Limonlu ve Zerdeçallı Enerji Topları

Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp beş dakika kadar sıcak su içinde bekletin. Hurmalar yumuşadığında süzün ve mutfak robotunda çekin. Suyunu saklayın. Kalan tüm malzemeyi de mutfak robotuna ekleyip, hamur kıvamı alana dek çalıştırın. Eğer kıvam elinize çok kuru gelirse, her seferinde birer çorba kaşığı ayırdığınız hurma suyundan ekleyerek doğru kıvamı yakalayın. Bir kaşıkla ölçerek ıslattığınız elinize alın ve yuvarlayın. Hindistan cevizi döktüğünüz bir tepside yuvarlayıp servis edeceğiniz tabağa alın. Hava geçirmeyen bir kutuda, buzdolabında saklayabilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zerdeçal,
  • 1/2 bardak rendelenmiş Verita Hindistan cevizi,
  • 12 adet hurma,
  • 1 bardak yulaf ezmesi,
  • 1/2 bardak badem,
  • 1 çorba kaşığı chia tohumu,
  • 4 çorba kaşığı limon suyu,
  • 1 tatlı kaşığı limon rendesi,
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü.

Tarifler

  • Avokado Çanağında Buğday Salatası

    İkiye böldüğünüz avokadoların etlerini, kabuğuna zarar vermeden çıkarın ve ezin. Haşlanmış buğday, kuru üzüm, çekirdek içi, ince kıyılmış taze soğan, küçük parçalara ayırdığınız beyaz peynir ve ince kıyılmış sarımsak ile karıştırın. Zeytinyağı, soya sosu, limon suyu ekleyin, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Salatayı avokado kabuklarına doldurun. İkiye böldüğünüz domatesleri üzerine yerleştirin. Afiyet olsun. Malzemeler 2 […]

    Devamı
  • Orman Meyveli Yılbaşı Pastası

    Un ve kakaoyu birlikte eleyin. Oda sıcaklığındaki süte limon suyu ekleyin. Süt kesilecektir, korkmayın, amacımız bu. Oda sıcaklığındaki tereyağını şekerle çırpın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Süt, un-kakao karışımı ve vanilyayı ekleyerek düşük devirde çırpmaya devam edin. Son olarak kabartma tozunu ekleyin ve tahta bir kaşık veya spatula ile karıştırın. Kek […]

    Devamı
  • Avokado Püreli Bazlama

    Bazlamanızı enlemesine ortadan ikiye bölün, iki yanına da zeytinyağı sürüp hafifçe kızartın. Yemeye Hazır Avokado’nuzu ikiye bölün, çekirdeğini çıkartın, kaşıkla etini kabuğundan sıyırın. Bir tabağa aldığınız avokadoyu tuz, karabiber ve lime suyu ile ezin. Bir göz yumurtayı dilediğiniz kıvamda pişirin. Bazlama üzerine avokado pürenizi sürün, üzerine yumurtayı yerleştirin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 adet Verita Yemeye […]

    Devamı
  • Yaban Mersinli, Badem Sütlü Yulaf Lapası

    Yulaf, su, süt ve balı bir tencerede karıştırın. Kısık ateşte 8 dakika civarı, kıvam alana ve yulaflar yumuşayana kadar pişirin. Kıvamı kaçarsa bir miktar sütle inceltebilirsiniz. Ilık lapayı yaban mersinleri ve kıyılmış badem ile süsleyin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini, Yarım bardak yulaf, 1 bardak badem sütü (veya inek sütü), Yarım […]

    Devamı