Narlı taze zencefilli gazoz

Küçük bir ceviz büyüklüğünde taze zencefili incecik dilimleyin. 2 adet narın suyunu sıkın ve gazozu ekleyip karıştırın. Karışımı bardaklara paylaştırın. Taze naneyle süsleyip servis yapın. Zevkinize göre buz da ekleyebilirsiniz.

Narlı taze zencefilli gazozunuz artık hazır, afiyet olsun.

Malzemeler

Tarifler

  • Orman Meyveli Panna Cotta

    Toz jelatini yarım çay bardağı soğuk su ile karıştırın. Krema, pudra şekeri ve sütü ısıtın ancak kaynatmamaya dikkat edin. Jelatin karışımını ekleyin ve altını kapatın. Çubuk vanilyanın tanelerini ekleyin. Karışımı bardaklara alın ve buzdolabında soğumaya bırakın. Donan tatlınızın üzerini yaban mersinleri, böğürtlen ve nane yaprakları ile süsleyin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita DrBlue Yaban […]

    Devamı
  • Kuşkonmazlı Makarna Salatası

    Önce sosu hazırlayın. Lime’ın kabuklarını rendeleyin ve suyunu sıkın. Bir kavanozda zeytinyağı, lime suyu ile kabuğu, hardal, tuz ve karabiberi çalkalayın. Kuşkonmazları uzun parçalar halinde kesin. Çeri domatesleri ortadan ikiye kesin. Makarnayı kutusundaki tariften bir dakika kısa şekilde haşlayın, salata olacağı için makarnanın çok az daha diri kalmasını istiyoruz. Haşlamanın bitmesine beş dakika kala makarna […]

    Devamı
  • Çarkıfelekli Puding

    Krema için yumurta sarılarını şeker ve nişastayla çırpın. Sütünüzü ısıtın ve yumurtalı karışımı yavaş yavaş ekleyin. Muhallebi kıvamına geldikten sonra vanilyayı ekleyin. Ocaktan aldığınız kremaya tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Krema ılındıktan sonra kabuk bağlamaması için streç film yüzeyine temas edecek şekilde kapatın ve buzdolabında dinlendirin. Soğumuş kremaya çarkıfelekleri ekleyin ve karıştırın. 2 kaşık tereyağını […]

    Devamı
  • Kuşkonmazlı ve Naneli Caprese Salata

    Kuşkonmazları tuzlu suda 3-4 dakika haşlayın. Biraz yumuşamış ancak hala kıtırlığını koruyan kuşkonmazları süzün, kağıt havlu ile kurutun ve zeytinyağı ile yağlayın. Nane ve maydanoz yapraklarını incecik kıyın, rendelediğiniz lime kabuğu, dövdüğünüz sarımsak, zeytinyağı ve lime suyu ile karıştırın. Çeri domatesleri ortadan ikiye bölün. Bir servis tabağına kuşkonmazları, çeri domatesleri ve mini mozzarella toplarını dizin. […]

    Devamı