Meyveli Granola

Meyveli Granola

Fırınınızı 180 °C’ye ısıtın. Orta boy bir tepsiyi, yapışmayı önlemek için yağlı kağıt ile kaplayın veya hafifçe yağlayın. Yulaf ezmesi, toz şeker, kuru meyve, fındık, tarçın ve vanilyayı bir kapta karıştırın. Tereyağını eritin. Ayrı bir kapta erimiş tereyağı ve balı karıştırın. Yulaflı karışım ile ballı karışımı birleştirin ve bir kaşık yardımıyla birbirlerine yedirerek karıştırın. Tepsiye yayın ve önceden ısıtılmış fırında 20 dakika hafifçe renk alıp kıtır kıtır olana kadar pişirin. Bu sırada süzme yoğurdu bir kasede çırparak açın. Meyveleri dilimleyip keserek hazırlayın. Daha sonra büyük bardaklara bir kat granola, bir kat yoğurt ve bir kat meyve olarak dizin ve servis edin. Afiyet olsun.

Malzemeler

Tarifler

  • Zencefilli Limonata

    Limonların kabuklarını, beyaz kısımlarını almamaya gayret ederek rendeleyin. Kabuklarını rendelediğiniz limonları ve bir lime’ın suyunu sıkın. Limon kabuklarını, limon suyunu, rendelenmiş zencefili, balı ve suyu bir kaba alıp karıştırın ve buzdolabında iki saat dinlendirin. Dinlenmiş limonatayı süzün. Bol buz ile servis edin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 yemek kaşığı Verita Taze Zencefil rendesi, 2 adet Verita […]

    Devamı
  • Mango, Çarkıfelek ve Altın Çilek Kreması

    Mango, çarkıfelek ve altın çilek pürelerini şeker ile karıştırıp ısıya dayanıklı bir kapta kısık ateşe alın. Süt kremasını da ekleyip kabarcıklar belirene kadar kısık ateşte karıştırmaya devam edin. Mısır nişastasını soğuk suda çözüp ocaktaki karışıma, kıvam alana kadar sürekli karıştırarak, yavaş yavaş ekleyin ve beş dakika kadar pişirin. Ayrı kaplara alıp en az bir saat buzdolabında […]

    Devamı
  • Zencefilli Kadayıflı Muhallebi

    1 boğum zencefili rendeleyin. Süte ekleyin ve kaynatın. Altını kapattığınız zencefilli sütü 2 saat boyunca infüze olması için bekletin. Kadayıf dışında kalan tüm malzemeleri tencereye ekleyin. Sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirin. Ilınınca kaselere paylaştırın. Kırılmış kadayıf ve nar ile süsleyin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita Taze Zencefil, 3 su bardağı süt, 5 […]

    Devamı
  • Demirhindili Yaprak Sarması

    Yaprakları suda 2-3 dakika haşlayın ve kenara alın. Sarmanın iç harcını hazırlamak için; yarım su bardağı zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. 3 adet rendelenmiş soğanı hafif renk alana kadar kavurun. Ardından üzerine 1,5 yemek kaşığı dolmalık fıstığı da ekleyip kavurmaya devam edin. Soyulmuş, çekirdekleri ayıklanmış ve zerdeçalları, baharatları, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Suyunu ekleyip […]

    Devamı