Çarkıfelekli cheesecake

20cm’lik yuvarlak kek kabına yapışmayan pişirme kâğıdını yanlardan fazlalık bırakacak şekilde yerleştirin. Bisküvileri kaba koyarak blender ile toz haline getirin. Tereyağı ekleyin. İyice karıştırın. Karışımı kaba aktarın. Karışımı kabın zeminine ve kenarlarına iyice yayarak üzerine baskı uygulayın. Kabın üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Fırını 160 dereceye kadar ısıtın. Geniş bir kap içerisinde labne peyniri, şeker ve lime kabuğu rendesini blender ile karıştırın. Lime suyu ve unu ekleyin. İyice karıştırın. Yumurtaları teker teker karışıma ekleyin ve her seferinde iyice karıştırın. Peynir karışımını bisküvi karışımının üzerine dökün. Kabı fırına koyun. 1 saat 10 dakika kadar pişirin. Fırını kapatın ve kabı fırının içerisinde, yaklaşık 2 saat, kapağı açık bir şekilde soğuyana kadar bekletin. Kabı gece boyunca buzdolabında bekletin. Küçük bir kapta mısır nişastası ve suyu karıştırın ve pişirme kabına alın. Çarkıfelek ve pudra şekerini ilave edin. Orta ısıdaki ateşte 2-3 dakika pişirin. Oda sıcaklığında bekletin. Karışımı cheesecake’in üstüne dökün. Buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 170  gr  Verita Çarkıfelek özütü
  • 1 tane yumurta
  • 250 gr büskivi
  • 125 gr eritilmiş tuzsuz tereyağ
  • 2 adet 250 gr’lık labne peyniri, oda sıcaklığında
  • 155 gr (3/4 fincan) pudra şekeri
  • 2 çay kaşığı pişirilmiş  limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı taze Verita Lime suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 yumurta
  • 125 ml (1/2 fincan) akışkan krema
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 80 ml (1/3 fincan) su
  • 55 gr (1/4 fincan) pudra şekeri (sos için)

Tarifler

  • Avokadolu Humus

    Avokado, lime suyu, nohut, tahin, sarımsak ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını mutfak robotunda çekin. Arzu ettiğiniz miktarda tuz ekleyip karıştırın. Toz biber karıştırdığınız kalan zeytinyağını üzerinde gezdirin. Üçgen kesip fırınladığınız pita cipsleri ile servis edebilirsiniz. Malzemeler 1 adet Verita Yemeye Hazır Avokado, 1 adet Verita Lime‘ın suyu, 200g haşlanmış nohut, 4 yemek kaşığı tahin, 3 […]

    Devamı
  • Orman Meyveli Tart

    Krema için yumurta sarılarını şeker ve nişastayla çırpın. Sütünüzü ısıtın ve yumurtalı karışımı yavaş yavaş ekleyin. Muhallebi kıvamına geldikten sonra vanilyayı ekleyin. Ocaktan aldığınız kremaya tereyağını ekleyip çırpmaya devem edin. Krema ılındıktan sonra kabuk bağlamaması için streç film yüzeyine temas edecek şekilde kapatın ve buzdolabında dinlendirin. Unu, pudra şekerini ve tuzu harmanlayın ve elekten geçirin. […]

    Devamı
  • Avokado Burger

    Dana kaburgaları tuzlayıp biberledikten sonra önce pişirme kağıdına, sonra da folyoya sarın. Fırını 220 derecede ısıtın. Kaburgaları tel ızgaranın üzerine, fırının orta rafına yerleştirin. Fırının alt rafına ise içi su dolu bir tepsi yerleştirin. Bu tepsideki suyu saatte bir yenileyin. Bu su hem kaburgaların sulu sulu kalmasını sağlayacak hem de damlayan et sularının fırınınızda leke […]

    Devamı
  • Kivili Tart

    Krema için yumurta sarılarını şeker ve nişastayla çırpın. Sütünüzü ısıtın ve yumurtalı karışımı yavaş yavaş ekleyin. Muhallebi kıvamına geldikten sonra vanilyayı ekleyin. Ocaktan aldığınız kremaya tereyağını ekleyip çırpmaya devem edin. Krema ılındıktan sonra kabuk bağlamaması için streç film yüzeyine temas edecek şekilde kapatın ve buzdolabında dinlendirin. Unu, pudra şekerini ve tuzu harmanlayın ve elekten geçirin. […]

    Devamı