Ahududulu Çizkeyk

Fırını 160 derecede ısıtın. 30×30 büyüklüğünde kare bir kalıba yağlı kağıt döşeyin. Mutfak robotunda un haline getirdiğiniz bisküvileri, eritilmiş tereyağı ile karıştırın, kalıba yayın ve bir kaşık ile bastırarak düzeltin. Krem peynir, yumurta, yoğurt, şeker ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar çırpın ancak daha fazla çırpmamaya özen gösterin yoksa kekiniz çatlayabilir. Benmaride erittiğiniz çikolatayı ekleyin ve hızla çırpın çünkü erimiş çikolata soğuk karışım ile karşılaştığında hızla katılaşmaya başlar. Bir kutu ahududuyu karışıma ekleyin ve nazikçe karıştırın. Karışımı bisküvi tabanının üstüne dökün. Kalıbı tezgahınıza birkaç kez hızlıca vurun, karışımın içinde hapsolmuş hava kabarcıklarının yüzeye çıktıklarını göreceksiniz. Kalıbı fırına yerleştirin ve 40-50 dakika arası pişirin. Fırından çıktığında kenarlar sertleşmiş, ortası hala biraz sıvı kıvamda olmalı. Kekinizi buzdolabında en az 4 saat, ideal olarak bir gece dinlendirin.  Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 paket Verita Ahududu,
  • 250 g kakaolu bisküvi,
  • 100 g tereyağı,
  • 500 g krem peynir,
  • 2 yumurta,
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  • 150 g şeker,
  • 1 paketi vanilya,
  • 150 g beyaz çikolata

Tarifler

  • Avokadolu Ayran Aşı

    Buğdayı yumuşayana kadar kaynatın ve süzün. Süzme yoğurdu su ile açın. Nohut, buğday, ince doğranmış avokado, ince kıyılmış taze nane, tuz ve karabiber ile karıştırın. Buzdolabında soğutun. Zeytinyağını kuru nane ile kızdırın. Servis ederken çorbanızın üzerinde gezdirin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 adet Verita Yemeye Hazır Avokado, 1 su bardağı konserve nohut, 1 su bardağı buğday […]

    Devamı
  • Limonata Jölesi

    Lime’ları ortadan ikiye kesin ve kabuklarını ezmeden içlerini bir kaşıkla boşaltın. Suyunu bir süzgeçten geçirin. Nane yapraklarını incecik kıyın. Jelatini yarım bardak suda ıslatın. Yumuşadıktan sonra kalan yarım bardak suyu kaynatın ve jelatine ekleyip eriyene kadar karıştırın. Lime suyu, nane ve balı ekleyin. Jelatinli karışımı limeların içine boşaltın. Buzdolabında iki saat kadar donması için bekleyin. […]

    Devamı
  • Zencefilli, Lime’lı, Hindistan Cevizli Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Baton bir kek kalıbını yağlayın. Tereyağı ve şekeri kabarana kadar çırpın. Lime’ların kabuklarını soyun, üçte birini ayırıp kalanı karışıma ekleyin. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Hindistan cevizini soyun, etinin yarısını rendeleyin. Bir baş zencefili soyun ve rendeleyin. Rendelenmiş Hindistan cevizi ve zencefil, un, kabartma tozu ve bir lime’ın suyunu […]

    Devamı
  • Ahududulu Masum Çizkeyk

    Önce ahududu sosunu hazırlayalım. Bunun için ahududuları, suyu ve nişastayı küçük bir tencereye alın, bir taşım kaynatıp altını kısın, katılaşana kadar, yaklaşık 2 dakika daha pişirin. Sos sıcakken süzerek ahududu çekirdeklerini ayırın. Yulaflı bisküvileri mutfak robotunda toz haline getirin, erimiş tereyağı ile karıştırıp 20 santimlik kelepçeli, yağlanmış bir kalıbın tabanına bastırıp yerleştirin. Sütü ve beyaz […]

    Devamı