Soğuk Kuşkonmaz Çorbası

Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritip, soğanları katarak 5-6 dakika, soğanlar yumuşak ve pembe olana kadar kavurun. Tencereyi ocaktan alın ve tahta bir kaşıkla unu ekleyin. Daha sonra bunları karıştırarak bir bulamaç haline getirin. Tavuk suyunu, yavaş yavaş ekleyip tuz, biber, Hindistan cevizi ve kuşkonmazları katın. Bundan sonra tencereyi tekrar ocağa alın, sürekli karıştırarak çorbayı kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, ara-sıra karıştırarak 20-30 dakika, kuşkonmazlar yumuşayana kadar ağır ateşte pişirin. Çorbayı 30 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın ve ince bir süzgeç ile süzün. Süzgeçin üzerinde kalan kuşkonmazları yine tahta kaşığınızın tersiyle ezerek süzgeçten geçirin. Süzdükten sonra çorbaya kremayı katıp, soğutulmuş büyük bir çorba kasesine boşaltın. Çorba ılındıktan sonra buzdolabına kaldırıp, 2-3 saat soğutup servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 500 gr Verita Kuşkonmaz
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 kahve kaşığı Hindistan cevizi
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 litre tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kahve kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı krema

Tarifler

  • Zencefilli Limonata

    Limonların kabuklarını, beyaz kısımlarını almamaya gayret ederek rendeleyin. Kabuklarını rendelediğiniz limonları ve bir lime’ın suyunu sıkın. Limon kabuklarını, limon suyunu, rendelenmiş zencefili, balı ve suyu bir kaba alıp karıştırın ve buzdolabında iki saat dinlendirin. Dinlenmiş limonatayı süzün. Bol buz ile servis edin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 yemek kaşığı Verita Taze Zencefil rendesi, 2 adet Verita […]

    Devamı
  • Mango, Çarkıfelek ve Altın Çilek Kreması

    Mango, çarkıfelek ve altın çilek pürelerini şeker ile karıştırıp ısıya dayanıklı bir kapta kısık ateşe alın. Süt kremasını da ekleyip kabarcıklar belirene kadar kısık ateşte karıştırmaya devam edin. Mısır nişastasını soğuk suda çözüp ocaktaki karışıma, kıvam alana kadar sürekli karıştırarak, yavaş yavaş ekleyin ve beş dakika kadar pişirin. Ayrı kaplara alıp en az bir saat buzdolabında […]

    Devamı
  • Zencefilli Kadayıflı Muhallebi

    1 boğum zencefili rendeleyin. Süte ekleyin ve kaynatın. Altını kapattığınız zencefilli sütü 2 saat boyunca infüze olması için bekletin. Kadayıf dışında kalan tüm malzemeleri tencereye ekleyin. Sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirin. Ilınınca kaselere paylaştırın. Kırılmış kadayıf ve nar ile süsleyin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita Taze Zencefil, 3 su bardağı süt, 5 […]

    Devamı
  • Demirhindili Yaprak Sarması

    Yaprakları suda 2-3 dakika haşlayın ve kenara alın. Sarmanın iç harcını hazırlamak için; yarım su bardağı zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. 3 adet rendelenmiş soğanı hafif renk alana kadar kavurun. Ardından üzerine 1,5 yemek kaşığı dolmalık fıstığı da ekleyip kavurmaya devam edin. Soyulmuş, çekirdekleri ayıklanmış ve zerdeçalları, baharatları, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Suyunu ekleyip […]

    Devamı