Hindistan Cevizli Çikolata

Hindistan cevizini ayıkladıktan sonra rendeleyin. Rende Hindistan cevizini 50 derecede ısıtılmış fırında 1 saat kurutun. Vanilyalı pudingi üzerinde yazan ölçünün yarısı kadar, yani 250 ml sütle pişirin. Rende Hindistan cevizi ile karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş bir kek kalıbına dökün. Buzdolabına kaldırın ve sertleşene kadar bekleyin. Sertleşmiş karışımı küçük dikdörtgenler şeklinde kesin ve köşelerini tıraşlayarak yuvarlak hale getirin. Bir çatal yardımı ile benmaride veya mikrodalgada erittiğiniz çikolataya daldırın veya çikolatayı pudingli karışımın üzerinde gezdirin. Çikolata ile kaplanmış Hindistan cevizli barlarınızı buzdolabına alın. Yaklaşık on dakika sonra çıkarıp bir kürdanı dokundurup kaldırarak üzerindeki izleri çizin. Tekrar buzdolabına kaldırıp tamamen sertleşene kadar bekleyin. Afiyet olsun.

(Not: Çikolatayı temperlemeden erittiğimiz için bu tatlı buzdolabında saklanmalı. Yine aynı sebeple elinize aldığınızda, normal bir çikolatadan hızlı eriyecektir, bu çok normaldir.)

Malzemeler

Tarifler

  • Yaban Mersini Sosu

    Zeytinyağında sarımsakları bir dakika boyunca, orta ateşte pişirin. Yaban mersini, esmer şeker, et suyu, defne yaprağı, su ve baharatları ekleyerek 25 – 35 dakika kadar, parlak mor renginde homojen bir sos elde edene kadar pişirmeye devam edin. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyerek tatlandırın. Şefimiz “Kuzu veya diğer kırmızı et türleri ile yakışan bir sostur” […]

    Devamı
  • Hindistan Cevizli Keto Bar

    Hindistan cevizini ayıkladıktan sonra rendeleyin. Rende Hindistan cevizini 50 derecede ısıtılmış fırında 1 saat kurutun. Jelatini 1 çorba kaşığı soğuk su ile karıştırın. Kremayı ısıtın, jöle haline gelmiş jelatini ekleyin. Krema, Hindistan cevizi rendesi ve yağı ile stevia’yı blender’da karıştırın. Kare bir cam kalıba döküp buzdolabına kaldırın. Soğuduktan sonra kare şeklinde kesin. Benmari olarak erittiğiniz […]

    Devamı
  • Yaban Mersinli Yaz Salatası

    Karpuz ve peyniri küp küp, salatalığı yarım dilimler halinde kesin. Yaban mersinlerini ekleyin ve karıştırın. İnce ince doğradığınız fesleğen yapraklarını ekleyin. 4 kaşık zeytinyağı, 1 lime’ın suyu, bal, tuz ve karabiberi karıştırarak salatanın sosunu hazırlayın. Sosu salatanın üzerinde gezdirin ve karıştırın. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini, 1 adet Verita Lime, 3 […]

    Devamı
  • Ananaslı Limonata

    Lime’ın kabuğunu rendeleyin. Limonların kabuklarını ve beyaz etlerini bıçakla soyun. Limon ve lime’ı dilimleyin, çekirdekleri varsa ayırın. Lime ve limon dilimlerini, rendelediğiniz lime kabuklarını, balı ve suyu blender’a alıp homojen hale gelene kadar çekin. Hazırladığınız limonatayı süzün ve Verita Raw Juice ananas suyunu ekleyin. Buz ve nane yaprakları ile servis edin.  Malzemeler 1 şişe Verita Raw Juice […]

    Devamı