Soğuk Kuşkonmaz Çorbası

Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritip, soğanları katarak 5-6 dakika, soğanlar yumuşak ve pembe olana kadar kavurun. Tencereyi ocaktan alın ve tahta bir kaşıkla unu ekleyin. Daha sonra bunları karıştırarak bir bulamaç haline getirin. Tavuk suyunu, yavaş yavaş ekleyip tuz, biber, Hindistan cevizi ve kuşkonmazları katın. Bundan sonra tencereyi tekrar ocağa alın, sürekli karıştırarak çorbayı kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, ara-sıra karıştırarak 20-30 dakika, kuşkonmazlar yumuşayana kadar ağır ateşte pişirin. Çorbayı 30 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın ve ince bir süzgeç ile süzün. Süzgeçin üzerinde kalan kuşkonmazları yine tahta kaşığınızın tersiyle ezerek süzgeçten geçirin. Süzdükten sonra çorbaya kremayı katıp, soğutulmuş büyük bir çorba kasesine boşaltın. Çorba ılındıktan sonra buzdolabına kaldırıp, 2-3 saat soğutup servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 500 gr Verita Kuşkonmaz
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 kahve kaşığı Hindistan cevizi
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 litre tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kahve kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı krema

Tarifler

  • Yemeye Hazır Avokado’lu Fajita

    Etinizi ince dilimler halinde kesin, zeytinyağı ve bir lime’ın suyunda dinlendirin. En az iki saat, en çok bir gece dinlendirmenizi öneriyoruz. Kızgın tavanızda, tuz ve karabiber ilavesi ile kurutmadan pişirin. Etlerinizin sulu kalması için pişirdikten sonra biraz dinlenmesi gerekiyor. Bu sırada ince ince doğradığınız biberleri ve sarımsakları soteleyin. Avokadolarınızı ince ince dilimleyin. Tüm malzemeleri tavanın […]

    Devamı
  • Zerdeçallı Sıcak Çikolata

    Sütünüzü kaynama derecesine yaklaşana kadar ısıtın ve altını kapatın. Tüm malzemeleri ekleyin ve iyice çırpın. Beş dakika kadar bekleyin ve süzün. Hepsi bu kadar! Afiyet olsun. Malzemeler 2 çorba kaşığı rendelenmiş Verita Zerdeçal, 2 yemek kaşığı kakao, 3 yemek kaşığı toz şeker, 3 bardak süt, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, Birer çimdik tuz ve karabiber.

    Devamı
  • Orman Meyveli Buzlar

    Dondurma kaplarınıza ananaslı limonata ve orman meyvelerini ekleyin. Tutma çubuklarını da yerleştirdikten sonra buzlukta 3 saat kadar bekletin. Orman meyveli buzlarınız hazır. Afiyet olsun. Malzemeler 1 su bardağı Ananaslı Limonata 5 adet Verita Böğürtlen 5 adet Verita DrBlue Yaban Mersini 5 adet Verita Ahududu

    Devamı
  • Tatlı Patatesli Pankek

    Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın. Tereyağı, şeker ve vanilyayı karıştırın. Karışıma yumurtaları ekleyin ve azar azar un yedirin. Sütü ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra karışımın Tüm malzemeleri bir blenderin içerisine ekleyin. Pürüzsüz olana den karıştırın. Karışımdan azar azar önceden ısıtılmış düz tavaya ekleyin ve önlü arkalı pişirin. Diğer tarafta ahududu ve şekeri kaynatın. Pankeklerin üzerine […]

    Devamı