 1 saat kurutun. Vanilyalı pudingi üzerinde yazan ölçünün yarısı kadar, yani 250 ml sütle pişirin. Rende Hindistan cevizi ile karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş bir kek kalıbına dökün. Buzdolabına kaldırın ve sertleşene kadar bekleyin. Sertleşmiş karışımı küçük dikdörtgenler şeklinde kesin ve köşelerini tıraşlayarak […]

Devamı

Demirhindili Pİlav

Sıcak suda beklettiğiniz pirinçleri tereyağında kavurun. Baharatları da tereyağına ekleyip bir dakika çevirin. Tavuk suyunu, tuzunu, biberini ve soyulup çekirdekleri ayıklanmış demirhindiyi ekleyin, altını kısın. Suyunu çekene kadar pişerken bir taraftan dolmalık fıstıkları renk alana kadar kavurun. Demlenen pilavınızı bir tutam maydanoz ve fıstıklarla süsleyip servis edin. Afiyet olsun. Malzemeler Yarım kutu Verita Demirhindi, 1 […]

Devamı