Papayalı pasta

Keki hazırlamak için pandispanya unu, yumurta ve suyu mikserle önce yavaş devirde, 1-2 dakika sonra hızlı devirde 6-7 dakika çırpın. Karışımı yuvarlak kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.

Papayaları temizleyip, küçük küçük dilimleyin. Papaya, su ve toz şekeri 30 dakika pişirip soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde pasta kreması, tereyağı ve sütü mikser yardımıyla iyice çırpın.

Soğuyan pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye kesin. Pandispanyanın iki parçasını da soğuyan papayalı karışımının suyu ile ıslatın. Birinci kat pandispanyanın üzerine, hazırladığınız kremanın yarısını sürüp papayanın yarısını yerleştirin. Diğer pandispanyayı üzerine kapatın. Kalan kremayı da pastanın üzerine ve yanlarına sürün. Pastanızı rendelenmiş çikolata ve bademle süsleyebilirsiniz, afiyet olsun.

Malzemeler

  • 4 adet Verita Papaya
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 paket hazır pasta kreması
  • 50 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş sütlü çikolata
  • 2 su bardağı file badem

 

Tarifler

  • Demirhindili Nohut Yahnisi

    Hindistan cevizi yağında soğan ve sarımsağı soteleyin. Zerdeçal ve nohutları ekleyin, iki dakika daha soteleyin. Hindistan cevizi sütü ve sebze suyunu ekleyin ve kaynatın. Ateşten aldığınız yahniye lime suyunu ekleyin. Üzerini yoğurt, kırmızı toz biber ve kişniş yaprakları ile süsleyin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 çorba kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zerdeçal, 4 diş Verita Sarımsak, kıyılmış, […]

    Devamı
  • Avokado Çorbası

    Soğanları şeffaflaşana kadar zeytinyağında çevirin. Tavuk suyunu ekleyin ve orta ateşte kaynayana kadar ısıtın. Çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş avokado, lime suyu, soğan, tavuk suyu, dilimlenmiş salatalık, tuz ve karabiberi bir blender’a alın. Taşmaması için kapağını bir havlu ile destekleyerek püre kıvamına gelene kadar karışımı çekin. Salatalık dilimleri, süzme yoğurt, dolmalık fıstık ve çörekotu ile süsleyin. […]

    Devamı
  • Zerdeçallı Mercimek Çorbası

    Bütün malzemeleri bir tencerede 15 dakika kaynatın. Mercimekler şişti ise bir blender’a alın. Blender’ın taşmasını engellemek için kapağını bir havlu ile sıkıca tutun ve karışım boza kıvamına gelene ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Kavrulmuş fıstık ve çörek otu ile servis edin. Afiyet olsun. Malzemeler   1 çorba kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zerdeçal, 1 tatlı kaşığı […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli Brownie

    Fırını 180 derecede ısıtın. Keten tohumu ununu sıcak su ile karıştırın ve kıvam alması  için 15 dakika dinlendirin. Çikolatanın yarısını tercih ettiğiniz yağı benmaride eritin. Ilıması için kenara alın. Başka bir kapta un, kabartma tozu, tuz, kakao ve rendelenmiş muskası karıştırın. Soğuna çikolata karışımına zencefil, süt, esmer şeker, pekmez, keten tohumu ve vanilyayı ekleyin, karıştırın. […]

    Devamı