Zencefilli Somon

Taze Zencefilli Somon

Somonları yıkayıp, kurutup, tuz ve karabiber ile her iki yüzünü de tatlandırın. Ayrı bir kabın içinde limon kabuğu rendesi, limon suyu, ince doğranmış taze zencefil parçaları ve sarımsağı zeytinyağıyla iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı tepsiye dizdiğiniz somonların üzerine paylaştırın. 180 derecelik fırında somonların üstü kızarıncaya kadar pişirin. Bol yeşil salata ile servis yapın. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • Ceviz büyüklüğünde ince doğranmış Verita Taze Zencefil
  • 4 parça dilimlenmiş somon balığı
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 limonun suyu
  • 5-6 diş iri sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber

Tarifler

  • Yemeye Hazır Avokado’lu Fajita

    Etinizi ince dilimler halinde kesin, zeytinyağı ve bir lime’ın suyunda dinlendirin. En az iki saat, en çok bir gece dinlendirmenizi öneriyoruz. Kızgın tavanızda, tuz ve karabiber ilavesi ile kurutmadan pişirin. Etlerinizin sulu kalması için pişirdikten sonra biraz dinlenmesi gerekiyor. Bu sırada ince ince doğradığınız biberleri ve sarımsakları soteleyin. Avokadolarınızı ince ince dilimleyin. Tüm malzemeleri tavanın […]

    Devamı
  • Zerdeçallı Sıcak Çikolata

    Sütünüzü kaynama derecesine yaklaşana kadar ısıtın ve altını kapatın. Tüm malzemeleri ekleyin ve iyice çırpın. Beş dakika kadar bekleyin ve süzün. Hepsi bu kadar! Afiyet olsun. Malzemeler 2 çorba kaşığı rendelenmiş Verita Zerdeçal, 2 yemek kaşığı kakao, 3 yemek kaşığı toz şeker, 3 bardak süt, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, Birer çimdik tuz ve karabiber.

    Devamı
  • Orman Meyveli Buzlar

    Dondurma kaplarınıza ananaslı limonata ve orman meyvelerini ekleyin. Tutma çubuklarını da yerleştirdikten sonra buzlukta 3 saat kadar bekletin. Orman meyveli buzlarınız hazır. Afiyet olsun. Malzemeler 1 su bardağı Ananaslı Limonata 5 adet Verita Böğürtlen 5 adet Verita DrBlue Yaban Mersini 5 adet Verita Ahududu

    Devamı
  • Tatlı Patatesli Pankek

    Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın. Tereyağı, şeker ve vanilyayı karıştırın. Karışıma yumurtaları ekleyin ve azar azar un yedirin. Sütü ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra karışımın Tüm malzemeleri bir blenderin içerisine ekleyin. Pürüzsüz olana den karıştırın. Karışımdan azar azar önceden ısıtılmış düz tavaya ekleyin ve önlü arkalı pişirin. Diğer tarafta ahududu ve şekeri kaynatın. Pankeklerin üzerine […]

    Devamı