Çarkıfelekli Puding

Krema için yumurta sarılarını şeker ve nişastayla çırpın. Sütünüzü ısıtın ve yumurtalı karışımı yavaş yavaş ekleyin. Muhallebi kıvamına geldikten sonra vanilyayı ekleyin. Ocaktan aldığınız kremaya tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Krema ılındıktan sonra kabuk bağlamaması için streç film yüzeyine temas edecek şekilde kapatın ve buzdolabında dinlendirin. Soğumuş kremaya çarkıfelekleri ekleyin ve karıştırın.
2 kaşık tereyağını eritin, ufaladığınız yulaflı bisküvi ile karıştırın ve bardaklarınızın dibine bastırarak döşeyin. Çarkıfelekli pastacı kremasını üzerine ekleyin.
Mereng için 3 yumurta beyazını, mikserin en hızlı devrinde karıştırmaya başlayın. Kıvam almaya başlayınca bir çimdik tuzu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Biraz daha kıvam aldıktan sora pudra şekerini ekleyin ve sert tepeler elde edene kadar çırpmaya devam edin. Merengi bir krema torbası ile çarkıfelekli pastacı kremasının üstüne sıkın ve ızgara fonksiyonundaki fırında veya varsa bir pürmüzle yakın. Afiyet olsun.
Malzemeler
  • 3 adet Verita Çarkıfelek,
  • 2,5 bardak süt,
  • 5 yumurta sarısı,
  • 3 adet yumurtanın beyazı,
  • 1 çimdik tuz,
  • 90 g pudra şekeri,
  • 1 bardak şeker,
  • 3 yemek kaşığı nişasta,
  • Vanilya özütü,
  • 4 yemek kaşığı tereyağı.
  • 1 paket yulaflı bisküvi.

Tarifler

  • Avokado Çanağında Buğday Salatası

    İkiye böldüğünüz avokadoların etlerini, kabuğuna zarar vermeden çıkarın ve ezin. Haşlanmış buğday, kuru üzüm, çekirdek içi, ince kıyılmış taze soğan, küçük parçalara ayırdığınız beyaz peynir ve ince kıyılmış sarımsak ile karıştırın. Zeytinyağı, soya sosu, limon suyu ekleyin, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Salatayı avokado kabuklarına doldurun. İkiye böldüğünüz domatesleri üzerine yerleştirin. Afiyet olsun. Malzemeler 2 […]

    Devamı
  • Orman Meyveli Yılbaşı Pastası

    Un ve kakaoyu birlikte eleyin. Oda sıcaklığındaki süte limon suyu ekleyin. Süt kesilecektir, korkmayın, amacımız bu. Oda sıcaklığındaki tereyağını şekerle çırpın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Süt, un-kakao karışımı ve vanilyayı ekleyerek düşük devirde çırpmaya devam edin. Son olarak kabartma tozunu ekleyin ve tahta bir kaşık veya spatula ile karıştırın. Kek […]

    Devamı
  • Avokado Püreli Bazlama

    Bazlamanızı enlemesine ortadan ikiye bölün, iki yanına da zeytinyağı sürüp hafifçe kızartın. Yemeye Hazır Avokado’nuzu ikiye bölün, çekirdeğini çıkartın, kaşıkla etini kabuğundan sıyırın. Bir tabağa aldığınız avokadoyu tuz, karabiber ve lime suyu ile ezin. Bir göz yumurtayı dilediğiniz kıvamda pişirin. Bazlama üzerine avokado pürenizi sürün, üzerine yumurtayı yerleştirin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 adet Verita Yemeye […]

    Devamı
  • Yaban Mersinli, Badem Sütlü Yulaf Lapası

    Yulaf, su, süt ve balı bir tencerede karıştırın. Kısık ateşte 8 dakika civarı, kıvam alana ve yulaflar yumuşayana kadar pişirin. Kıvamı kaçarsa bir miktar sütle inceltebilirsiniz. Ilık lapayı yaban mersinleri ve kıyılmış badem ile süsleyin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini, Yarım bardak yulaf, 1 bardak badem sütü (veya inek sütü), Yarım […]

    Devamı