Taze zerdeçallı karnabahar graten

Başlamadan önce, hazırlık aşaması bittiğinde, malzemeleri hemen pişirmeye alabilmek için fırınınızı 200 dereceye getirin. İlk olarak karnabaharı tuzlu suda haşlayın. Haşlanıp soğuduktan sonra küçük parçalara bölün. Farklı bir tencerede tereyağını eritip un ile kavurun. Ununuz sarardıktan sonra yavaş yavaş taze zerdeçalı, sütü ve tuzu ekleyin. Bölmüş olduğunuz karnabahar parçalarını hazırladığınız sosun içine atıp karıştırın. Fırın tepsinizi yağlayın ve karışımı içine dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve fırına verin. Üzeri kızarıncaya kadar pişirdikten sonra yemeğiniz hazır, afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 adet (orta boy) karnabahar
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 su bardağına yakın un
  • 6 su bardağı süt
  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı Verita Taze Zerdeçal rendesi
  • Tuz

Tarifler

  • Yaban Mersini Sosu

    Zeytinyağında sarımsakları bir dakika boyunca, orta ateşte pişirin. Yaban mersini, esmer şeker, et suyu, defne yaprağı, su ve baharatları ekleyerek 25 – 35 dakika kadar, parlak mor renginde homojen bir sos elde edene kadar pişirmeye devam edin. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyerek tatlandırın. Şefimiz “Kuzu veya diğer kırmızı et türleri ile yakışan bir sostur” […]

    Devamı
  • Hindistan Cevizli Keto Bar

    Hindistan cevizini ayıkladıktan sonra rendeleyin. Rende Hindistan cevizini 50 derecede ısıtılmış fırında 1 saat kurutun. Jelatini 1 çorba kaşığı soğuk su ile karıştırın. Kremayı ısıtın, jöle haline gelmiş jelatini ekleyin. Krema, Hindistan cevizi rendesi ve yağı ile stevia’yı blender’da karıştırın. Kare bir cam kalıba döküp buzdolabına kaldırın. Soğuduktan sonra kare şeklinde kesin. Benmari olarak erittiğiniz […]

    Devamı
  • Yaban Mersinli Yaz Salatası

    Karpuz ve peyniri küp küp, salatalığı yarım dilimler halinde kesin. Yaban mersinlerini ekleyin ve karıştırın. İnce ince doğradığınız fesleğen yapraklarını ekleyin. 4 kaşık zeytinyağı, 1 lime’ın suyu, bal, tuz ve karabiberi karıştırarak salatanın sosunu hazırlayın. Sosu salatanın üzerinde gezdirin ve karıştırın. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini, 1 adet Verita Lime, 3 […]

    Devamı
  • Ananaslı Limonata

    Lime’ın kabuğunu rendeleyin. Limonların kabuklarını ve beyaz etlerini bıçakla soyun. Limon ve lime’ı dilimleyin, çekirdekleri varsa ayırın. Lime ve limon dilimlerini, rendelediğiniz lime kabuklarını, balı ve suyu blender’a alıp homojen hale gelene kadar çekin. Hazırladığınız limonatayı süzün ve Verita Raw Juice ananas suyunu ekleyin. Buz ve nane yaprakları ile servis edin.  Malzemeler 1 şişe Verita Raw Juice […]

    Devamı