Hindistan Cevizli Keto Bar

Hindistan cevizini ayıkladıktan sonra rendeleyin. Rende Hindistan cevizini 50 derecede ısıtılmış fırında 1 saat kurutun. Jelatini 1 çorba kaşığı soğuk su ile karıştırın. Kremayı ısıtın, jöle haline gelmiş jelatini ekleyin. Krema, Hindistan cevizi rendesi ve yağı ile stevia’yı blender’da karıştırın. Kare bir cam kalıba döküp buzdolabına kaldırın. Soğuduktan sonra kare şeklinde kesin. Benmari olarak erittiğiniz çikolatayı krema sıkma torbası veya bir kaşık ile karelerin üstünde gezdirin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 adet Verita Hindistan cevizi,
  • 80 ml krema,
  • 1 tatlı kaşığı toz jelatin,
  • 2 tatlı kaşığı stevia,
  • 4 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı,
  • 30 g en az %70 kakao içeren bitter çikolata.

Tarifler

  • Orman Meyveli Pavlova

    Fırını 90 derecede ısıtın. Yumurta aklarını ve pudra şekerini benmaride 10 dakika karıştırın. Karışımı mikser ile yüksek hızda 8 dakika çırpın. Limon suyu ve nişastayı ilave edin, 1 dakika daha çırpmaya devam edin. Sonuçta elde ettiğiniz karışım şeklini korumalı, yoğun ve parlak görünmelidir. Bezeyi bir krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisini fırın kağıdı ile örtün, […]

    Devamı
  • Orman Meyveli Sevgililer Günü Pastası

    Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarılarına toz şekerin yarısını ekleyin. Sarılar beyazlaşıncaya kadar çırpın. Yumurta aklarına kalan toz şeker ve tuzu ekleyerek kar gibi oluncaya kadar çırpın. Kabarttığınız yumurta aklarına, havasını kaçırmamaya dikkat ederek yumurta sarılarını ekleyin. Un ve kabartma tozunu, yumurta karışımına eleyerek yedirin. 23 santimlik çember kalıbın altına yağlı kağıt serin. Yağlı […]

    Devamı
  • Zerdeçallı Vegan Köfte

    Sarımsakları ve soğanları robotta kalınca çekin. Nohutu, zerdeçal rendesini, maydanozu, pul biberi, tuz ve biberi ekleyin, püre haline gelene kadar çekmeye devam edin. Nohutlu karışıma nişastayı ekleyin, karıştırın, büyük köfteler halinde şekil verin ve yağlı kağıt serilmiş bir tabağa dizin. Köftelerinizi 15 dakika dipfrizde kıvam alması için dinlendirin. Kızgın tavada kızartın. Biz avokadolu bir roka […]

    Devamı
  • Zencefilli Çikolatalı Tart

    Elenmiş unu ile tuzu mikser kabına koyun ve karıştırın. Küçük parçalar halinde kesilmiş soğuk tereyağını, rendelenmiş zencefili ekleyin, mikseri çalıştırın. Tuzlu suyu kaşıkla yavaş yavaş ekleyin. Kum gibi, ama avucunuzda sıktığınızda birbirini tutan bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru en kısa sürede bir streç filme alın ve buzdolabında iki saat dinlendirin. Dinlenmiş hamuru hafif unladığınız tezgahta, merdane […]

    Devamı