Demirhindili Yaprak Sarması

Yaprakları suda 2-3 dakika haşlayın ve kenara alın. Sarmanın iç harcını hazırlamak için; yarım su bardağı zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. 3 adet rendelenmiş soğanı hafif renk alana kadar kavurun. Ardından üzerine 1,5 yemek kaşığı dolmalık fıstığı da ekleyip kavurmaya devam edin. Soyulmuş, çekirdekleri ayıklanmış ve zerdeçalları, baharatları, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Suyunu ekleyip 5 dakika kadar orta ateşte pişirin. Ilıyan harçlar ile sarmalarınızı sarın. Tencere yerleştirdiğiniz sarmaların üzerine sıcak suyu ve zeytinyağını ekleyin. Kısık ateşte yarım saat pişirin. Üzerinde nar taneleri ile servis edin. Afiyet olsun.

Malzemeler

İç harci için:

  • Yarım paket Verita Demirhindi,
  • Yarım bardak zeytinyağı,
  • 2 adet orta boy kuru soğan,
  • 1,5 su bardağı pirinç,
  • 1 su bardağı sıcak su,
  • Bir avuç dolmalık fıstık,
  • 1 çay kaşığı kuru nane,
  • 1 çimdik yenibahar,
  • 1 çimdik tarçın,
  • Tuz ve Karabiber.

 

  • 300 g asma yaprağı,
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 su bardağı sıcak su,
  • 1 paket Verita Nar Taneleri.

Tarifler

  • Demirhindili Nohut Yahnisi

    Hindistan cevizi yağında soğan ve sarımsağı soteleyin. Zerdeçal ve nohutları ekleyin, iki dakika daha soteleyin. Hindistan cevizi sütü ve sebze suyunu ekleyin ve kaynatın. Ateşten aldığınız yahniye lime suyunu ekleyin. Üzerini yoğurt, kırmızı toz biber ve kişniş yaprakları ile süsleyin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 çorba kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zerdeçal, 4 diş Verita Sarımsak, kıyılmış, […]

    Devamı
  • Avokado Çorbası

    Soğanları şeffaflaşana kadar zeytinyağında çevirin. Tavuk suyunu ekleyin ve orta ateşte kaynayana kadar ısıtın. Çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş avokado, lime suyu, soğan, tavuk suyu, dilimlenmiş salatalık, tuz ve karabiberi bir blender’a alın. Taşmaması için kapağını bir havlu ile destekleyerek püre kıvamına gelene kadar karışımı çekin. Salatalık dilimleri, süzme yoğurt, dolmalık fıstık ve çörekotu ile süsleyin. […]

    Devamı
  • Zerdeçallı Mercimek Çorbası

    Bütün malzemeleri bir tencerede 15 dakika kaynatın. Mercimekler şişti ise bir blender’a alın. Blender’ın taşmasını engellemek için kapağını bir havlu ile sıkıca tutun ve karışım boza kıvamına gelene ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Kavrulmuş fıstık ve çörek otu ile servis edin. Afiyet olsun. Malzemeler   1 çorba kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zerdeçal, 1 tatlı kaşığı […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli Brownie

    Fırını 180 derecede ısıtın. Keten tohumu ununu sıcak su ile karıştırın ve kıvam alması  için 15 dakika dinlendirin. Çikolatanın yarısını tercih ettiğiniz yağı benmaride eritin. Ilıması için kenara alın. Başka bir kapta un, kabartma tozu, tuz, kakao ve rendelenmiş muskası karıştırın. Soğuna çikolata karışımına zencefil, süt, esmer şeker, pekmez, keten tohumu ve vanilyayı ekleyin, karıştırın. […]

    Devamı