Ananaslı Ters Yüz Kek

50 g tereyağı ve esmer şekeri küçük bir tencerede eritin. Şeker küçük baloncuklar şeklinde kaynamaya başladığında karışımınız hazır demektir. Şeker karışımını yağlanmış kek kalıbının tabanına dökün. Dilimlediğiniz ananas parçalarını tabana dizin. Ananası soyarken ve keserken kesme tahtanıza akan suları ayırın. 

Kek için un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Kalan tereyağı ve şekeri mikserle yaklaşık beş dakika çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Karışım krema haline geldiğinde önce ananas suyunu, sonra da unlu karışımı ekleyip karıştırın. Kek harcını kalıba, ananas dilimleri üzerine dökün. Spatula ile üstünü düzleyin. 180 derecede ısıttığınız fırında 45 dakika, batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Keki on dakika soğuttuktan sonra kalıbın üzerine servis tabağınızı yerleştirin, kalıbı ters yüz edin ve keki servis tabağına alın. Ananas dilimlerinin ortasına ahududuları yerleştirin. Hafif ılık olarak servis edebileceğiniz gibi soğuk olarak da yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler:

  • 1 adet Verita Gold Ananas,
  • 1 paket Verita Ahududu,
  • 200 g un,
  • 200 g toz şeker,
  • 100 g esmer şeker,
  • 150 g tereyağı,
  • 2 yumurta,
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu,
  • 1 çimdik tuz,

Tarifler

  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı
  • Avokadolu Meksika Bowl’u

    Orta ateşteki tencerenizde soğanı, sarımsağı, havuçları ve kerevizi zeytinyağı ile birkaç dakika çevirin. Tavuk kalçaları ekleyin ve renk alana kadar çevirin. Doğranmış domatesleri ekleyin, biraz daha soteleyin. Tavuk suyunu, tuzu ve tüm baharatları ekleyip iyice karıştırın. Kaynayınca altını kısın, yarım saat pişirin. Lime suyunu ekleyin, tuzunu kontrol edin. Çorbanız pişerken lavaşlara tortilla süsü verelim. Lavaşlarınızı […]

    Devamı
  • Tatlı Patatesli Tepsi Kebabı

    Tatlı patateslerinizi iki parmak kalınlığında doğrayın ve tuzlayın. Kıymanızı rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatlarla yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayın. Tepsinize bir dilim tatlı patates, bir köfte olacak şekilde dizin. Biber salçası ve zeytinyağını su ile karıştırıp tepsinizin üzerine gezdirin. 190 derecede ısıtılmış fırında, yaklaşıp bir saat, tatlı patatesler yumuşayana kadar pişirin. Pişme işleminin yarısında üzerine […]

    Devamı
  • Ahududulu Güllaç

    Aslında klasik güllaç tarifi yapıyoruz ama üzerini bambaşka hale getireceğiz. Sütü bir tencereye alın ve toz şekeri üzerine ilave edin. Vanilyayı sütün içerisine ekledikten sonra orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Süt, elinizi yakmamalı ancak ılıktan daha sıcak olmalı. Güllaç yapraklarının iyice ıslandığına emin olarak dizmeye başlayın. Biz tek porsiyonluk kaplarda yaptık ama siz elbette büyük […]

    Devamı