Fit Yoğurt

Yoğurtlu meyve salatası

Yoğurdu 1 yemek kaşığı bal ile iyice karıştırın ve krema kıvamına getirin. Meyveleri küp küp doğrayın. 2-3 kaşık yoğurdu servis yapacağınız kapların dibine koyun. Üzerlerine birer kaşık müsli ekleyin.  En son doğranmış meyveleri de ekleyerek servise hazır hale getirin, afiyet olsun

Malzemeler

Tarifler

  • Hindistan Cevizi Yağı

    Hindistan cevizini kırıp, etli kısmını kabuğundan çıkardıktan sonra su ile iyice yıkayın. Blender’a küp küp doğranmış Hindistan cevizini ekleyin ve ılık suyu blendar’ı rahat çalıştıracak kadar ilave edin. İyice parçalanana kadar çalıştırın. Süzgeçten geçirdikten sonra, suyu bir kez de şifon bezden süzün. Bu işlem süzgeçten geçen parçaları ayıklamaya yardımcı olur. Bir gece dolapta bekletin. Sabah […]

    Devamı
  • Garnitürlü Avokado

    Avokadolarınızı ortadan ikiye ayırın ve çekirdeklerini çıkartın. Kabuklu halde, önceden ısıttığınız ve yağladığınız tavanıza alıp üzerinde ızgara çizgileri oluşana kadar ızgara edin. Bu arada beyaz peynir, doğranmış kırmızı soğan, kapari, karabiber, maydanoz ve zeytinyağını karıştırın. Izgaradan aldığınız, tuz ve karabiber ile tatlandırdığınız avokadoların çekirdek boşluklarına bu harcı doldurun. Afiyet olsun. Malzemeler 2 adet Verita Yemeye […]

    Devamı
  • Zerdeçallı Çay

    Çaydanlıkta 4 su bardağı suyu kaynatın. 1 çay kaşığı zerdeçalı ilave edin ve on dakika boyunca kısık ateşte demleyin. Çay süzgeci ile süzün ve bir bardağa alın. Limon ve bal ile tatlandırın. Malzemeler 1 çay kaşığı Verita Taze Zerdeçal 4 su bardağı su Limon ve bal

    Devamı
  • Yaban Mersinli Dondurma

    Süzme yoğurt, bal ve vanilyayı bir çatal yardımı ile karıştırın. Bıçakla ikiye böldüğünüz yaban mersinlerini ekleyin. Dondurma kalıplarına döküp yedi-sekiz saat, tercihen bir gece dondurun. Kalıpları ılık sudan geçirerek dondurmayı gevşetin, yoksa kalıptan çıkmayacak veya çıkarken kırılacaktır. Eğer tabakta servis edecekseniz tabağın da önceden soğutulmuş olmasını öneririz. Afiyet olsun! Malzemeler 1 paket Verita DrBlue Yaban […]

    Devamı