Ahududulu yoğurt tatlısı

Yoğurt, krema, şeker ve vanilyayı bir kapta çırpın. Ahududulardan birkaç tane ayırın ve kalanını mutfak robotunda püre haline getirin. Ahududu püresini yoğurt karışımına ekleyip karıştırın ve servis kâselerine yerleştirin. Ayırdığınız ahududular ile üzerini süsleyip 1 saat buzdolabında soğuttuktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı yağsız yoğurt
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 3/4 su bardağı Verita Ahududu
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya

Tarifler

  • Zencefilli Kadayıflı Muhallebi

    1 boğum zencefili rendeleyin. Süte ekleyin ve kaynatın. Altını kapattığınız zencefilli sütü 2 saat boyunca infüze olması için bekletin. Kadayıf dışında kalan tüm malzemeleri tencereye ekleyin. Sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirin. Ilınınca kaselere paylaştırın. Kırılmış kadayıf ve nar ile süsleyin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita Taze Zencefil, 3 su bardağı süt, 5 […]

    Devamı
  • Demirhindili Yaprak Sarması

    Yaprakları suda 2-3 dakika haşlayın ve kenara alın. Sarmanın iç harcını hazırlamak için; yarım su bardağı zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. 3 adet rendelenmiş soğanı hafif renk alana kadar kavurun. Ardından üzerine 1,5 yemek kaşığı dolmalık fıstığı da ekleyip kavurmaya devam edin. Soyulmuş, çekirdekleri ayıklanmış ve zerdeçalları, baharatları, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Suyunu ekleyip […]

    Devamı
  • Demirhindili Kuzu Şiş

    Demirhindileri soyun, çekirdeklerini çıkarın ve elinizle sıkarak püre haline getirin. Tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun, ahşap şişlere geçirin ve buzdolabında en az bir saat dinlendirin. Izgara tavasında yağsız olarak pişirin. Sebzeli kuskus üzerinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Malzemeler Yarım kutu Verita Demirhindi, 200 g kuzu kıyma, 200 g dana kıyma, Yarım çay kaşığı tarçın, 1 çay […]

    Devamı
  • Tatlı Patates Kebabı

    Köfteler için tüm köftelik malzemeleri yoğurun. İrice köfteler hazırlayıp en az bir saat dinlendirin. Bu dinlendirme işlemi, köftelerin pişerken şekillerini korumalarını sağlayacak. Patatesleri soyun ve parmak kalınlığında dilimleyin. Zeytinyağı, rende sarımsak, biber, tuz ve karabiber ile karıştırın. Yuvarlak bir fırın tepsisine sırayla bir köfte, bir patates olacak şekilde dizin. Sosu için salçayı su ile açın, […]

    Devamı