Mangolu cheesecake

Mangolu cheesecake

3 adet Verita Yemeye Hazır Mango’yu soyun ve çekirdeklerini çıkartın. Mangoları bir kap içerisinde ezin. (İsterseniz rondodan da geçirebilirsiniz).  Cheesecake tabanı için bisküvileri rondodan geçirin. 100 g tereyağını eritip; üzerine ekleyin ve karıştırın. Hamur haline gelmiş karışımı cheesecake kabının tabanına bastırarak; eşit şekilde yayın ve katılaşması için buzdolabına kaldırın. Kreması için; 1 çay bardağı kaynar suyun içine jelatini koyup eritin. Başka bir kapta krem peyniri mikser ile çırpın. Üzerine kremayı da ekleyip çırpmaya devam edin. Ezdiğiniz mangoları da ekleyip karıştırın. Buzdolabına koyduğunuz kabı çıkartın, kremayı üzerine dökün ve 1 gece buzdolabında bekletin. Servis için mango dilimleriyle kekin üzerini süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 4 adet Verita Yemeye Hazır Mango
  • 1,5 paket çikolatalı bisküvi
  • 100g tereyağı
  • 250 g krem peynir
  • 200 g krema
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı jelatin

Tarifler

  • Demirhindili Nohut Yahnisi

    Hindistan cevizi yağında soğan ve sarımsağı soteleyin. Zerdeçal ve nohutları ekleyin, iki dakika daha soteleyin. Hindistan cevizi sütü ve sebze suyunu ekleyin ve kaynatın. Ateşten aldığınız yahniye lime suyunu ekleyin. Üzerini yoğurt, kırmızı toz biber ve kişniş yaprakları ile süsleyin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 çorba kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zerdeçal, 4 diş Verita Sarımsak, kıyılmış, […]

    Devamı
  • Avokado Çorbası

    Soğanları şeffaflaşana kadar zeytinyağında çevirin. Tavuk suyunu ekleyin ve orta ateşte kaynayana kadar ısıtın. Çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş avokado, lime suyu, soğan, tavuk suyu, dilimlenmiş salatalık, tuz ve karabiberi bir blender’a alın. Taşmaması için kapağını bir havlu ile destekleyerek püre kıvamına gelene kadar karışımı çekin. Salatalık dilimleri, süzme yoğurt, dolmalık fıstık ve çörekotu ile süsleyin. […]

    Devamı
  • Zerdeçallı Mercimek Çorbası

    Bütün malzemeleri bir tencerede 15 dakika kaynatın. Mercimekler şişti ise bir blender’a alın. Blender’ın taşmasını engellemek için kapağını bir havlu ile sıkıca tutun ve karışım boza kıvamına gelene ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Kavrulmuş fıstık ve çörek otu ile servis edin. Afiyet olsun. Malzemeler   1 çorba kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zerdeçal, 1 tatlı kaşığı […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli Brownie

    Fırını 180 derecede ısıtın. Keten tohumu ununu sıcak su ile karıştırın ve kıvam alması  için 15 dakika dinlendirin. Çikolatanın yarısını tercih ettiğiniz yağı benmaride eritin. Ilıması için kenara alın. Başka bir kapta un, kabartma tozu, tuz, kakao ve rendelenmiş muskası karıştırın. Soğuna çikolata karışımına zencefil, süt, esmer şeker, pekmez, keten tohumu ve vanilyayı ekleyin, karıştırın. […]

    Devamı