Çarkıfelekli cheescake

Çarkıfelekli cheesecake

20cm’lik yuvarlak kek kabına yapışmayan pişirme kâğıdını yanlardan fazlalık bırakacak şekilde yerleştirin. Bisküvileri kaba koyarak blender ile toz haline getirin. Tereyağı ekleyin. İyice karıştırın. Karışımı kaba aktarın. Karışımı kabın zeminine ve kenarlarına iyice yayarak üzerine baskı uygulayın. Kabın üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Fırını 160 dereceye kadar ısıtın. Geniş bir kap içerisinde labne peyniri, şeker ve lime kabuğu rendesini blender ile karıştırın. Lime suyu ve unu ekleyin. İyice karıştırın. Yumurtaları teker teker karışıma ekleyin ve her seferinde iyice karıştırın. Peynir karışımını bisküvi karışımının üzerine dökün. Kabı fırına koyun. 1 saat 10 dakika kadar pişirin. Fırını kapatın ve kabı fırının içerisinde, yaklaşık 2 saat, kapağı açık bir şekilde soğuyana kadar bekletin. Kabı gece boyunca buzdolabında bekletin. Küçük bir kapta mısır nişastası ve suyu karıştırın ve pişirme kabına alın. Çarkıfelek ve pudra şekerini ilave edin. Orta ısıdaki ateşte 2-3 dakika pişirin. Oda sıcaklığında bekletin. Karışımı cheesecake’in üstüne dökün. Buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 170  gr  Verita Çarkıfelek özütü
  • 1 tane yumurta
  • 250 gr büskivi
  • 125 gr eritilmiş tuzsuz tereyağ
  • 2 adet 250 gr’lık labne peyniri, oda sıcaklığında
  • 155 gr (3/4 fincan) pudra şekeri
  • 2 çay kaşığı pişirilmiş  limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı taze Verita Lime suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 yumurta
  • 125 ml (1/2 fincan) akışkan krema
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 80 ml (1/3 fincan) su
  • 55 gr (1/4 fincan) pudra şekeri (sos için)

Tarifler

  • Avokado ve Enginar Salatası

    Enginar kalplerini limonlu suda, yumuşayana kadar haşlayın. Soğuduktan sonra dörde bölün. Avokadoları ve salatalıkları soyun, ince ince dilimleyin. Zeytinyağına lime suyu, şeker, tuz ve karabiber ekleyerek salatanın sosunu hazırlayın. Marul ve fesleğen yapraklarının üzerine avokado ve salatalık dilimleri ile enginarları yerleştirin. Sosunu gezdirin. Yumurtayı rendeleyin. Tuz ve karabiber serpin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 adet Verita […]

    Devamı
  • Avokadolu Tavuklu Dürüm

    1 bardak suya bir tatlı kaşığı tuz ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Dilimlediğiniz tavuk göğsünü suyun içine alın ve 6 saat bekletin. Tuzlu suda dinlenen tavuk göğüslerini önce un, sonra çırpılmış yumurta ve en son galeta ununa batırarak panelemeye hazır hale getirin. Tavuklarınızı ve dilimlenmiş kapya biberinizi zeytinyağında veya fırında kızartın. Lavaşın içine tavuk dilimleri, […]

    Devamı
  • Yaban Mersinli Muffin

    Fırınınızı altlı üstlü 200 derecede ısıtın. Un, şeker, kabartma tozu ve tuzunu karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta, süt ve vanilyayı karıştırın. Katı ve sıvı malzemeleri karıştırın ancak fazla çırpmamaya dikkat edin. Karışım oldukça katı olacak, endişe edecek bir şey yok. Yaban mersinlerini de ekleyin ve bir kez daha karıştırın. Hamurunuzu muffin kapsüllerine, bir parmak kalacak […]

    Devamı
  • Yaban Mersinli Buzlu Çay

    Lime’ın kabuklarını rendeleyin ve suyunu sıkın. Lime kabukları, suyu, yaban mersinleri, yeşil çay ve 2 bardak suyu kaynatın. Çayınız kaynarken bir tahta kaşıkla yaban mersinlerini ezin. Altını kısın ve yarım saat kısık ateşte demleyin. Ateşten aldıktan sonra yarım saat soğumaya bırakın. Çayınızı süzün. Soğuk suyu ve buzları ekleyin. Nane yaprakları ile servis edebilirsiniz. Eğer çayınızı […]

    Devamı