Ahududulu yoğurt tatlısı

Yoğurt, krema, şeker ve vanilyayı bir kapta çırpın. Ahududulardan birkaç tane ayırın ve kalanını mutfak robotunda püre haline getirin. Ahududu püresini yoğurt karışımına ekleyip karıştırın ve servis kâselerine yerleştirin. Ayırdığınız ahududular ile üzerini süsleyip 1 saat buzdolabında soğuttuktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı yağsız yoğurt
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 3/4 su bardağı Verita Ahududu
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya

Tarifler

  • Avokado ve Enginar Salatası

    Enginar kalplerini limonlu suda, yumuşayana kadar haşlayın. Soğuduktan sonra dörde bölün. Avokadoları ve salatalıkları soyun, ince ince dilimleyin. Zeytinyağına lime suyu, şeker, tuz ve karabiber ekleyerek salatanın sosunu hazırlayın. Marul ve fesleğen yapraklarının üzerine avokado ve salatalık dilimleri ile enginarları yerleştirin. Sosunu gezdirin. Yumurtayı rendeleyin. Tuz ve karabiber serpin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 adet Verita […]

    Devamı
  • Avokadolu Tavuklu Dürüm

    1 bardak suya bir tatlı kaşığı tuz ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Dilimlediğiniz tavuk göğsünü suyun içine alın ve 6 saat bekletin. Tuzlu suda dinlenen tavuk göğüslerini önce un, sonra çırpılmış yumurta ve en son galeta ununa batırarak panelemeye hazır hale getirin. Tavuklarınızı ve dilimlenmiş kapya biberinizi zeytinyağında veya fırında kızartın. Lavaşın içine tavuk dilimleri, […]

    Devamı
  • Yaban Mersinli Muffin

    Fırınınızı altlı üstlü 200 derecede ısıtın. Un, şeker, kabartma tozu ve tuzunu karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta, süt ve vanilyayı karıştırın. Katı ve sıvı malzemeleri karıştırın ancak fazla çırpmamaya dikkat edin. Karışım oldukça katı olacak, endişe edecek bir şey yok. Yaban mersinlerini de ekleyin ve bir kez daha karıştırın. Hamurunuzu muffin kapsüllerine, bir parmak kalacak […]

    Devamı
  • Yaban Mersinli Buzlu Çay

    Lime’ın kabuklarını rendeleyin ve suyunu sıkın. Lime kabukları, suyu, yaban mersinleri, yeşil çay ve 2 bardak suyu kaynatın. Çayınız kaynarken bir tahta kaşıkla yaban mersinlerini ezin. Altını kısın ve yarım saat kısık ateşte demleyin. Ateşten aldıktan sonra yarım saat soğumaya bırakın. Çayınızı süzün. Soğuk suyu ve buzları ekleyin. Nane yaprakları ile servis edebilirsiniz. Eğer çayınızı […]

    Devamı