Hindistan Cevizli Çikolata

Hindistan cevizini ayıkladıktan sonra rendeleyin. Rende Hindistan cevizini 50 derecede ısıtılmış fırında 1 saat kurutun. Vanilyalı pudingi üzerinde yazan ölçünün yarısı kadar, yani 250 ml sütle pişirin. Rende Hindistan cevizi ile karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş bir kek kalıbına dökün. Buzdolabına kaldırın ve sertleşene kadar bekleyin. Sertleşmiş karışımı küçük dikdörtgenler şeklinde kesin ve köşelerini tıraşlayarak yuvarlak hale getirin. Bir çatal yardımı ile benmaride veya mikrodalgada erittiğiniz çikolataya daldırın veya çikolatayı pudingli karışımın üzerinde gezdirin. Çikolata ile kaplanmış Hindistan cevizli barlarınızı buzdolabına alın. Yaklaşık on dakika sonra çıkarıp bir kürdanı dokundurup kaldırarak üzerindeki izleri çizin. Tekrar buzdolabına kaldırıp tamamen sertleşene kadar bekleyin. Afiyet olsun.

(Not: Çikolatayı temperlemeden erittiğimiz için bu tatlı buzdolabında saklanmalı. Yine aynı sebeple elinize aldığınızda, normal bir çikolatadan hızlı eriyecektir, bu çok normaldir.)

Malzemeler

Tarifler

  • Zencefilli Limonata

    Limonların kabuklarını, beyaz kısımlarını almamaya gayret ederek rendeleyin. Kabuklarını rendelediğiniz limonları ve bir lime’ın suyunu sıkın. Limon kabuklarını, limon suyunu, rendelenmiş zencefili, balı ve suyu bir kaba alıp karıştırın ve buzdolabında iki saat dinlendirin. Dinlenmiş limonatayı süzün. Bol buz ile servis edin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 yemek kaşığı Verita Taze Zencefil rendesi, 2 adet Verita […]

    Devamı
  • Mango, Çarkıfelek ve Altın Çilek Kreması

    Mango, çarkıfelek ve altın çilek pürelerini şeker ile karıştırıp ısıya dayanıklı bir kapta kısık ateşe alın. Süt kremasını da ekleyip kabarcıklar belirene kadar kısık ateşte karıştırmaya devam edin. Mısır nişastasını soğuk suda çözüp ocaktaki karışıma, kıvam alana kadar sürekli karıştırarak, yavaş yavaş ekleyin ve beş dakika kadar pişirin. Ayrı kaplara alıp en az bir saat buzdolabında […]

    Devamı
  • Zencefilli Kadayıflı Muhallebi

    1 boğum zencefili rendeleyin. Süte ekleyin ve kaynatın. Altını kapattığınız zencefilli sütü 2 saat boyunca infüze olması için bekletin. Kadayıf dışında kalan tüm malzemeleri tencereye ekleyin. Sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirin. Ilınınca kaselere paylaştırın. Kırılmış kadayıf ve nar ile süsleyin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita Taze Zencefil, 3 su bardağı süt, 5 […]

    Devamı
  • Demirhindili Yaprak Sarması

    Yaprakları suda 2-3 dakika haşlayın ve kenara alın. Sarmanın iç harcını hazırlamak için; yarım su bardağı zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. 3 adet rendelenmiş soğanı hafif renk alana kadar kavurun. Ardından üzerine 1,5 yemek kaşığı dolmalık fıstığı da ekleyip kavurmaya devam edin. Soyulmuş, çekirdekleri ayıklanmış ve zerdeçalları, baharatları, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Suyunu ekleyip […]

    Devamı