Taze zencefilli zümrüt çorbası

Taze zencefilli zümrüt çorbası

Öncelikle tüm sebzeleri jülyen olarak doğrayın (Sebzeleri boylamasına ikiye bölün. Kibrit çöpü uzunluğunda aynı kalınlık ve boyda doğrayın). Tereyağını eritin. Sırasıyla soğan, sarımsak ve küp halinde doğranmış tavukları ekleyip, kavurun. Sebzeleri ilave edip 15 dakika daha hepsini beraber kavurun. Un, ince rendelenmiş taze zencefil, köri biberi ve tuzu ilave edin. 2 dakika daha kavurun. Tavuk suyunu ilave edip 15 dakika orta ateşte kaynatın. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • Ceviz büyüklüğünde ince rendelenmiş Verita Taze Zencefil
  • 100 gr tavuk eti
  • 100 gr tereyağ
  • 100 gr dolmalık biber
  • 100 gr taze kabak
  • 100 gr havuç
  • 100 gr lahana
  • 100 gr pırasa
  • 75 gr taze fasulye
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 gr köri biberi
  • 1,5 litre tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 50 gr krema
  • Tuz

Tarifler

  • Orman Meyveli Pavlova

    Fırını 90 derecede ısıtın. Yumurta aklarını ve pudra şekerini benmaride 10 dakika karıştırın. Karışımı mikser ile yüksek hızda 8 dakika çırpın. Limon suyu ve nişastayı ilave edin, 1 dakika daha çırpmaya devam edin. Sonuçta elde ettiğiniz karışım şeklini korumalı, yoğun ve parlak görünmelidir. Bezeyi bir krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisini fırın kağıdı ile örtün, […]

    Devamı
  • Orman Meyveli Sevgililer Günü Pastası

    Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarılarına toz şekerin yarısını ekleyin. Sarılar beyazlaşıncaya kadar çırpın. Yumurta aklarına kalan toz şeker ve tuzu ekleyerek kar gibi oluncaya kadar çırpın. Kabarttığınız yumurta aklarına, havasını kaçırmamaya dikkat ederek yumurta sarılarını ekleyin. Un ve kabartma tozunu, yumurta karışımına eleyerek yedirin. 23 santimlik çember kalıbın altına yağlı kağıt serin. Yağlı […]

    Devamı
  • Zerdeçallı Vegan Köfte

    Sarımsakları ve soğanları robotta kalınca çekin. Nohutu, zerdeçal rendesini, maydanozu, pul biberi, tuz ve biberi ekleyin, püre haline gelene kadar çekmeye devam edin. Nohutlu karışıma nişastayı ekleyin, karıştırın, büyük köfteler halinde şekil verin ve yağlı kağıt serilmiş bir tabağa dizin. Köftelerinizi 15 dakika dipfrizde kıvam alması için dinlendirin. Kızgın tavada kızartın. Biz avokadolu bir roka […]

    Devamı
  • Zencefilli Çikolatalı Tart

    Elenmiş unu ile tuzu mikser kabına koyun ve karıştırın. Küçük parçalar halinde kesilmiş soğuk tereyağını, rendelenmiş zencefili ekleyin, mikseri çalıştırın. Tuzlu suyu kaşıkla yavaş yavaş ekleyin. Kum gibi, ama avucunuzda sıktığınızda birbirini tutan bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru en kısa sürede bir streç filme alın ve buzdolabında iki saat dinlendirin. Dinlenmiş hamuru hafif unladığınız tezgahta, merdane […]

    Devamı