Tatlı Patates Kebabı

Köfteler için tüm köftelik malzemeleri yoğurun. İrice köfteler hazırlayıp en az bir saat dinlendirin. Bu dinlendirme işlemi, köftelerin pişerken şekillerini korumalarını sağlayacak. Patatesleri soyun ve parmak kalınlığında dilimleyin. Zeytinyağı, rende sarımsak, biber, tuz ve karabiber ile karıştırın. Yuvarlak bir fırın tepsisine sırayla bir köfte, bir patates olacak şekilde dizin. Sosu için salçayı su ile açın, kekik ekleyin ve yemeğinizin üzerine dökün. Üzerini önce yağlı kağıt, sonra folyo ile ile kaplayıp 180 derecede ısınmış fırında bir saat pişirin. Bir saat sonra üzerini açın ve üstü kızarana kadar, yaklaşık 10 dakika daha fırına verin. Afiyet olsun.

Malzemeler

Köftesi için:

  • 500 g köftelik kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 adet yumurta
  • Tuz ve karabiber

Patatesler için:

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su,
  • Kekik

Tarifler

  • Zencefilli Limonata

    Limonların kabuklarını, beyaz kısımlarını almamaya gayret ederek rendeleyin. Kabuklarını rendelediğiniz limonları ve bir lime’ın suyunu sıkın. Limon kabuklarını, limon suyunu, rendelenmiş zencefili, balı ve suyu bir kaba alıp karıştırın ve buzdolabında iki saat dinlendirin. Dinlenmiş limonatayı süzün. Bol buz ile servis edin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 yemek kaşığı Verita Taze Zencefil rendesi, 2 adet Verita […]

    Devamı
  • Mango, Çarkıfelek ve Altın Çilek Kreması

    Mango, çarkıfelek ve altın çilek pürelerini şeker ile karıştırıp ısıya dayanıklı bir kapta kısık ateşe alın. Süt kremasını da ekleyip kabarcıklar belirene kadar kısık ateşte karıştırmaya devam edin. Mısır nişastasını soğuk suda çözüp ocaktaki karışıma, kıvam alana kadar sürekli karıştırarak, yavaş yavaş ekleyin ve beş dakika kadar pişirin. Ayrı kaplara alıp en az bir saat buzdolabında […]

    Devamı
  • Zencefilli Kadayıflı Muhallebi

    1 boğum zencefili rendeleyin. Süte ekleyin ve kaynatın. Altını kapattığınız zencefilli sütü 2 saat boyunca infüze olması için bekletin. Kadayıf dışında kalan tüm malzemeleri tencereye ekleyin. Sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirin. Ilınınca kaselere paylaştırın. Kırılmış kadayıf ve nar ile süsleyin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita Taze Zencefil, 3 su bardağı süt, 5 […]

    Devamı
  • Demirhindili Yaprak Sarması

    Yaprakları suda 2-3 dakika haşlayın ve kenara alın. Sarmanın iç harcını hazırlamak için; yarım su bardağı zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. 3 adet rendelenmiş soğanı hafif renk alana kadar kavurun. Ardından üzerine 1,5 yemek kaşığı dolmalık fıstığı da ekleyip kavurmaya devam edin. Soyulmuş, çekirdekleri ayıklanmış ve zerdeçalları, baharatları, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Suyunu ekleyip […]

    Devamı