Kuşkonmaz Çorbası

Yeşil kuşkonmaz çorbası

Kuşkonmaz ve soğanları ince bir şekilde soteleyin. Geniş bir tencere içine zeytinyağı koyarak soğan ve sarımsağı kavurun. Daha sonra kuşkonmazları ve biberleri ilave ederek karıştırarak kavurmaya devam edin. Kavrulan sebzelerin üzerine 1 su bardağı su koyarak kaynamaya bırakın. Çorbanın terbiyesi için un ve tereyağı kavurun. Süt ve tavuk suyu ilave ederek kıvamını ayarlayın. Sebzeleri terbiyenin içine alarak tuzunu ilave edip bir taşım kaynatın. Çorbanızı üzerine dereotu veya nane ilave ederek servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 demet Verita Kuşkonmaz
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam dereotu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • Yeteri kadar su ve tuz

Tarifler

  • Yaban Mersini Sosu

    Zeytinyağında sarımsakları bir dakika boyunca, orta ateşte pişirin. Yaban mersini, esmer şeker, et suyu, defne yaprağı, su ve baharatları ekleyerek 25 – 35 dakika kadar, parlak mor renginde homojen bir sos elde edene kadar pişirmeye devam edin. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyerek tatlandırın. Şefimiz “Kuzu veya diğer kırmızı et türleri ile yakışan bir sostur” […]

    Devamı
  • Hindistan Cevizli Keto Bar

    Hindistan cevizini ayıkladıktan sonra rendeleyin. Rende Hindistan cevizini 50 derecede ısıtılmış fırında 1 saat kurutun. Jelatini 1 çorba kaşığı soğuk su ile karıştırın. Kremayı ısıtın, jöle haline gelmiş jelatini ekleyin. Krema, Hindistan cevizi rendesi ve yağı ile stevia’yı blender’da karıştırın. Kare bir cam kalıba döküp buzdolabına kaldırın. Soğuduktan sonra kare şeklinde kesin. Benmari olarak erittiğiniz […]

    Devamı
  • Yaban Mersinli Yaz Salatası

    Karpuz ve peyniri küp küp, salatalığı yarım dilimler halinde kesin. Yaban mersinlerini ekleyin ve karıştırın. İnce ince doğradığınız fesleğen yapraklarını ekleyin. 4 kaşık zeytinyağı, 1 lime’ın suyu, bal, tuz ve karabiberi karıştırarak salatanın sosunu hazırlayın. Sosu salatanın üzerinde gezdirin ve karıştırın. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini, 1 adet Verita Lime, 3 […]

    Devamı
  • Ananaslı Limonata

    Lime’ın kabuğunu rendeleyin. Limonların kabuklarını ve beyaz etlerini bıçakla soyun. Limon ve lime’ı dilimleyin, çekirdekleri varsa ayırın. Lime ve limon dilimlerini, rendelediğiniz lime kabuklarını, balı ve suyu blender’a alıp homojen hale gelene kadar çekin. Hazırladığınız limonatayı süzün ve Verita Raw Juice ananas suyunu ekleyin. Buz ve nane yaprakları ile servis edin.  Malzemeler 1 şişe Verita Raw Juice […]

    Devamı