Yaban mersinli muffin

Derin bir kapta yoğurt, yumurta, sıvı yağ ve vanilyayı iyice karıştırın. Bu karışımdan 1 yemek kaşığı yaban mersinlerini unlamak için ayırın. Kalan unlu karışımı yoğurtlu karışımınıza ekleyip homojen olana kadar bir spatula yardımı ile karıştırın.

Kek karışımınız hazır olduğunda yaban mersinlerini alıp  geniş bir kapta ayırdığımız un ile harmanlayın. Yaban mersinlerinin her tarafı un ile kaplanınca kek karışımınıza ekleyip yine spatula yardımıyla çok hafif karıştırın.

Hazırladığınız hamuru muffin kağıdı yerleştirdiğiniz ya da yağladığınız muffin kalıplarına paylaştırıp önceden ısıtılmış 190 C’de 20-25 dakika kadar pişirin, afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı Verita Dr Blue Yaban mersini

Tarifler

  • Hızlı Kumkuat Reçeli

    Kumkuatların saplarını ayırın ve ortadan ikiye bölün. Çekirdekleri varsa çıkartın. Şekerle ovun ve 20 dakika oda sıcaklığında bekletin. Suyunu ekleyin. Orta ateş üzerine alın ve önce suyunu salıp sonra çekene kadar, yaklaşık on dakika kaynatın. Soğuyan reçeliniz hazır. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita Kumkuat 5 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı su

    Devamı
  • Hindistan Cevizi Sütü

    Hindistan cevizini kırıp, etli kısmını kabuğundan çıkardıktan sonra blender’da rahat parçalanması için küçük küçük doğrayın. Blender’a küp küp doğranmış Hindistan cevizini ekleyin ve ılık suyu Hindistan cevizinin hizasına kadar ilave edin. İyice parçalanana kadar çalıştırın. Bir bez torbanın içerisine aktarın ve bezi iyice sıkarak suyunu çıkartın. Dilerseniz süzülmüş olan Hindistan cevizlerine biraz daha su ilave […]

    Devamı
  • Emrah Köksal Sezgin’den Hindistancevizli Dondurma

    Rendelenmiş Hindistan cevizlerini altın sarısı olana kadar kısık derecede 3 dakika kavurun. Sütü ilave edip orta derecede kaynatın. Ateşten alın ve kapağını kapatıp yarım saat dinlendirin. Blender’a taze Hindistan cevizi etini, suyunu ve şekeri ilave edip pürüzsüz bir macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Kremayı ilave edin. Beklemiş olan sütlü Hindistan cevizini süzgeçten süzerek ilave edin […]

    Devamı
  • Hindistan Cevizli Makaron

    Fırını 180 derecede önceden ısıtın. Yumurtanın beyazını, şekeri, vanilyayı ve tuzu bir kapta birleştirin. Yumurta beyazı ve şeker tamamı ile birleşip, köpük olana kadar karıştırın. Karışıma Hindistan cevizlerini ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra küçük toplar haline getirin ve yağlı kağıt serili tepsilerinize dizin. 15-20 dakika boyunca Hindistan cevizleri kızarana kadar pişirin. Fırında çıkıp soğuduktan sonra […]

    Devamı