Mangolu tart

Mangolu tart

Un, tereyağı, soğuk su, pudra şekeri ve tuzu bir kaba alın ve iyice karıştırın. Hamur haline gelmiş karışımı streç folyoya sarın ve buzdolabında 2 saat bekletin. Krema ve portakal marmelatını bir kasede karıştırın. Hamurunuzu önceden yağladığınız 16 cm’lik bir tart kalıbına yayın ve üzerine yağlı kağıt koyun. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında 180 derecede; 15 dakika kadar pişirin. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra fırından çıkartın ve  hafif soğumasını bekleyin. Mangonun kabuğunu soyup, çekirdeğini çıkardıktan sonra ince ince dilimleyin. Hazırladığınız kremayı hafif soğumuş tart hamurunun üzerine yayın. Mango dilimlerini üzerine dizip; 15 dakika daha pişmesi için fırına atın. Fırından çıkardıktan sonra soğuması için oda sıcaklığında bekletin. Tartınız servise hazır. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 2 adet Verita Yemeye Hazır Mango
  • 100 ml krema,
  • 1 küçük kase portakal marmeladı
  • 40 g pudra şekeri
  • 250 g un
  • 100 ml soğuk su
  • 125 g tereyağı
  • 1 tutam tuz

Tarifler

  • Ahududulu Çizkeyk

    Fırını 160 derecede ısıtın. 30×30 büyüklüğünde kare bir kalıba yağlı kağıt döşeyin. Mutfak robotunda un haline getirdiğiniz bisküvileri, eritilmiş tereyağı ile karıştırın, kalıba yayın ve bir kaşık ile bastırarak düzeltin. Krem peynir, yumurta, yoğurt, şeker ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar çırpın ancak daha fazla çırpmamaya özen gösterin yoksa kekiniz çatlayabilir. Benmaride erittiğiniz çikolatayı ekleyin […]

    Devamı
  • Zencefil Shot

    Tüm malzemeleri blender’a alın ve tamamen homojen hale gelene kadar, yaklaşık 1 dakika karıştırın. Süzerek servis edin. Tarif 2 porsiyonluktur. Afiyet olsun. Malzemeler:  2 yemek kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zencefil, 1 adet Verita Lime’ın suyu, 1 çay bardağı su, Tatlandırmak için bal.

    Devamı
  • Mangolu Puding

    Mangoyu küp küp doğrayın. Süslemek için birkaç küp ayırıp kalanı blender’a alın. Suyun yarısını ekleyin ve mangoyu püre haline getirin. Mango püresini bir elekten geçirin. Süzgeçte kalan liflerin üzerine kaşıkla bastırarak mangonuzdan son damlasına kadar yararlanabilirsiniz. Kremayı ekleyin. Jelatini soğuk suda açın ve beş dakika bekleyin. Şekeri ekleyin ve kısık ateşte şeker eriyene kadar ısıtın. […]

    Devamı
  • Guakamole Dolgulu Yumurta

    Yumurtaları 12-13 dakika haşlayın, kolay soyulması için buzlu suda soğutun. Soyun, ortadan ikiye ayırın ve sarılarını ayırın. Yemeye hazır avokado, lime suyu ve yumurta sarılarını mutfak robotunda püre haline getirin. Doğranmış soğanı ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın. Avokadolu karışımı krema sıkma torbasına doldurun, yumurtaların içine sıkın. Üzerini kıyılmış pastırma ile süsleyin. Afiyet […]

    Devamı