Şımartan Tarifler

Stresli geçen günler sonunda kendinizi zaman zaman tatlı yiyerek şımartmak isteyebilirsiniz. Kendinizi mutlu edip şımartırken, taze meyveleri kullanarak sağlıklı beslenmeye devam edebilirsiniz.

Sizlere Verita taze meyvelerini kullanarak hazırlayabileceğiniz ve kendinizi şımartabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifler hazırladık, afiyet olsun.

Kendinizi Şımartın

Mangolu Güllaç

Sütü bir tencereye alın ve toz şekeri üzerine ilave edin. Vanilyayı sütün içerisine ekledikten sonra orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Süt, elinizi yakmamalı ancak ılıktan daha sıcak olmalı. Mangoyu küçük küpler halinde doğrayın, cevizleri kıyın. Güllaç yapraklarının iyice ıslandığına emin olarak dizmeye başlayın. Biz tek porsiyonluk kaplarda yaptık ama siz elbette büyük tel bir kalıpta […]

Devamı

Ahududulu Süt Burger

Tereyağı, toz şeker ve yumurtayı çırpın. Sütü ilave ederek birkaç dakika daha çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ilave edin, karıştırın. Hamuru sıkma torbasına aktarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine yuvarlaklar olacak şekilde sıkın, pişerken yayılacağını unutmayın. 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğutun. Yumurta sarıları […]

Devamı

Böğürtlenli Brovni

Fırını 180 derecede ısıtın. Çikolata ve tereyağını benmaride eritin. Ilıması için kenara alın. Başka bir kapta un, kabartma tozu, tuzu ve kakaoyu karıştırın. Soğuyan çikolata karışımına süt, şeker, pekmez ve vanilyayı ekleyin, karıştırın. Unlu karışımı sıvı karışıma ekleyin ve karıştırın. Yağlanmış bir kalıba karışımı dökün ve üzerini spatula ile düzleyin. 30 dakika boyunca pişirin. Krema […]

Devamı

Orman Meyveli Sevgililer Günü Pastası

Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarılarına toz şekerin yarısını ekleyin. Sarılar beyazlaşıncaya kadar çırpın. Yumurta aklarına kalan toz şeker ve tuzu ekleyerek kar gibi oluncaya kadar çırpın. Kabarttığınız yumurta aklarına, havasını kaçırmamaya dikkat ederek yumurta sarılarını ekleyin. Un ve kabartma tozunu, yumurta karışımına eleyerek yedirin. 23 santimlik çember kalıbın altına yağlı kağıt serin. Yağlı […]

Devamı