Çarkıfelekli cheescake

Çarkıfelekli cheesecake

20cm’lik yuvarlak kek kabına yapışmayan pişirme kâğıdını yanlardan fazlalık bırakacak şekilde yerleştirin. Bisküvileri kaba koyarak blender ile toz haline getirin. Tereyağı ekleyin. İyice karıştırın. Karışımı kaba aktarın. Karışımı kabın zeminine ve kenarlarına iyice yayarak üzerine baskı uygulayın. Kabın üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Fırını 160 dereceye kadar ısıtın. Geniş bir kap içerisinde labne peyniri, şeker ve lime kabuğu rendesini blender ile karıştırın. Lime suyu ve unu ekleyin. İyice karıştırın. Yumurtaları teker teker karışıma ekleyin ve her seferinde iyice karıştırın. Peynir karışımını bisküvi karışımının üzerine dökün. Kabı fırına koyun. 1 saat 10 dakika kadar pişirin. Fırını kapatın ve kabı fırının içerisinde, yaklaşık 2 saat, kapağı açık bir şekilde soğuyana kadar bekletin. Kabı gece boyunca buzdolabında bekletin. Küçük bir kapta mısır nişastası ve suyu karıştırın ve pişirme kabına alın. Çarkıfelek ve pudra şekerini ilave edin. Orta ısıdaki ateşte 2-3 dakika pişirin. Oda sıcaklığında bekletin. Karışımı cheesecake’in üstüne dökün. Buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 170  gr  Verita Çarkıfelek özütü
  • 1 tane yumurta
  • 250 gr büskivi
  • 125 gr eritilmiş tuzsuz tereyağ
  • 2 adet 250 gr’lık labne peyniri, oda sıcaklığında
  • 155 gr (3/4 fincan) pudra şekeri
  • 2 çay kaşığı pişirilmiş  limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı taze Verita Lime suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 yumurta
  • 125 ml (1/2 fincan) akışkan krema
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 80 ml (1/3 fincan) su
  • 55 gr (1/4 fincan) pudra şekeri (sos için)

Tarifler

  • Yemeye Hazır Avokado’lu Fajita

    Etinizi ince dilimler halinde kesin, zeytinyağı ve bir lime’ın suyunda dinlendirin. En az iki saat, en çok bir gece dinlendirmenizi öneriyoruz. Kızgın tavanızda, tuz ve karabiber ilavesi ile kurutmadan pişirin. Etlerinizin sulu kalması için pişirdikten sonra biraz dinlenmesi gerekiyor. Bu sırada ince ince doğradığınız biberleri ve sarımsakları soteleyin. Avokadolarınızı ince ince dilimleyin. Tüm malzemeleri tavanın […]

    Devamı
  • Zerdeçallı Sıcak Çikolata

    Sütünüzü kaynama derecesine yaklaşana kadar ısıtın ve altını kapatın. Tüm malzemeleri ekleyin ve iyice çırpın. Beş dakika kadar bekleyin ve süzün. Hepsi bu kadar! Afiyet olsun. Malzemeler 2 çorba kaşığı rendelenmiş Verita Zerdeçal, 2 yemek kaşığı kakao, 3 yemek kaşığı toz şeker, 3 bardak süt, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, Birer çimdik tuz ve karabiber.

    Devamı
  • Orman Meyveli Buzlar

    Dondurma kaplarınıza ananaslı limonata ve orman meyvelerini ekleyin. Tutma çubuklarını da yerleştirdikten sonra buzlukta 3 saat kadar bekletin. Orman meyveli buzlarınız hazır. Afiyet olsun. Malzemeler 1 su bardağı Ananaslı Limonata 5 adet Verita Böğürtlen 5 adet Verita DrBlue Yaban Mersini 5 adet Verita Ahududu

    Devamı
  • Tatlı Patatesli Pankek

    Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın. Tereyağı, şeker ve vanilyayı karıştırın. Karışıma yumurtaları ekleyin ve azar azar un yedirin. Sütü ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra karışımın Tüm malzemeleri bir blenderin içerisine ekleyin. Pürüzsüz olana den karıştırın. Karışımdan azar azar önceden ısıtılmış düz tavaya ekleyin ve önlü arkalı pişirin. Diğer tarafta ahududu ve şekeri kaynatın. Pankeklerin üzerine […]

    Devamı