Kivili Çubuk

Kivili buz çubukları

12 adet kiviyi soyup her birini dörde bölün. Kivileri lime suyu ve pudra şekeri ile püre haline gelene kadar blenderdan ve daha sonra süzgeçten geçirin.

Püreyi dört adet 150 ml’lik kalıplara paylaştırın ve 1- 2 saat derin dondurucuda bekletin. Dondurma çubuklarını batırmak için karışımın tam donmaması lazım! En az 5 saat beklettikten sonra servis yapın.

Kivili buz çubuklarını kalıplarından kolayca çıkarabilmeniz için, kalıpların dışını biraz sıcak suyun altına tutun.

Malzemeler

Tarifler

  • Mantarlı Sarımsaklı Ravioli

    Un, yumurta ve tuzu iyice yoğurun. Hamuru ikiye bölün ve iki parçayı da merdane ile açın. Harç için rendelenmiş sarımsak ve zeytinyağını zeytinyağında soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Harçtan birer çorba kaşığı alıp, aralıklı şekilde hamurun üzerine yerleştirin. İkinci hamuru harçlı hamurun üzerine kapatıp, bastırın. Dilediğiniz şekildeki kalıpla veya hamur kesicisi ile kesip, yapışmaması için […]

    Devamı
  • Zerdeçallı Falafel

    Haşlanmış nohut, kuru soğan, sarımsak ve sapları ayıklayıp yıkanmış maydanozları robottan geçirin. Üzerine yumurtayı kırın, zerdeçal, un, karbonat, kimyon, kişniş, karabiber ve tuz ilave edilerek iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Derin bir tavada bol kızgın sıvı yağ ile kızartın Afiyet olsun. Malzemeler 2 çorba kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zerdeçal, 3 diş Verita Sarımsak, […]

    Devamı
  • Zencefilli Zerdeçallı Brokoli Çorbası

    Zeytinyağınızı kızdırıp soğanları şeffaflaşıncaya kadar çevirin. Zencefil, zerdeçal ve brokoliyi ekleyip 2 dakika daha çevirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Tavuk suyunu ekleyip brokoli yumuşayana kadar, yaklaşık 10 dakika orta ateşte pişirin. Altını kapatıp tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika demlenmeye bırakın. El blender’ı ile çorba pürüzsüz hale gelene kadar çekin. Eğer çorba istediğiniz kadar pürüzsüz […]

    Devamı
  • Yemeye Hazır Avokado’lu Fajita

    Etinizi ince dilimler halinde kesin, zeytinyağı ve bir lime’ın suyunda dinlendirin. En az iki saat, en çok bir gece dinlendirmenizi öneriyoruz. Kızgın tavanızda, tuz ve karabiber ilavesi ile kurutmadan pişirin. Etlerinizin sulu kalması için pişirdikten sonra biraz dinlenmesi gerekiyor. Bu sırada ince ince doğradığınız biberleri ve sarımsakları soteleyin. Avokadolarınızı ince ince dilimleyin. Tüm malzemeleri tavanın […]

    Devamı