Zerdeçal ve Tahin Soslu Kinoalı Köfte

Köfte malzemelerini yoğurun ve yuvarlak köfteler hazırlayın. Köfteleri en az yarım saat buzdolabında dinlendirin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 8-10 dakika, üstleri kızarana kadar pişirin. Sos için tüm malzemeleri üç dakika, sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Sos piştikçe kıvam alacaktır. Köfteleri pişirdiğiniz tavaya sosu alın. Kıyılmış kırmızı biber, kişniş ve dolmalık fıstık ile süsleyin. Zeytinyağı gezdirip servis edin. Afiyet olsun.

Malzemeler

Zerdeçallı tahinli sos:

Kinoalı köfte:

  • 500 g köftelik kıyma,
  • 200 g haşlanmış kinoa,
  • 1 çorba kaşığı karışık köftelik baharat,
  • Kıyılmış kişniş,
  • 1 yumurta,
  • Yarım çay bardağı galeta unu,
  • Tuz ve karabiber.

Süslemek için:

  • Kavrulmuş dolmalık fıstık,
  • Kıyılmış kişniş,
  • Doğranmış kırmızı biber.

Tarifler

  • Tatlı Patatesli Tart

    Bu tariften bir büyük veya iki küçük kalıp tart çıkıyor. Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgaha dökün, fazla yoğurmamaya […]

    Devamı
  • Ahududulu Pişmeyen Çizkeyk

    Çizkeyk tabanını hazırlamak için tereyağını kısık ateşte, hafif bir kahverengi renk alana kadar eritin. Bisküvileri irili ufaklı, tamamen toz haline getirmeden kırın. Erimiş tereyağı, tuz ve bisküvileri karıştırıp 20 cm çağında yuvarlak bir kek kalıbının altına serin ve kaşıkla bastırın. Buzdolabında bir saat dinlendirin. Jelatini bir çorba kaşığı soğuk su ile karıştırıp birkaç dakika şişmesini […]

    Devamı
  • Orman Meyveli Yulaf Lapası

    Yulafları süt ile ateşe alın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Koyu kıvamlı olursa süt ile açabilirsiniz. Biz biraz da bal ile tatlandırdık. Orman meyveleri, çiğ badem, fındık kırıkları ve taze nane yaprakları ile süsleyin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita Ahududu, 1 paket Verita Böğürtlen, 1 çay bardağı yulaf, 1 […]

    Devamı
  • Zerdeçallı Haçapuri

    Ilık süt, maya ve şekeri karıştırın, mayanın aktive olmasını bekleyin. Unu, oda sıcaklığındaki tereyağının yarısını, tuzu ekleyin. Dört büyük boğum zerdeçalı soyun, rendeleyin ve karışıma ekleyin.  Biraz ele yapışan, yumuşak bir hamur olacak, endişe etmeyin. Hamur mayalanırken peynirlerinizi rendeleyip karıştırın. Hamuru dört parçaya bölün, bol un içinde yuvarlayın, pişirme kağıdına alıp pide gibi şekil verin […]

    Devamı