Çarkıfelekli cheescake

Çarkıfelekli cheesecake

20cm’lik yuvarlak kek kabına yapışmayan pişirme kâğıdını yanlardan fazlalık bırakacak şekilde yerleştirin. Bisküvileri kaba koyarak blender ile toz haline getirin. Tereyağı ekleyin. İyice karıştırın. Karışımı kaba aktarın. Karışımı kabın zeminine ve kenarlarına iyice yayarak üzerine baskı uygulayın. Kabın üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Fırını 160 dereceye kadar ısıtın. Geniş bir kap içerisinde labne peyniri, şeker ve lime kabuğu rendesini blender ile karıştırın. Lime suyu ve unu ekleyin. İyice karıştırın. Yumurtaları teker teker karışıma ekleyin ve her seferinde iyice karıştırın. Peynir karışımını bisküvi karışımının üzerine dökün. Kabı fırına koyun. 1 saat 10 dakika kadar pişirin. Fırını kapatın ve kabı fırının içerisinde, yaklaşık 2 saat, kapağı açık bir şekilde soğuyana kadar bekletin. Kabı gece boyunca buzdolabında bekletin. Küçük bir kapta mısır nişastası ve suyu karıştırın ve pişirme kabına alın. Çarkıfelek ve pudra şekerini ilave edin. Orta ısıdaki ateşte 2-3 dakika pişirin. Oda sıcaklığında bekletin. Karışımı cheesecake’in üstüne dökün. Buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 170  gr  Verita Çarkıfelek özütü
  • 1 tane yumurta
  • 250 gr büskivi
  • 125 gr eritilmiş tuzsuz tereyağ
  • 2 adet 250 gr’lık labne peyniri, oda sıcaklığında
  • 155 gr (3/4 fincan) pudra şekeri
  • 2 çay kaşığı pişirilmiş  limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı taze Verita Lime suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 yumurta
  • 125 ml (1/2 fincan) akışkan krema
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 80 ml (1/3 fincan) su
  • 55 gr (1/4 fincan) pudra şekeri (sos için)

Tarifler

  • Zerdeçallı İrmik Helvası

    Tereyağını eritin, fıstıkları kavurmaya başlayın. Bu aşamada sürekli karıştırmak, eşit renk almaları bakımından önemli. Renk almaya başladıklarında (genellikle uçlarından başlar) irmiği ekleyin ve devamlı karıştırarak koyu sarı hale gelene kadar kavurmaya devam edin. Süt, su ve şekeri karıştırıp kaynayana kadar ısıtın. İrmiklerin içine soyup rendelediğiniz 1 tepeleme tatlı kaşığı taze zerdeçalı ekleyin. Sütlü şerbetinden bir […]

    Devamı
  • Peynirli Tatlı Patates Topları

    Tatlı patatesinizi haşlayıp püre haline getirdikten sonra 1 tatlı kaşığı tam buğday unu, toz biber, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Top haline getirilip ortasına parmağınızın ucu ile bir çukur açın, küp küp doğradığınız peynirlerden bir parça yerleştirip kapatın. Yapışkan bir püre olacağı için bu esnada ellerinizi unlamanızı veya yağlamanızı öneririz. Hazırladığınız topu susama bulayın ve […]

    Devamı
  • Zencefilli Kabak Karnıyarık

    Kabakların üzerinde harcını yerleştirecek bir oyuk açın. Kabakları hafifçe tuzlayın. Dilerseniz derin yağda kızartın, daha az yağ kullanmak isterseniz kapaklı bir yapışmaz tavada kısık ateşte yumuşayana kadar kendi buharında pişirin. Doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin, kıyma ve sarımsağı ekleyin, kıyma kavrulduktan sonra salçasını ekleyin, son olarak bir baş soyulmuş ve ince kıyılmış zencefili ekleyin, tuzunu ve […]

    Devamı
  • Mangolu Güllaç

    Sütü bir tencereye alın ve toz şekeri üzerine ilave edin. Vanilyayı sütün içerisine ekledikten sonra orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Süt, elinizi yakmamalı ancak ılıktan daha sıcak olmalı. Mangoyu küçük küpler halinde doğrayın, cevizleri kıyın. Güllaç yapraklarının iyice ıslandığına emin olarak dizmeye başlayın. Biz tek porsiyonluk kaplarda yaptık ama siz elbette büyük tel bir kalıpta […]

    Devamı