Mangolu Güllaç

Mangolu Güllaç

Süt ve bal tencereye alınarak ısıtılır, tamamen eritilir. Süt oda sıcaklığında ılınmaya bırakılır. Süt kaynar olursa tatlı hamur olur. Bu nedenle el yakmayacak şekilde olmalı. Sonra tatlı tepsiye döşenir. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyulur. Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir-iki kepçe süt dökülür. Beş güllaç yaprağı için aynı işlem tekrarlanır ve 5. katı da ıslatıldıktan sonra bu kata rendelenmiş Verita Gurme Mango ve tarçınlı ballı harç serpilir. Üzerine diğer güllaç yaprakları aynı şekilde ıslatılarak serilir. Kalan bal sütten bir su bardağı kadar alınarak içerisine 2 yemek kaşığı gül suyu eklenip tatlıya gezdirilir. Tatlı buz dolabında muhafaza edilir. En az 2-3 saat dinlendirildikten sonra üzeri isteğe göre süslenerek servis edilir. Afiyet olsun.

Kaynak: Foodinlife.

Tarifler

  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı
  • Avokadolu Meksika Bowl’u

    Orta ateşteki tencerenizde soğanı, sarımsağı, havuçları ve kerevizi zeytinyağı ile birkaç dakika çevirin. Tavuk kalçaları ekleyin ve renk alana kadar çevirin. Doğranmış domatesleri ekleyin, biraz daha soteleyin. Tavuk suyunu, tuzu ve tüm baharatları ekleyip iyice karıştırın. Kaynayınca altını kısın, yarım saat pişirin. Lime suyunu ekleyin, tuzunu kontrol edin. Çorbanız pişerken lavaşlara tortilla süsü verelim. Lavaşlarınızı […]

    Devamı
  • Tatlı Patatesli Tepsi Kebabı

    Tatlı patateslerinizi iki parmak kalınlığında doğrayın ve tuzlayın. Kıymanızı rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatlarla yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayın. Tepsinize bir dilim tatlı patates, bir köfte olacak şekilde dizin. Biber salçası ve zeytinyağını su ile karıştırıp tepsinizin üzerine gezdirin. 190 derecede ısıtılmış fırında, yaklaşıp bir saat, tatlı patatesler yumuşayana kadar pişirin. Pişme işleminin yarısında üzerine […]

    Devamı
  • Ahududulu Güllaç

    Aslında klasik güllaç tarifi yapıyoruz ama üzerini bambaşka hale getireceğiz. Sütü bir tencereye alın ve toz şekeri üzerine ilave edin. Vanilyayı sütün içerisine ekledikten sonra orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Süt, elinizi yakmamalı ancak ılıktan daha sıcak olmalı. Güllaç yapraklarının iyice ıslandığına emin olarak dizmeye başlayın. Biz tek porsiyonluk kaplarda yaptık ama siz elbette büyük […]

    Devamı