Yaban mersinli alp gözlemesi

Yaban mersinli alp gözlemesi

22-25 cm’lik tart kalıbı veya demir tavayı fırında 218 derecede 10 dakika ısıtın. Margarin ekleyin ve 5 saniye boyunca pişirme spreyi uygulayın. Bir yumurtanın tamamını, diğer yumurtanın sadece beyazını çırpın. Un, süt, vanilya, şeker, hindistan cevizi ve tuz ekleyerek çırpmaya devam edin. Yaban mersinlerini ekleyin. Önceden ısıtılmış olan tavaya koyun ve fırına verin. Yumurtalar kabarana ve altın rengini alana dek 15-20 dakika boyunca pişirin. Fırından çıkarıp taze yarım lime suyunu kekin tüm yüzeyine uygulayın. Pudra şekeri serpin, dilimleyin ve sıcak servis edin.

Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı margarin
  • Yapışmayı engelleyici pişirme spreyi
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı yağsız süt
  • 1 çorba kaşığı vanilya esansı
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • Yarım çorba kaşığı hindistan cevizi
  • Yarım çorba kaşığı tuz
  • 1 bardak taze Verita DrBlue Yaban Mersini
  • Yarım taze Verita Lime
  • Çeyrek bardak pudra şekeri

Tarifler

  • Ahududulu Çizkeyk

    Fırını 160 derecede ısıtın. 30×30 büyüklüğünde kare bir kalıba yağlı kağıt döşeyin. Mutfak robotunda un haline getirdiğiniz bisküvileri, eritilmiş tereyağı ile karıştırın, kalıba yayın ve bir kaşık ile bastırarak düzeltin. Krem peynir, yumurta, yoğurt, şeker ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar çırpın ancak daha fazla çırpmamaya özen gösterin yoksa kekiniz çatlayabilir. Benmaride erittiğiniz çikolatayı ekleyin […]

    Devamı
  • Zencefil Shot

    Tüm malzemeleri blender’a alın ve tamamen homojen hale gelene kadar, yaklaşık 1 dakika karıştırın. Süzerek servis edin. Tarif 2 porsiyonluktur. Afiyet olsun. Malzemeler:  2 yemek kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zencefil, 1 adet Verita Lime’ın suyu, 1 çay bardağı su, Tatlandırmak için bal.

    Devamı
  • Mangolu Puding

    Mangoyu küp küp doğrayın. Süslemek için birkaç küp ayırıp kalanı blender’a alın. Suyun yarısını ekleyin ve mangoyu püre haline getirin. Mango püresini bir elekten geçirin. Süzgeçte kalan liflerin üzerine kaşıkla bastırarak mangonuzdan son damlasına kadar yararlanabilirsiniz. Kremayı ekleyin. Jelatini soğuk suda açın ve beş dakika bekleyin. Şekeri ekleyin ve kısık ateşte şeker eriyene kadar ısıtın. […]

    Devamı
  • Guakamole Dolgulu Yumurta

    Yumurtaları 12-13 dakika haşlayın, kolay soyulması için buzlu suda soğutun. Soyun, ortadan ikiye ayırın ve sarılarını ayırın. Yemeye hazır avokado, lime suyu ve yumurta sarılarını mutfak robotunda püre haline getirin. Doğranmış soğanı ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın. Avokadolu karışımı krema sıkma torbasına doldurun, yumurtaların içine sıkın. Üzerini kıyılmış pastırma ile süsleyin. Afiyet […]

    Devamı