Ahududulu Çizkeyk

Fırını 160 derecede ısıtın. 30×30 büyüklüğünde kare bir kalıba yağlı kağıt döşeyin. Mutfak robotunda un haline getirdiğiniz bisküvileri, eritilmiş tereyağı ile karıştırın, kalıba yayın ve bir kaşık ile bastırarak düzeltin. Krem peynir, yumurta, yoğurt, şeker ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar çırpın ancak daha fazla çırpmamaya özen gösterin yoksa kekiniz çatlayabilir. Benmaride erittiğiniz çikolatayı ekleyin ve hızla çırpın çünkü erimiş çikolata soğuk karışım ile karşılaştığında hızla katılaşmaya başlar. Bir kutu ahududuyu karışıma ekleyin ve nazikçe karıştırın. Karışımı bisküvi tabanının üstüne dökün. Kalıbı tezgahınıza birkaç kez hızlıca vurun, karışımın içinde hapsolmuş hava kabarcıklarının yüzeye çıktıklarını göreceksiniz. Kalıbı fırına yerleştirin ve 40-50 dakika arası pişirin. Fırından çıktığında kenarlar sertleşmiş, ortası hala biraz sıvı kıvamda olmalı. Kekinizi buzdolabında en az 4 saat, ideal olarak bir gece dinlendirin.  Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 paket Verita Ahududu,
  • 250 g kakaolu bisküvi,
  • 100 g tereyağı,
  • 500 g krem peynir,
  • 2 yumurta,
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  • 150 g şeker,
  • 1 paketi vanilya,
  • 150 g beyaz çikolata

Tarifler

  • Ananaslı Ters Yüz Kek

    50 g tereyağı ve esmer şekeri küçük bir tencerede eritin. Şeker küçük baloncuklar şeklinde kaynamaya başladığında karışımınız hazır demektir. Şeker karışımını yağlanmış kek kalıbının tabanına dökün. Dilimlediğiniz ananas parçalarını tabana dizin. Ananası soyarken ve keserken kesme tahtanıza akan suları ayırın.  Kek için un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Kalan tereyağı ve şekeri mikserle yaklaşık beş […]

    Devamı
  • Tropikal Soslu Tavuk Göğsü

    Doğranmış meyveler ve Hindistan cevizi sütünü kısık ateşte kaynatın. Beyaz biber ve tuzu ekleyin. Blender’a alın ve püre haline getirip kenara alın. Tereyağını eritin unu ekleyin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun. Meyve püresini ekleyin ve katılaşana kadar kısık ateşte, yaklaşık beş dakika pişirin. Tavuk göğüslerini ızgarada pişirin. Tabağa önce sosu yayın. Biz sosun üzerinde […]

    Devamı
  • Nachos

    Avokadoyu kesin, çekirdeğini çıkarın, etini bir kaşık yardımı ile kabuğundan ayırın ve çatalla ezin. Yarım lime suyu, doğranmış domates, doğranmış arpacık soğan ile karıştırın, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Cipsleri bir tabağa dizin, üzerine Meksika fasulyesi, doğranmış taze soğan, mısır ve rende peyniri serpin. Avokadolu sos ile servis edin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 adet Verita […]

    Devamı
  • Zencefilli Tavuk Suyu Çorba

    Tavukların derilerini ayırın, tavukları ve derileri ayrı olarak tavada kızartın. Bu adım opsiyoneldir ancak derin bir lezzet için öneriyoruz. Tavukları ve derileri, irice doğranmış sebzeler, zencefil ve karabiber taneleri ile birlikte düdüklüye alın. Üzerine 2 litre su ekleyin. Düdüklüde 45 dakika veya normal tencerede orta ateşte 1,5 saat pişirin. Sebzeleri, tavuk etkilerini ve tavuk derilerini […]

    Devamı