Ahududulu Çizkeyk

Fırını 160 derecede ısıtın. 30×30 büyüklüğünde kare bir kalıba yağlı kağıt döşeyin. Mutfak robotunda un haline getirdiğiniz bisküvileri, eritilmiş tereyağı ile karıştırın, kalıba yayın ve bir kaşık ile bastırarak düzeltin. Krem peynir, yumurta, yoğurt, şeker ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar çırpın ancak daha fazla çırpmamaya özen gösterin yoksa kekiniz çatlayabilir. Benmaride erittiğiniz çikolatayı ekleyin ve hızla çırpın çünkü erimiş çikolata soğuk karışım ile karşılaştığında hızla katılaşmaya başlar. Bir kutu ahududuyu karışıma ekleyin ve nazikçe karıştırın. Karışımı bisküvi tabanının üstüne dökün. Kalıbı tezgahınıza birkaç kez hızlıca vurun, karışımın içinde hapsolmuş hava kabarcıklarının yüzeye çıktıklarını göreceksiniz. Kalıbı fırına yerleştirin ve 40-50 dakika arası pişirin. Fırından çıktığında kenarlar sertleşmiş, ortası hala biraz sıvı kıvamda olmalı. Kekinizi buzdolabında en az 4 saat, ideal olarak bir gece dinlendirin.  Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 paket Verita Ahududu,
  • 250 g kakaolu bisküvi,
  • 100 g tereyağı,
  • 500 g krem peynir,
  • 2 yumurta,
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  • 150 g şeker,
  • 1 paketi vanilya,
  • 150 g beyaz çikolata

Tarifler

  • Zerdeçallı İrmik Helvası

    Tereyağını eritin, fıstıkları kavurmaya başlayın. Bu aşamada sürekli karıştırmak, eşit renk almaları bakımından önemli. Renk almaya başladıklarında (genellikle uçlarından başlar) irmiği ekleyin ve devamlı karıştırarak koyu sarı hale gelene kadar kavurmaya devam edin. Süt, su ve şekeri karıştırıp kaynayana kadar ısıtın. İrmiklerin içine soyup rendelediğiniz 1 tepeleme tatlı kaşığı taze zerdeçalı ekleyin. Sütlü şerbetinden bir […]

    Devamı
  • Peynirli Tatlı Patates Topları

    Tatlı patatesinizi haşlayıp püre haline getirdikten sonra 1 tatlı kaşığı tam buğday unu, toz biber, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Top haline getirilip ortasına parmağınızın ucu ile bir çukur açın, küp küp doğradığınız peynirlerden bir parça yerleştirip kapatın. Yapışkan bir püre olacağı için bu esnada ellerinizi unlamanızı veya yağlamanızı öneririz. Hazırladığınız topu susama bulayın ve […]

    Devamı
  • Zencefilli Kabak Karnıyarık

    Kabakların üzerinde harcını yerleştirecek bir oyuk açın. Kabakları hafifçe tuzlayın. Dilerseniz derin yağda kızartın, daha az yağ kullanmak isterseniz kapaklı bir yapışmaz tavada kısık ateşte yumuşayana kadar kendi buharında pişirin. Doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin, kıyma ve sarımsağı ekleyin, kıyma kavrulduktan sonra salçasını ekleyin, son olarak bir baş soyulmuş ve ince kıyılmış zencefili ekleyin, tuzunu ve […]

    Devamı
  • Mangolu Güllaç

    Sütü bir tencereye alın ve toz şekeri üzerine ilave edin. Vanilyayı sütün içerisine ekledikten sonra orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Süt, elinizi yakmamalı ancak ılıktan daha sıcak olmalı. Mangoyu küçük küpler halinde doğrayın, cevizleri kıyın. Güllaç yapraklarının iyice ıslandığına emin olarak dizmeye başlayın. Biz tek porsiyonluk kaplarda yaptık ama siz elbette büyük tel bir kalıpta […]

    Devamı