Şımartan Tarifler

Stresli geçen günler sonunda kendinizi zaman zaman tatlı yiyerek şımartmak isteyebilirsiniz. Kendinizi mutlu edip şımartırken, taze meyveleri kullanarak sağlıklı beslenmeye devam edebilirsiniz.

Sizlere Verita taze meyvelerini kullanarak hazırlayabileceğiniz ve kendinizi şımartabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifler hazırladık, afiyet olsun.

Kendinizi Şımartın

Yaban Mersini Sosu

Zeytinyağında sarımsakları bir dakika boyunca, orta ateşte pişirin. Yaban mersini, esmer şeker, et suyu, defne yaprağı, su ve baharatları ekleyerek 25 – 35 dakika kadar, parlak mor renginde homojen bir sos elde edene kadar pişirmeye devam edin. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyerek tatlandırın. Şefimiz “Kuzu veya diğer kırmızı et türleri ile yakışan bir sostur” […]

Devamı

Yaban Mersini Börekçikleri

Fırını 200 derecede ısıtın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı yayın. Bir sos tenceresinde yaban mersinleri, şeker, lime suyu ve nişastayı karıştırın. Orta ateşte kaynatın, 1-2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin, ateşten alın ve soğumaya bırakın. Yumurtaya suyu ekleyin ve çırpın. Milföy hamurlarının ortasına bir kaşık soğuyup katılaşmış yaban mersini sosu alın. Çırpılmış yumurtayı hamurların kenarlarına […]

Devamı

Çarkıfelekli Tart

Tart hamuru için; elenmiş un, pudra şekeri ve tuzu karıştırın. Küçük parçalara ayırdığınız soğuk tereyağını teker teker atarak mutfak robotunda karıştırma işlemini sürdürün. Son olarak yumurta sarısı ve soğuk suyu katıp çok kısa bir kez daha karıştırın. Tart hamurunu streç filmle sardıktan sonra buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru, tereyağıyla yağladığınız bir tart kalıbına elinizle […]

Devamı

İki Renkli Mangolu Panna Cotta

Mangoları dilimleyin ve biraz süt ekleyerek blender’da püre haline getirin. Jetalinin yarısını biraz sıcak suyla karıştırıp eritin. Sütü, kremayı, şekeri, vanilyayı ufak bir tencerede ısıtın ancak kaynatmayın. Bu karışımı ikiye ayırın ve bir ölçüsünü mango püresi ve jelatin ile karıştırın. Mangolu panna cotta’yı yan yatırdığınız bardaklara paylaştırın ve donana kadar, oda sıcaklığında yaklaşık 3 saat […]

Devamı