Yaban mersinli alp gözlemesi

Yaban mersinli alp gözlemesi

22-25 cm’lik tart kalıbı veya demir tavayı fırında 218 derecede 10 dakika ısıtın. Margarin ekleyin ve 5 saniye boyunca pişirme spreyi uygulayın. Bir yumurtanın tamamını, diğer yumurtanın sadece beyazını çırpın. Un, süt, vanilya, şeker, hindistan cevizi ve tuz ekleyerek çırpmaya devam edin. Yaban mersinlerini ekleyin. Önceden ısıtılmış olan tavaya koyun ve fırına verin. Yumurtalar kabarana ve altın rengini alana dek 15-20 dakika boyunca pişirin. Fırından çıkarıp taze yarım lime suyunu kekin tüm yüzeyine uygulayın. Pudra şekeri serpin, dilimleyin ve sıcak servis edin.

Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı margarin
  • Yapışmayı engelleyici pişirme spreyi
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı yağsız süt
  • 1 çorba kaşığı vanilya esansı
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • Yarım çorba kaşığı hindistan cevizi
  • Yarım çorba kaşığı tuz
  • 1 bardak taze Verita DrBlue Yaban Mersini
  • Yarım taze Verita Lime
  • Çeyrek bardak pudra şekeri

Tarifler

  • Yemeye Hazır Avokado’lu Fajita

    Etinizi ince dilimler halinde kesin, zeytinyağı ve bir lime’ın suyunda dinlendirin. En az iki saat, en çok bir gece dinlendirmenizi öneriyoruz. Kızgın tavanızda, tuz ve karabiber ilavesi ile kurutmadan pişirin. Etlerinizin sulu kalması için pişirdikten sonra biraz dinlenmesi gerekiyor. Bu sırada ince ince doğradığınız biberleri ve sarımsakları soteleyin. Avokadolarınızı ince ince dilimleyin. Tüm malzemeleri tavanın […]

    Devamı
  • Zerdeçallı Sıcak Çikolata

    Sütünüzü kaynama derecesine yaklaşana kadar ısıtın ve altını kapatın. Tüm malzemeleri ekleyin ve iyice çırpın. Beş dakika kadar bekleyin ve süzün. Hepsi bu kadar! Afiyet olsun. Malzemeler 2 çorba kaşığı rendelenmiş Verita Zerdeçal, 2 yemek kaşığı kakao, 3 yemek kaşığı toz şeker, 3 bardak süt, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, Birer çimdik tuz ve karabiber.

    Devamı
  • Orman Meyveli Buzlar

    Dondurma kaplarınıza ananaslı limonata ve orman meyvelerini ekleyin. Tutma çubuklarını da yerleştirdikten sonra buzlukta 3 saat kadar bekletin. Orman meyveli buzlarınız hazır. Afiyet olsun. Malzemeler 1 su bardağı Ananaslı Limonata 5 adet Verita Böğürtlen 5 adet Verita DrBlue Yaban Mersini 5 adet Verita Ahududu

    Devamı
  • Tatlı Patatesli Pankek

    Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın. Tereyağı, şeker ve vanilyayı karıştırın. Karışıma yumurtaları ekleyin ve azar azar un yedirin. Sütü ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra karışımın Tüm malzemeleri bir blenderin içerisine ekleyin. Pürüzsüz olana den karıştırın. Karışımdan azar azar önceden ısıtılmış düz tavaya ekleyin ve önlü arkalı pişirin. Diğer tarafta ahududu ve şekeri kaynatın. Pankeklerin üzerine […]

    Devamı