Guakamole Dolgulu Yumurta

Yumurtaları 12-13 dakika haşlayın, kolay soyulması için buzlu suda soğutun. Soyun, ortadan ikiye ayırın ve sarılarını ayırın. Yemeye hazır avokado, lime suyu ve yumurta sarılarını mutfak robotunda püre haline getirin. Doğranmış soğanı ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın. Avokadolu karışımı krema sıkma torbasına doldurun, yumurtaların içine sıkın. Üzerini kıyılmış pastırma ile süsleyin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 2 adet Verita Yemeye Hazır Avokado,
  • 1 adet Verita Lime,
  • 3 adet yumurta,
  • 1 çorba kaşığı mayonez,
  • Yarım kırmızı soğan,
  • 1 adet küçük domates,
  • Birkaç dilim pastırma,
  • Tuz, karabiber ve pul biber.

Tarifler

  • Demirhindili Nohut Yahnisi

    Hindistan cevizi yağında soğan ve sarımsağı soteleyin. Zerdeçal ve nohutları ekleyin, iki dakika daha soteleyin. Hindistan cevizi sütü ve sebze suyunu ekleyin ve kaynatın. Ateşten aldığınız yahniye lime suyunu ekleyin. Üzerini yoğurt, kırmızı toz biber ve kişniş yaprakları ile süsleyin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 çorba kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zerdeçal, 4 diş Verita Sarımsak, kıyılmış, […]

    Devamı
  • Avokado Çorbası

    Soğanları şeffaflaşana kadar zeytinyağında çevirin. Tavuk suyunu ekleyin ve orta ateşte kaynayana kadar ısıtın. Çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş avokado, lime suyu, soğan, tavuk suyu, dilimlenmiş salatalık, tuz ve karabiberi bir blender’a alın. Taşmaması için kapağını bir havlu ile destekleyerek püre kıvamına gelene kadar karışımı çekin. Salatalık dilimleri, süzme yoğurt, dolmalık fıstık ve çörekotu ile süsleyin. […]

    Devamı
  • Zerdeçallı Mercimek Çorbası

    Bütün malzemeleri bir tencerede 15 dakika kaynatın. Mercimekler şişti ise bir blender’a alın. Blender’ın taşmasını engellemek için kapağını bir havlu ile sıkıca tutun ve karışım boza kıvamına gelene ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Kavrulmuş fıstık ve çörek otu ile servis edin. Afiyet olsun. Malzemeler   1 çorba kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zerdeçal, 1 tatlı kaşığı […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli Brownie

    Fırını 180 derecede ısıtın. Keten tohumu ununu sıcak su ile karıştırın ve kıvam alması  için 15 dakika dinlendirin. Çikolatanın yarısını tercih ettiğiniz yağı benmaride eritin. Ilıması için kenara alın. Başka bir kapta un, kabartma tozu, tuz, kakao ve rendelenmiş muskası karıştırın. Soğuna çikolata karışımına zencefil, süt, esmer şeker, pekmez, keten tohumu ve vanilyayı ekleyin, karıştırın. […]

    Devamı