Yaban mersinli alp gözlemesi

Yaban mersinli alp gözlemesi

22-25 cm’lik tart kalıbı veya demir tavayı fırında 218 derecede 10 dakika ısıtın. Margarin ekleyin ve 5 saniye boyunca pişirme spreyi uygulayın. Bir yumurtanın tamamını, diğer yumurtanın sadece beyazını çırpın. Un, süt, vanilya, şeker, hindistan cevizi ve tuz ekleyerek çırpmaya devam edin. Yaban mersinlerini ekleyin. Önceden ısıtılmış olan tavaya koyun ve fırına verin. Yumurtalar kabarana ve altın rengini alana dek 15-20 dakika boyunca pişirin. Fırından çıkarıp taze yarım lime suyunu kekin tüm yüzeyine uygulayın. Pudra şekeri serpin, dilimleyin ve sıcak servis edin.

Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı margarin
  • Yapışmayı engelleyici pişirme spreyi
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı yağsız süt
  • 1 çorba kaşığı vanilya esansı
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • Yarım çorba kaşığı hindistan cevizi
  • Yarım çorba kaşığı tuz
  • 1 bardak taze Verita DrBlue Yaban Mersini
  • Yarım taze Verita Lime
  • Çeyrek bardak pudra şekeri

Tarifler

  • Demirhindili Nohut Yahnisi

    Hindistan cevizi yağında soğan ve sarımsağı soteleyin. Zerdeçal ve nohutları ekleyin, iki dakika daha soteleyin. Hindistan cevizi sütü ve sebze suyunu ekleyin ve kaynatın. Ateşten aldığınız yahniye lime suyunu ekleyin. Üzerini yoğurt, kırmızı toz biber ve kişniş yaprakları ile süsleyin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 çorba kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zerdeçal, 4 diş Verita Sarımsak, kıyılmış, […]

    Devamı
  • Avokado Çorbası

    Soğanları şeffaflaşana kadar zeytinyağında çevirin. Tavuk suyunu ekleyin ve orta ateşte kaynayana kadar ısıtın. Çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş avokado, lime suyu, soğan, tavuk suyu, dilimlenmiş salatalık, tuz ve karabiberi bir blender’a alın. Taşmaması için kapağını bir havlu ile destekleyerek püre kıvamına gelene kadar karışımı çekin. Salatalık dilimleri, süzme yoğurt, dolmalık fıstık ve çörekotu ile süsleyin. […]

    Devamı
  • Zerdeçallı Mercimek Çorbası

    Bütün malzemeleri bir tencerede 15 dakika kaynatın. Mercimekler şişti ise bir blender’a alın. Blender’ın taşmasını engellemek için kapağını bir havlu ile sıkıca tutun ve karışım boza kıvamına gelene ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Kavrulmuş fıstık ve çörek otu ile servis edin. Afiyet olsun. Malzemeler   1 çorba kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zerdeçal, 1 tatlı kaşığı […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli Brownie

    Fırını 180 derecede ısıtın. Keten tohumu ununu sıcak su ile karıştırın ve kıvam alması  için 15 dakika dinlendirin. Çikolatanın yarısını tercih ettiğiniz yağı benmaride eritin. Ilıması için kenara alın. Başka bir kapta un, kabartma tozu, tuz, kakao ve rendelenmiş muskası karıştırın. Soğuna çikolata karışımına zencefil, süt, esmer şeker, pekmez, keten tohumu ve vanilyayı ekleyin, karıştırın. […]

    Devamı