Yaban mersinli muffin

Derin bir kapta yoğurt, yumurta, sıvı yağ ve vanilyayı iyice karıştırın. Bu karışımdan 1 yemek kaşığı yaban mersinlerini unlamak için ayırın. Kalan unlu karışımı yoğurtlu karışımınıza ekleyip homojen olana kadar bir spatula yardımı ile karıştırın.

Kek karışımınız hazır olduğunda yaban mersinlerini alıp  geniş bir kapta ayırdığımız un ile harmanlayın. Yaban mersinlerinin her tarafı un ile kaplanınca kek karışımınıza ekleyip yine spatula yardımıyla çok hafif karıştırın.

Hazırladığınız hamuru muffin kağıdı yerleştirdiğiniz ya da yağladığınız muffin kalıplarına paylaştırıp önceden ısıtılmış 190 C’de 20-25 dakika kadar pişirin, afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı Verita Dr Blue Yaban mersini

Tarifler

  • Demirhindi Püresi

    Taze demirhindi meyvesinin kabuğunu soyun. Ilık suda 20 dakika bekletin. Suyunu süzün. Çekirdeklerini ayıklayın. Bir çatal yardımı ile ezerek püre haline getirin. Demirhindi püreniz hazır. Afiyet olsun.

    Devamı
  • Yaban Mersinli Muffin Smoothie

    Yulafları blender’a alın ve toz haline gelene kadar çekin. Kalan malzemeleri ekleyin ve tekrar çalıştırın. Kıvamını açmak için biraz su ekleyebilirsiniz. Daha yoğun bir kıvam arzu ederseniz birkaç buz kübü de atabilirsiniz. Malzemeler: 1 kutu Verita DrBlue Yaban Mersini, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı bal, Yarım su bardağı yulaf, […]

    Devamı
  • Demirhindili Tavuk Noodle

    5 parça Demirhindi, soyulduktan sonra sıcak suya koyulur ve ezerek karıştırılır. Macun kıvamına gelene kadar ezmeye ve karıştırılmaya devam edilir. Noodle ise başka bir kapta önceden kaynatılmış sıcak suya bırakılır, 1-2 dakika bekledikten sonra hemen çıkarılır ve süzülür. Ayrı bir tencereye kırmızı soğan, 1 yumurta eklenir ve karıştırılır. Sonrasında pişen noodle eklenir. Önceden hazırladığımız demirhindi […]

    Devamı
  • Demirhindili Pasta

    Demirhindi püresi için meyvenin kabuğunu soyun. Ilık su dolu bir kap içerisinde 20 dakika bekletin. Suyu süzüp yumuşayan meyveyi yoğurarak çekirdeklerinden ayıklayın. Bir çatal yardımıyla çekirdeğinden ayıklanmış meyveyi ezerek püre haline getirin. Yumurtaların sarılarını ve şekeri bir mikser ile çırpın. Yumurta ve şekerin üzerine un ve nişastayı ilave edin. Vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesip, tanelerini […]

    Devamı