Zencefilli Zerdeçallı Brokoli Çorbası

Zeytinyağınızı kızdırıp soğanları şeffaflaşıncaya kadar çevirin. Zencefil, zerdeçal ve brokoliyi ekleyip 2 dakika daha çevirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Tavuk suyunu ekleyip brokoli yumuşayana kadar, yaklaşık 10 dakika orta ateşte pişirin. Altını kapatıp tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika demlenmeye bırakın. El blender’ı ile çorba pürüzsüz hale gelene kadar çekin. Eğer çorba istediğiniz kadar pürüzsüz olmadı ise bir süzgeçten geçirebilirsiniz. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş Verita Zerdeçal,
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş Verita Zencefil,
  • 2 diş rendelenmiş Verita Sarımsak,
  • 500 g brokoli,
  • 1 soğan, doğranmış,
  • 500 ml tavuk suyu,
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı,
  • Tuz, karabiber.

Tarifler

  • Zencefilli Limonata

    Limonların kabuklarını, beyaz kısımlarını almamaya gayret ederek rendeleyin. Kabuklarını rendelediğiniz limonları ve bir lime’ın suyunu sıkın. Limon kabuklarını, limon suyunu, rendelenmiş zencefili, balı ve suyu bir kaba alıp karıştırın ve buzdolabında iki saat dinlendirin. Dinlenmiş limonatayı süzün. Bol buz ile servis edin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 yemek kaşığı Verita Taze Zencefil rendesi, 2 adet Verita […]

    Devamı
  • Mango, Çarkıfelek ve Altın Çilek Kreması

    Mango, çarkıfelek ve altın çilek pürelerini şeker ile karıştırıp ısıya dayanıklı bir kapta kısık ateşe alın. Süt kremasını da ekleyip kabarcıklar belirene kadar kısık ateşte karıştırmaya devam edin. Mısır nişastasını soğuk suda çözüp ocaktaki karışıma, kıvam alana kadar sürekli karıştırarak, yavaş yavaş ekleyin ve beş dakika kadar pişirin. Ayrı kaplara alıp en az bir saat buzdolabında […]

    Devamı
  • Zencefilli Kadayıflı Muhallebi

    1 boğum zencefili rendeleyin. Süte ekleyin ve kaynatın. Altını kapattığınız zencefilli sütü 2 saat boyunca infüze olması için bekletin. Kadayıf dışında kalan tüm malzemeleri tencereye ekleyin. Sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirin. Ilınınca kaselere paylaştırın. Kırılmış kadayıf ve nar ile süsleyin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita Taze Zencefil, 3 su bardağı süt, 5 […]

    Devamı
  • Demirhindili Yaprak Sarması

    Yaprakları suda 2-3 dakika haşlayın ve kenara alın. Sarmanın iç harcını hazırlamak için; yarım su bardağı zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. 3 adet rendelenmiş soğanı hafif renk alana kadar kavurun. Ardından üzerine 1,5 yemek kaşığı dolmalık fıstığı da ekleyip kavurmaya devam edin. Soyulmuş, çekirdekleri ayıklanmış ve zerdeçalları, baharatları, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Suyunu ekleyip […]

    Devamı