Demirhindili Pİlav

Sıcak suda beklettiğiniz pirinçleri tereyağında kavurun. Baharatları da tereyağına ekleyip bir dakika çevirin. Tavuk suyunu, tuzunu, biberini ve soyulup çekirdekleri ayıklanmış demirhindiyi ekleyin, altını kısın. Suyunu çekene kadar pişerken bir taraftan dolmalık fıstıkları renk alana kadar kavurun. Demlenen pilavınızı bir tutam maydanoz ve fıstıklarla süsleyip servis edin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • Yarım kutu Verita Demirhindi,
  • 1 bardak pilavlık pirinç,
  • 1,5 bardak tavuk suyu,
  • Tereyağı,
  • 1 çay kaşığı köri,
  • 1 çay kaşığı tarçın,
  • 1 çay kaşığı toz hardal,
  • Yarım çay kaşığı toz biber,
  • 1 paket dolmalık fıstık,
  • Tuz ve karabiber.

Tarifler

  • Yaban Mersini Sosu

    Zeytinyağında sarımsakları bir dakika boyunca, orta ateşte pişirin. Yaban mersini, esmer şeker, et suyu, defne yaprağı, su ve baharatları ekleyerek 25 – 35 dakika kadar, parlak mor renginde homojen bir sos elde edene kadar pişirmeye devam edin. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyerek tatlandırın. Şefimiz “Kuzu veya diğer kırmızı et türleri ile yakışan bir sostur” […]

    Devamı
  • Hindistan Cevizli Keto Bar

    Hindistan cevizini ayıkladıktan sonra rendeleyin. Rende Hindistan cevizini 50 derecede ısıtılmış fırında 1 saat kurutun. Jelatini 1 çorba kaşığı soğuk su ile karıştırın. Kremayı ısıtın, jöle haline gelmiş jelatini ekleyin. Krema, Hindistan cevizi rendesi ve yağı ile stevia’yı blender’da karıştırın. Kare bir cam kalıba döküp buzdolabına kaldırın. Soğuduktan sonra kare şeklinde kesin. Benmari olarak erittiğiniz […]

    Devamı
  • Yaban Mersinli Yaz Salatası

    Karpuz ve peyniri küp küp, salatalığı yarım dilimler halinde kesin. Yaban mersinlerini ekleyin ve karıştırın. İnce ince doğradığınız fesleğen yapraklarını ekleyin. 4 kaşık zeytinyağı, 1 lime’ın suyu, bal, tuz ve karabiberi karıştırarak salatanın sosunu hazırlayın. Sosu salatanın üzerinde gezdirin ve karıştırın. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini, 1 adet Verita Lime, 3 […]

    Devamı
  • Ananaslı Limonata

    Lime’ın kabuğunu rendeleyin. Limonların kabuklarını ve beyaz etlerini bıçakla soyun. Limon ve lime’ı dilimleyin, çekirdekleri varsa ayırın. Lime ve limon dilimlerini, rendelediğiniz lime kabuklarını, balı ve suyu blender’a alıp homojen hale gelene kadar çekin. Hazırladığınız limonatayı süzün ve Verita Raw Juice ananas suyunu ekleyin. Buz ve nane yaprakları ile servis edin.  Malzemeler 1 şişe Verita Raw Juice […]

    Devamı