Demirhindili Pİlav

Sıcak suda beklettiğiniz pirinçleri tereyağında kavurun. Baharatları da tereyağına ekleyip bir dakika çevirin. Tavuk suyunu, tuzunu, biberini ve soyulup çekirdekleri ayıklanmış demirhindiyi ekleyin, altını kısın. Suyunu çekene kadar pişerken bir taraftan dolmalık fıstıkları renk alana kadar kavurun. Demlenen pilavınızı bir tutam maydanoz ve fıstıklarla süsleyip servis edin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • Yarım kutu Verita Demirhindi,
  • 1 bardak pilavlık pirinç,
  • 1,5 bardak tavuk suyu,
  • Tereyağı,
  • 1 çay kaşığı köri,
  • 1 çay kaşığı tarçın,
  • 1 çay kaşığı toz hardal,
  • Yarım çay kaşığı toz biber,
  • 1 paket dolmalık fıstık,
  • Tuz ve karabiber.

Tarifler

  • Ahududulu Çizkeyk

    Fırını 160 derecede ısıtın. 30×30 büyüklüğünde kare bir kalıba yağlı kağıt döşeyin. Mutfak robotunda un haline getirdiğiniz bisküvileri, eritilmiş tereyağı ile karıştırın, kalıba yayın ve bir kaşık ile bastırarak düzeltin. Krem peynir, yumurta, yoğurt, şeker ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar çırpın ancak daha fazla çırpmamaya özen gösterin yoksa kekiniz çatlayabilir. Benmaride erittiğiniz çikolatayı ekleyin […]

    Devamı
  • Zencefil Shot

    Tüm malzemeleri blender’a alın ve tamamen homojen hale gelene kadar, yaklaşık 1 dakika karıştırın. Süzerek servis edin. Tarif 2 porsiyonluktur. Afiyet olsun. Malzemeler:  2 yemek kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zencefil, 1 adet Verita Lime’ın suyu, 1 çay bardağı su, Tatlandırmak için bal.

    Devamı
  • Mangolu Puding

    Mangoyu küp küp doğrayın. Süslemek için birkaç küp ayırıp kalanı blender’a alın. Suyun yarısını ekleyin ve mangoyu püre haline getirin. Mango püresini bir elekten geçirin. Süzgeçte kalan liflerin üzerine kaşıkla bastırarak mangonuzdan son damlasına kadar yararlanabilirsiniz. Kremayı ekleyin. Jelatini soğuk suda açın ve beş dakika bekleyin. Şekeri ekleyin ve kısık ateşte şeker eriyene kadar ısıtın. […]

    Devamı
  • Guakamole Dolgulu Yumurta

    Yumurtaları 12-13 dakika haşlayın, kolay soyulması için buzlu suda soğutun. Soyun, ortadan ikiye ayırın ve sarılarını ayırın. Yemeye hazır avokado, lime suyu ve yumurta sarılarını mutfak robotunda püre haline getirin. Doğranmış soğanı ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın. Avokadolu karışımı krema sıkma torbasına doldurun, yumurtaların içine sıkın. Üzerini kıyılmış pastırma ile süsleyin. Afiyet […]

    Devamı