Mangolu Sorbe

Mangolu sorbe

Şeker, portakal kabuğu  ve 3/4 su bardağı suyu bir tencereye koyup kaynatın. Şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynayınca, altını söndürüp soğumaya bırakın. Mangoyu ve portakal suyunu mutfak robotunda püre haline getirin. Soğuttuğunuz şekerli şurubu püreye karıştırıp, iyice çırpın. Daha sonra süzüp soğumaya bırakın. Soğuyunca, buz kabına koyup buzluğa koyun. Kenarları sertleşip donana kadar buzluktan çıkarmayın. Yarı donmuş karışımı, bir kaşıkla mutfak robotuna ya da blendera koyup, yumuşayana kadar çekin. Tekrar buzluğa koyup, donması için bekleyin. Servisten 15-20 dakika önce buzluktan çıkarıp, oda sıcaklığında bekleterek hafifçe yumuşamasını sağlayın. Nane yapraklarıyla süsleyin. Mangolu sorbeniz servise hazır. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 adet Verita Yemeye Hazır Mango (Küp küp doğranmış)
  • 4 yemek kaşığı (60ml) portakal suyu
  • 150 g tozşeker
  • Şerit halinde kesilmiş portakal kabuğu
  • Süslemek için nane yaprakları

Tarifler

  • Orman Meyveli Pavlova

    Fırını 90 derecede ısıtın. Yumurta aklarını ve pudra şekerini benmaride 10 dakika karıştırın. Karışımı mikser ile yüksek hızda 8 dakika çırpın. Limon suyu ve nişastayı ilave edin, 1 dakika daha çırpmaya devam edin. Sonuçta elde ettiğiniz karışım şeklini korumalı, yoğun ve parlak görünmelidir. Bezeyi bir krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisini fırın kağıdı ile örtün, […]

    Devamı
  • Orman Meyveli Sevgililer Günü Pastası

    Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarılarına toz şekerin yarısını ekleyin. Sarılar beyazlaşıncaya kadar çırpın. Yumurta aklarına kalan toz şeker ve tuzu ekleyerek kar gibi oluncaya kadar çırpın. Kabarttığınız yumurta aklarına, havasını kaçırmamaya dikkat ederek yumurta sarılarını ekleyin. Un ve kabartma tozunu, yumurta karışımına eleyerek yedirin. 23 santimlik çember kalıbın altına yağlı kağıt serin. Yağlı […]

    Devamı
  • Zerdeçallı Vegan Köfte

    Sarımsakları ve soğanları robotta kalınca çekin. Nohutu, zerdeçal rendesini, maydanozu, pul biberi, tuz ve biberi ekleyin, püre haline gelene kadar çekmeye devam edin. Nohutlu karışıma nişastayı ekleyin, karıştırın, büyük köfteler halinde şekil verin ve yağlı kağıt serilmiş bir tabağa dizin. Köftelerinizi 15 dakika dipfrizde kıvam alması için dinlendirin. Kızgın tavada kızartın. Biz avokadolu bir roka […]

    Devamı
  • Zencefilli Çikolatalı Tart

    Elenmiş unu ile tuzu mikser kabına koyun ve karıştırın. Küçük parçalar halinde kesilmiş soğuk tereyağını, rendelenmiş zencefili ekleyin, mikseri çalıştırın. Tuzlu suyu kaşıkla yavaş yavaş ekleyin. Kum gibi, ama avucunuzda sıktığınızda birbirini tutan bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru en kısa sürede bir streç filme alın ve buzdolabında iki saat dinlendirin. Dinlenmiş hamuru hafif unladığınız tezgahta, merdane […]

    Devamı