Taze zerdeçallı karnabahar graten

Başlamadan önce, hazırlık aşaması bittiğinde, malzemeleri hemen pişirmeye alabilmek için fırınınızı 200 dereceye getirin. İlk olarak karnabaharı tuzlu suda haşlayın. Haşlanıp soğuduktan sonra küçük parçalara bölün. Farklı bir tencerede tereyağını eritip un ile kavurun. Ununuz sarardıktan sonra yavaş yavaş taze zerdeçalı, sütü ve tuzu ekleyin. Bölmüş olduğunuz karnabahar parçalarını hazırladığınız sosun içine atıp karıştırın. Fırın tepsinizi yağlayın ve karışımı içine dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve fırına verin. Üzeri kızarıncaya kadar pişirdikten sonra yemeğiniz hazır, afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 adet (orta boy) karnabahar
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 su bardağına yakın un
  • 6 su bardağı süt
  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı Verita Taze Zerdeçal rendesi
  • Tuz

Tarifler

  • Ananaslı Ters Yüz Kek

    50 g tereyağı ve esmer şekeri küçük bir tencerede eritin. Şeker küçük baloncuklar şeklinde kaynamaya başladığında karışımınız hazır demektir. Şeker karışımını yağlanmış kek kalıbının tabanına dökün. Dilimlediğiniz ananas parçalarını tabana dizin. Ananası soyarken ve keserken kesme tahtanıza akan suları ayırın.  Kek için un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Kalan tereyağı ve şekeri mikserle yaklaşık beş […]

    Devamı
  • Tropikal Soslu Tavuk Göğsü

    Doğranmış meyveler ve Hindistan cevizi sütünü kısık ateşte kaynatın. Beyaz biber ve tuzu ekleyin. Blender’a alın ve püre haline getirip kenara alın. Tereyağını eritin unu ekleyin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun. Meyve püresini ekleyin ve katılaşana kadar kısık ateşte, yaklaşık beş dakika pişirin. Tavuk göğüslerini ızgarada pişirin. Tabağa önce sosu yayın. Biz sosun üzerinde […]

    Devamı
  • Nachos

    Avokadoyu kesin, çekirdeğini çıkarın, etini bir kaşık yardımı ile kabuğundan ayırın ve çatalla ezin. Yarım lime suyu, doğranmış domates, doğranmış arpacık soğan ile karıştırın, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Cipsleri bir tabağa dizin, üzerine Meksika fasulyesi, doğranmış taze soğan, mısır ve rende peyniri serpin. Avokadolu sos ile servis edin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 adet Verita […]

    Devamı
  • Zencefilli Tavuk Suyu Çorba

    Tavukların derilerini ayırın, tavukları ve derileri ayrı olarak tavada kızartın. Bu adım opsiyoneldir ancak derin bir lezzet için öneriyoruz. Tavukları ve derileri, irice doğranmış sebzeler, zencefil ve karabiber taneleri ile birlikte düdüklüye alın. Üzerine 2 litre su ekleyin. Düdüklüde 45 dakika veya normal tencerede orta ateşte 1,5 saat pişirin. Sebzeleri, tavuk etkilerini ve tavuk derilerini […]

    Devamı