Ahududulu yoğurt tatlısı

Yoğurt, krema, şeker ve vanilyayı bir kapta çırpın. Ahududulardan birkaç tane ayırın ve kalanını mutfak robotunda püre haline getirin. Ahududu püresini yoğurt karışımına ekleyip karıştırın ve servis kâselerine yerleştirin. Ayırdığınız ahududular ile üzerini süsleyip 1 saat buzdolabında soğuttuktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı yağsız yoğurt
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 3/4 su bardağı Verita Ahududu
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya

Tarifler

  • Demirhindili Börek

    Yufkaları bir tezgahın üstüne serin. Eritilmiş tereyağı ile yufka yapraklarını ıslatın ve ıslanan 2 yufkayı üst üste koyun. Püre haline getirdiğiniz demirhindinin üçte birini yufkanın üzerine iyice yayın. Rulo şeklinde katlayarak dolayın ve tepsiye koyun. Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguladıktan sonra en üstüne tereyağı sürerek 180 derecelik fırında 18 dakika pişirin. Afiyet olsun. Malzemeler […]

    Devamı
  • Demirhindili Dondurma

    Demirhindi meyvesinin çekirdeklerini ayıkladıktan sonra krema, süt, şeker ve vanilya ile birlikte ocakta duman çıkmaya başlayana kadar ısıtın. Ayrı bir kapta, yumurta sarılarını sadece karışana kadar çırpın. Demirhindili sıcak süt karışımından bir çay bardağı alın ve hızla karıştırmakta olduğunuz yumurtalara incecik akıtarak ekleyin. Yumurtalı karışımı yine azar azar demirhindili süt karışımına ekleyin. Karışımı, ateşi sonuna […]

    Devamı
  • Taze Zerdeçallı Mücver

    Zerdeçalları bir kaşığın tersi ile soyun. Zerdeçal, kabak, patates ve havucu rendeleyin. Kıydığınız yeşil soğanları, maydanozu ve kaşar peynirini ekleyin.  Yumurtayı kırıp karıştırın. Son olarak tuz, un ve karabiberi ekleyip karıştırın. Dilediğiniz büyüklükte parçalar alıp kızgın yağda kızartın. Çeri domates, lime dilimleri ve acı sos ile servis edin. Malzemeler 5-6 baş Verita Taze Zerdeçal, 1 […]

    Devamı
  • Nohutlu Avokado Kayığı

    Avokadonuzu ortadan ikiye kesin, bir çorba kaşığı ile kabuğundan çıkarın, çekirdeğini çıkarın ve kararmaması için lime suyu sürün. Çekirdek boşluğunu haşladığınız ve soğuk sudan geçirdiğiniz nohutlar, doğradığınız çeri domatesler ile doldurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sosu için yoğurt, labne, lime suyu, doğranmış sarımsak ve baharatları karıştırın. Sosu bir saat kadar önceden hazırlarsanız tadı daha […]

    Devamı