Papayalı pasta

Keki hazırlamak için pandispanya unu, yumurta ve suyu mikserle önce yavaş devirde, 1-2 dakika sonra hızlı devirde 6-7 dakika çırpın. Karışımı yuvarlak kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.

Papayaları temizleyip, küçük küçük dilimleyin. Papaya, su ve toz şekeri 30 dakika pişirip soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde pasta kreması, tereyağı ve sütü mikser yardımıyla iyice çırpın.

Soğuyan pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye kesin. Pandispanyanın iki parçasını da soğuyan papayalı karışımının suyu ile ıslatın. Birinci kat pandispanyanın üzerine, hazırladığınız kremanın yarısını sürüp papayanın yarısını yerleştirin. Diğer pandispanyayı üzerine kapatın. Kalan kremayı da pastanın üzerine ve yanlarına sürün. Pastanızı rendelenmiş çikolata ve bademle süsleyebilirsiniz, afiyet olsun.

Malzemeler

  • 4 adet Verita Papaya
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 paket hazır pasta kreması
  • 50 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş sütlü çikolata
  • 2 su bardağı file badem

 

Tarifler

  • Ahududulu Çizkeyk

    Fırını 160 derecede ısıtın. 30×30 büyüklüğünde kare bir kalıba yağlı kağıt döşeyin. Mutfak robotunda un haline getirdiğiniz bisküvileri, eritilmiş tereyağı ile karıştırın, kalıba yayın ve bir kaşık ile bastırarak düzeltin. Krem peynir, yumurta, yoğurt, şeker ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar çırpın ancak daha fazla çırpmamaya özen gösterin yoksa kekiniz çatlayabilir. Benmaride erittiğiniz çikolatayı ekleyin […]

    Devamı
  • Zencefil Shot

    Tüm malzemeleri blender’a alın ve tamamen homojen hale gelene kadar, yaklaşık 1 dakika karıştırın. Süzerek servis edin. Tarif 2 porsiyonluktur. Afiyet olsun. Malzemeler:  2 yemek kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zencefil, 1 adet Verita Lime’ın suyu, 1 çay bardağı su, Tatlandırmak için bal.

    Devamı
  • Mangolu Puding

    Mangoyu küp küp doğrayın. Süslemek için birkaç küp ayırıp kalanı blender’a alın. Suyun yarısını ekleyin ve mangoyu püre haline getirin. Mango püresini bir elekten geçirin. Süzgeçte kalan liflerin üzerine kaşıkla bastırarak mangonuzdan son damlasına kadar yararlanabilirsiniz. Kremayı ekleyin. Jelatini soğuk suda açın ve beş dakika bekleyin. Şekeri ekleyin ve kısık ateşte şeker eriyene kadar ısıtın. […]

    Devamı
  • Guakamole Dolgulu Yumurta

    Yumurtaları 12-13 dakika haşlayın, kolay soyulması için buzlu suda soğutun. Soyun, ortadan ikiye ayırın ve sarılarını ayırın. Yemeye hazır avokado, lime suyu ve yumurta sarılarını mutfak robotunda püre haline getirin. Doğranmış soğanı ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın. Avokadolu karışımı krema sıkma torbasına doldurun, yumurtaların içine sıkın. Üzerini kıyılmış pastırma ile süsleyin. Afiyet […]

    Devamı