Şımartan Tarifler

Stresli geçen günler sonunda kendinizi zaman zaman tatlı yiyerek şımartmak isteyebilirsiniz. Kendinizi mutlu edip şımartırken, taze meyveleri kullanarak sağlıklı beslenmeye devam edebilirsiniz.

Sizlere Verita taze meyvelerini kullanarak hazırlayabileceğiniz ve kendinizi şımartabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifler hazırladık, afiyet olsun.

Kendinizi Şımartın

Demirhindili Dondurma

Demirhindi meyvesinin çekirdeklerini ayıkladıktan sonra krema, süt, şeker ve vanilya ile birlikte ocakta duman çıkmaya başlayana kadar ısıtın. Ayrı bir kapta, yumurta sarılarını sadece karışana kadar çırpın. Demirhindili sıcak süt karışımından bir çay bardağı alın ve hızla karıştırmakta olduğunuz yumurtalara incecik akıtarak ekleyin. Yumurtalı karışımı yine azar azar demirhindili süt karışımına ekleyin. Karışımı, ateşi sonuna […]

Devamı

Taze Zerdeçallı Mücver

Zerdeçalları bir kaşığın tersi ile soyun. Zerdeçal, kabak, patates ve havucu rendeleyin. Kıydığınız yeşil soğanları, maydanozu ve kaşar peynirini ekleyin.  Yumurtayı kırıp karıştırın. Son olarak tuz, un ve karabiberi ekleyip karıştırın. Dilediğiniz büyüklükte parçalar alıp kızgın yağda kızartın. Çeri domates, lime dilimleri ve acı sos ile servis edin. Malzemeler 5-6 baş Verita Taze Zerdeçal, 1 […]

Devamı

Demirhindili Dondurma

Demirhindi meyvesinin çekirdeklerini ayıkladıktan sonra krema, süt, şeker ve vanilya ile birlikte ocakta duman çıkmaya başlayana kadar ısıtın. Ayrı bir kapta, yumurta sarılarını sadece karışana kadar çırpın. Demirhindili sıcak süt karışımından bir çay bardağı alın ve hızla karıştırmakta olduğunuz yumurtalara incecik akıtarak ekleyin. Yumurtalı karışımı yine azar azar demirhindili süt karışımına ekleyin. Karışımı, ateşi sonuna […]

Devamı

Yaban Mersinli Cheesecake

Yulaflı bisküvileri, oda sıcaklığında yumuşayan tereyağı ile mutfak robotunda çekin. Biz bir miktar pütürlü kalmasını tercih ediyoruz. Bu hamuru kelepçeli yuvarlak bir kek kalıbına alın ve bastırıp düzleştirin. Pudra şekeri, labne peyniri, krema ve lime suyunu pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Soğuk suda ıslatıp yumuşattığınız jelatinleri yarım su bardağı sıcak suda eritip bu […]

Devamı