Kivili Çubuk

Kivili buz çubukları

12 adet kiviyi soyup her birini dörde bölün. Kivileri lime suyu ve pudra şekeri ile püre haline gelene kadar blenderdan ve daha sonra süzgeçten geçirin.

Püreyi dört adet 150 ml’lik kalıplara paylaştırın ve 1- 2 saat derin dondurucuda bekletin. Dondurma çubuklarını batırmak için karışımın tam donmaması lazım! En az 5 saat beklettikten sonra servis yapın.

Kivili buz çubuklarını kalıplarından kolayca çıkarabilmeniz için, kalıpların dışını biraz sıcak suyun altına tutun.

Malzemeler

Tarifler

  • Orman Meyveli Sevgililer Günü Pastası

    Un ve kakaoyu birlikte eleyin. Sütü 1 kaşık lime suyu ile karıştırın ve kesilmesini sağlayın. Bu sütü, yabancı tariflerdeki buttermilk yerine kullanacağız. Tereyağı ve şekeri mikserle kabarana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilyayı ekleyin. Yumurtalı karışıma süt, gıda boyası ve unu ekleyin, spatula ile karıştırın. Son olarak 1 kaşık lime suyu […]

    Devamı
  • Zerdeçallı Çorba

    Sarımsağı zeytinyağında şeffaflaşana kadar soteleyin. Havuç, sarımsak, zerdeçal, portakal kabuğu, tuz ve karabiberi ekleyip iki dakika daha soteleyin. Tavuk veya sebze suyu ile lime suyunu ekleyin. Orta ateşte, havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Karışımı blender’dan geçirin. Daha pürüzsüz bir çorba için ek olarak süzgeçten de geçirebilirsiniz. Tuzunu ve karabiberini kontrol edin, gerekli ise ekleyin. Lime dilimleri, […]

    Devamı
  • Zencefilli Kurabiye

    Fırını 180 derecede ısıtın. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri çırpın. Badem unu, un, kabartma tozu, zencefil, tarçın ve pekmezi ekleyip karıştırın. Hamuru küçük toplara bölün, yaklaşık 20 top çıkacaktır. Bu topları bastırarak diskler haline getirin ancak tam kurabiye şeklinde biçimlendirmeyin, hamurunuz pişerken bir miktar yayılacağı için tam şeklini verirseniz kurabiyeleriniz incelecektir. Her diskin ortasına bir […]

    Devamı
  • Sabah Detoks Suyu

    Suyu kaynatın ve altını kapatın. Dilimler halinde kestiğiniz lime ve zencefili ekleyin. Kapağını kapatın ve 30 dakika demlenmeye bırakın. Tatlandırmak için bal ekleyebilirsiniz. Oda sıcaklığında veya tekrar ısıtarak içebilirsiniz ancak kaynatmamaya dikkat edin. Afiyet olsun. Malzemeler Baş parmak büyüklüğünde bir parça Verita Zencefil, 1 adet Verita Lime, 1 litre su, Dilerseniz 2 tatlı kaşığı bal.

    Devamı