Yaban mersinli muffin

Derin bir kapta yoğurt, yumurta, sıvı yağ ve vanilyayı iyice karıştırın. Bu karışımdan 1 yemek kaşığı yaban mersinlerini unlamak için ayırın. Kalan unlu karışımı yoğurtlu karışımınıza ekleyip homojen olana kadar bir spatula yardımı ile karıştırın.

Kek karışımınız hazır olduğunda yaban mersinlerini alıp  geniş bir kapta ayırdığımız un ile harmanlayın. Yaban mersinlerinin her tarafı un ile kaplanınca kek karışımınıza ekleyip yine spatula yardımıyla çok hafif karıştırın.

Hazırladığınız hamuru muffin kağıdı yerleştirdiğiniz ya da yağladığınız muffin kalıplarına paylaştırıp önceden ısıtılmış 190 C’de 20-25 dakika kadar pişirin, afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı Verita Dr Blue Yaban mersini

Tarifler

  • Tatlı Patatesli Tart

    Bu tariften bir büyük veya iki küçük kalıp tart çıkıyor. Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgaha dökün, fazla yoğurmamaya […]

    Devamı
  • Ahududulu Pişmeyen Çizkeyk

    Çizkeyk tabanını hazırlamak için tereyağını kısık ateşte, hafif bir kahverengi renk alana kadar eritin. Bisküvileri irili ufaklı, tamamen toz haline getirmeden kırın. Erimiş tereyağı, tuz ve bisküvileri karıştırıp 20 cm çağında yuvarlak bir kek kalıbının altına serin ve kaşıkla bastırın. Buzdolabında bir saat dinlendirin. Jelatini bir çorba kaşığı soğuk su ile karıştırıp birkaç dakika şişmesini […]

    Devamı
  • Orman Meyveli Yulaf Lapası

    Yulafları süt ile ateşe alın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Koyu kıvamlı olursa süt ile açabilirsiniz. Biz biraz da bal ile tatlandırdık. Orman meyveleri, çiğ badem, fındık kırıkları ve taze nane yaprakları ile süsleyin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita Ahududu, 1 paket Verita Böğürtlen, 1 çay bardağı yulaf, 1 […]

    Devamı
  • Zerdeçallı Haçapuri

    Ilık süt, maya ve şekeri karıştırın, mayanın aktive olmasını bekleyin. Unu, oda sıcaklığındaki tereyağının yarısını, tuzu ekleyin. Dört büyük boğum zerdeçalı soyun, rendeleyin ve karışıma ekleyin.  Biraz ele yapışan, yumuşak bir hamur olacak, endişe etmeyin. Hamur mayalanırken peynirlerinizi rendeleyip karıştırın. Hamuru dört parçaya bölün, bol un içinde yuvarlayın, pişirme kağıdına alıp pide gibi şekil verin […]

    Devamı