Narlı taze zencefilli gazoz

Küçük bir ceviz büyüklüğünde taze zencefili incecik dilimleyin. 2 adet narın suyunu sıkın ve gazozu ekleyip karıştırın. Karışımı bardaklara paylaştırın. Taze naneyle süsleyip servis yapın. Zevkinize göre buz da ekleyebilirsiniz.

Narlı taze zencefilli gazozunuz artık hazır, afiyet olsun.

Malzemeler

Tarifler

  • Yaban Mersinli, Badem Sütlü Yulaf Lapası

    Yulaf, su, süt ve balı bir tencerede karıştırın. Kısık ateşte 8 dakika civarı, kıvam alana ve yulaflar yumuşayana kadar pişirin. Kıvamı kaçarsa bir miktar sütle inceltebilirsiniz. Ilık lapayı yaban mersinleri ve kıyılmış badem ile süsleyin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini, Yarım bardak yulaf, 1 bardak badem sütü (veya inek sütü), Yarım […]

    Devamı
  • Kahvaltılık Avokadolu Dürüm

    Avokadoları soyun, doğrayın ve kararmamaları için lime suyu ile ovaladıktan sonra tuzlayıp biberleyin. Yapışmaz bir tavayı kısık ateşte ısıtın, tereyağını eritin, yumurtaları kırın. Kısık ateşte yumuşak kıvamda çırpılmış yumurtanızı hazırlayın, tuzunu ve biberini ekleyin, istediğiniz kıvamı alınca süzme yoğurt ve kremayı ekleyin. Taze soğanların yeşil kısımlarını kıyın. Tavada hafifçe ısıttığınız lavaşların içine yumurtanızı, avokado parçalarını […]

    Devamı
  • Kuşkonmaz Çorbası

    Soğanı 2 kaşık tereyağında, orta ateşte pişirin. Kuşkonmazların uçlarını çorbanızı süslemek için saklayın, kalan kısmını küçük parçalar şeklinde doğrayın. Doğradığınız kuşkonmazı soğana ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp 5 dakika kadar pişirin. Tavuk suyunu ekleyin, altını kısın, 15-20 dakika pişirin. Kuşkonmazların uçlarını, 1 kaşık tereyağında 3 dakika soteleyin. Çorbayı blender’dan geçirin. Tekrar tencerenize alın, kısık […]

    Devamı
  • Vegan Peynirli Fırınlanmış Kuşkonmaz

    Fırını 220 derecede ısıtın. Unu, nohut unu-su-zeytinyağı karışımını, vegan cheddar-ekmek kırıntısı-tuz-karabiber-kırmızı toz biber karışımını, kuşkonmazların sığacağı büyüklükte üç ayrı tabağa alın. Kuşkonmazları önce una, sonra nohut unlu karışıma, son olarak da ekmek kırıntısı karışımına bulayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizdiğiniz kuşkonmazların üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve 5-6 dakika pişirin. Bir maşa yardımıyla tersini çevirip […]

    Devamı