Kivili Çubuk

Kivili buz çubukları

12 adet kiviyi soyup her birini dörde bölün. Kivileri lime suyu ve pudra şekeri ile püre haline gelene kadar blenderdan ve daha sonra süzgeçten geçirin.

Püreyi dört adet 150 ml’lik kalıplara paylaştırın ve 1- 2 saat derin dondurucuda bekletin. Dondurma çubuklarını batırmak için karışımın tam donmaması lazım! En az 5 saat beklettikten sonra servis yapın.

Kivili buz çubuklarını kalıplarından kolayca çıkarabilmeniz için, kalıpların dışını biraz sıcak suyun altına tutun.

Malzemeler

Tarifler

  • Ahududulu Süt Burger

    Tereyağı, toz şeker ve yumurtayı çırpın. Sütü ilave ederek birkaç dakika daha çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ilave edin, karıştırın. Hamuru sıkma torbasına aktarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine yuvarlaklar olacak şekilde sıkın, pişerken yayılacağını unutmayın. 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğutun. Yumurta sarıları […]

    Devamı
  • Böğürtlenli Brovni

    Fırını 180 derecede ısıtın. Çikolata ve tereyağını benmaride eritin. Ilıması için kenara alın. Başka bir kapta un, kabartma tozu, tuzu ve kakaoyu karıştırın. Soğuyan çikolata karışımına süt, şeker, pekmez ve vanilyayı ekleyin, karıştırın. Unlu karışımı sıvı karışıma ekleyin ve karıştırın. Yağlanmış bir kalıba karışımı dökün ve üzerini spatula ile düzleyin. 30 dakika boyunca pişirin. Krema […]

    Devamı
  • Zerdeçal ve Tahin Soslu Kinoalı Köfte

    Köfte malzemelerini yoğurun ve yuvarlak köfteler hazırlayın. Köfteleri en az yarım saat buzdolabında dinlendirin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 8-10 dakika, üstleri kızarana kadar pişirin. Sos için tüm malzemeleri üç dakika, sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Sos piştikçe kıvam alacaktır. Köfteleri pişirdiğiniz tavaya sosu alın. Kıyılmış kırmızı biber, kişniş ve dolmalık fıstık ile süsleyin. Zeytinyağı […]

    Devamı
  • Orman Meyveli Pavlova

    Fırını 90 derecede ısıtın. Yumurta aklarını ve pudra şekerini benmaride 10 dakika karıştırın. Karışımı mikser ile yüksek hızda 8 dakika çırpın. Limon suyu ve nişastayı ilave edin, 1 dakika daha çırpmaya devam edin. Sonuçta elde ettiğiniz karışım şeklini korumalı, yoğun ve parlak görünmelidir. Bezeyi bir krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisini fırın kağıdı ile örtün, […]

    Devamı