Orman Meyveli Yılbaşı Pastası

Un ve kakaoyu birlikte eleyin. Oda sıcaklığındaki süte limon suyu ekleyin. Süt kesilecektir, korkmayın, amacımız bu. Oda sıcaklığındaki tereyağını şekerle çırpın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Süt, un-kakao karışımı ve vanilyayı ekleyerek düşük devirde çırpmaya devam edin. Son olarak kabartma tozunu ekleyin ve tahta bir kaşık veya spatula ile karıştırın.

Kek harcını 23 santimlik, yağlı kağıt serili bir kelepçeli kalıba alın. 170 dereceye ısıtılmış fırında 40-50 dakika arası, kürdan testi ile pişmesini kontrol ederek pişirin.

Labne, krema ve krem şantiyi önce yavaş, sonra hızlı devirde, sertleşene kadar çırpın ve kullanana kadar buzdolabında dinlendirin, bu sırada daha da kıvam alacaktır.

Ganaj için kremayı ısıtın ama kaynamasına izin vermeyin. Bitter çikolatayı kremanın içine kırın ve eritin. Oda sıcaklığında ılıyana kadar bekleyin. Ilımış ganajı krema sıkma torbasına doldurun, ağzını bağlayın ve buzdolabında dinlendirin.

Soğuyan keki ortasından enlemesine ikiye ayırın ve ortasına labneli kremayı bolca sürün. Kekin üstüne soğuyan ganajı sıkın ve bir spatula ile düzleştirin.

Son olarak meyvelerle süsleyin ve buzdolabında dinlendirin. Pastanız hazır, afiyet olsun.

Malzemeler:

Kreması için:

  • 250 suyu süzülmüş labne peyniri,
  • 1 kutu krema,
  • 3 çorba kaşığı toz krem şanti.

Ganajı için:

  • 1 kutu krema,
  • 200 gram bitter çikolata.

Süslemek için:

Keki için:

  • 4 adet yumurta,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 yemek kaşığı limon suyu,
  • 100 gram tereyağı,
  • 2,5 su bardağı un,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • Vanilya özütü (yoksa 1 paket vanilya),
  • 2 çorba kaşığı kakao,

Tarifler

  • Avokado Çanağında Buğday Salatası

    İkiye böldüğünüz avokadoların etlerini, kabuğuna zarar vermeden çıkarın ve ezin. Haşlanmış buğday, kuru üzüm, çekirdek içi, ince kıyılmış taze soğan, küçük parçalara ayırdığınız beyaz peynir ve ince kıyılmış sarımsak ile karıştırın. Zeytinyağı, soya sosu, limon suyu ekleyin, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Salatayı avokado kabuklarına doldurun. İkiye böldüğünüz domatesleri üzerine yerleştirin. Afiyet olsun. Malzemeler 2 […]

    Devamı
  • Orman Meyveli Yılbaşı Pastası

    Un ve kakaoyu birlikte eleyin. Oda sıcaklığındaki süte limon suyu ekleyin. Süt kesilecektir, korkmayın, amacımız bu. Oda sıcaklığındaki tereyağını şekerle çırpın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Süt, un-kakao karışımı ve vanilyayı ekleyerek düşük devirde çırpmaya devam edin. Son olarak kabartma tozunu ekleyin ve tahta bir kaşık veya spatula ile karıştırın. Kek […]

    Devamı
  • Avokado Püreli Bazlama

    Bazlamanızı enlemesine ortadan ikiye bölün, iki yanına da zeytinyağı sürüp hafifçe kızartın. Yemeye Hazır Avokado’nuzu ikiye bölün, çekirdeğini çıkartın, kaşıkla etini kabuğundan sıyırın. Bir tabağa aldığınız avokadoyu tuz, karabiber ve lime suyu ile ezin. Bir göz yumurtayı dilediğiniz kıvamda pişirin. Bazlama üzerine avokado pürenizi sürün, üzerine yumurtayı yerleştirin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 adet Verita Yemeye […]

    Devamı
  • Yaban Mersinli, Badem Sütlü Yulaf Lapası

    Yulaf, su, süt ve balı bir tencerede karıştırın. Kısık ateşte 8 dakika civarı, kıvam alana ve yulaflar yumuşayana kadar pişirin. Kıvamı kaçarsa bir miktar sütle inceltebilirsiniz. Ilık lapayı yaban mersinleri ve kıyılmış badem ile süsleyin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini, Yarım bardak yulaf, 1 bardak badem sütü (veya inek sütü), Yarım […]

    Devamı