Çarkıfelekli cheesecake

20cm’lik yuvarlak kek kabına yapışmayan pişirme kâğıdını yanlardan fazlalık bırakacak şekilde yerleştirin. Bisküvileri kaba koyarak blender ile toz haline getirin. Tereyağı ekleyin. İyice karıştırın. Karışımı kaba aktarın. Karışımı kabın zeminine ve kenarlarına iyice yayarak üzerine baskı uygulayın. Kabın üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Fırını 160 dereceye kadar ısıtın. Geniş bir kap içerisinde labne peyniri, şeker ve lime kabuğu rendesini blender ile karıştırın. Lime suyu ve unu ekleyin. İyice karıştırın. Yumurtaları teker teker karışıma ekleyin ve her seferinde iyice karıştırın. Peynir karışımını bisküvi karışımının üzerine dökün. Kabı fırına koyun. 1 saat 10 dakika kadar pişirin. Fırını kapatın ve kabı fırının içerisinde, yaklaşık 2 saat, kapağı açık bir şekilde soğuyana kadar bekletin. Kabı gece boyunca buzdolabında bekletin. Küçük bir kapta mısır nişastası ve suyu karıştırın ve pişirme kabına alın. Çarkıfelek ve pudra şekerini ilave edin. Orta ısıdaki ateşte 2-3 dakika pişirin. Oda sıcaklığında bekletin. Karışımı cheesecake’in üstüne dökün. Buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 170  gr  Verita Çarkıfelek özütü
  • 1 tane yumurta
  • 250 gr büskivi
  • 125 gr eritilmiş tuzsuz tereyağ
  • 2 adet 250 gr’lık labne peyniri, oda sıcaklığında
  • 155 gr (3/4 fincan) pudra şekeri
  • 2 çay kaşığı pişirilmiş  limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı taze Verita Lime suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 yumurta
  • 125 ml (1/2 fincan) akışkan krema
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 80 ml (1/3 fincan) su
  • 55 gr (1/4 fincan) pudra şekeri (sos için)

Tarifler

  • Demirhindili Börek

    Yufkaları bir tezgahın üstüne serin. Eritilmiş tereyağı ile yufka yapraklarını ıslatın ve ıslanan 2 yufkayı üst üste koyun. Püre haline getirdiğiniz demirhindinin üçte birini yufkanın üzerine iyice yayın. Rulo şeklinde katlayarak dolayın ve tepsiye koyun. Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguladıktan sonra en üstüne tereyağı sürerek 180 derecelik fırında 18 dakika pişirin. Afiyet olsun. Malzemeler […]

    Devamı
  • Demirhindili Dondurma

    Demirhindi meyvesinin çekirdeklerini ayıkladıktan sonra krema, süt, şeker ve vanilya ile birlikte ocakta duman çıkmaya başlayana kadar ısıtın. Ayrı bir kapta, yumurta sarılarını sadece karışana kadar çırpın. Demirhindili sıcak süt karışımından bir çay bardağı alın ve hızla karıştırmakta olduğunuz yumurtalara incecik akıtarak ekleyin. Yumurtalı karışımı yine azar azar demirhindili süt karışımına ekleyin. Karışımı, ateşi sonuna […]

    Devamı
  • Taze Zerdeçallı Mücver

    Zerdeçalları bir kaşığın tersi ile soyun. Zerdeçal, kabak, patates ve havucu rendeleyin. Kıydığınız yeşil soğanları, maydanozu ve kaşar peynirini ekleyin.  Yumurtayı kırıp karıştırın. Son olarak tuz, un ve karabiberi ekleyip karıştırın. Dilediğiniz büyüklükte parçalar alıp kızgın yağda kızartın. Çeri domates, lime dilimleri ve acı sos ile servis edin. Malzemeler 5-6 baş Verita Taze Zerdeçal, 1 […]

    Devamı
  • Nohutlu Avokado Kayığı

    Avokadonuzu ortadan ikiye kesin, bir çorba kaşığı ile kabuğundan çıkarın, çekirdeğini çıkarın ve kararmaması için lime suyu sürün. Çekirdek boşluğunu haşladığınız ve soğuk sudan geçirdiğiniz nohutlar, doğradığınız çeri domatesler ile doldurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sosu için yoğurt, labne, lime suyu, doğranmış sarımsak ve baharatları karıştırın. Sosu bir saat kadar önceden hazırlarsanız tadı daha […]

    Devamı