Taze zerdeçallı karnabahar graten

Başlamadan önce, hazırlık aşaması bittiğinde, malzemeleri hemen pişirmeye alabilmek için fırınınızı 200 dereceye getirin. İlk olarak karnabaharı tuzlu suda haşlayın. Haşlanıp soğuduktan sonra küçük parçalara bölün. Farklı bir tencerede tereyağını eritip un ile kavurun. Ununuz sarardıktan sonra yavaş yavaş taze zerdeçalı, sütü ve tuzu ekleyin. Bölmüş olduğunuz karnabahar parçalarını hazırladığınız sosun içine atıp karıştırın. Fırın tepsinizi yağlayın ve karışımı içine dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve fırına verin. Üzeri kızarıncaya kadar pişirdikten sonra yemeğiniz hazır, afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 adet (orta boy) karnabahar
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 su bardağına yakın un
  • 6 su bardağı süt
  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı Verita Taze Zerdeçal rendesi
  • Tuz

Tarifler

  • Tatlı Patates Eşliğinde Hardallı Somon

    Fırını 200 derecede ısıtın. Tatlı patatesleri küp küp doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın. Erimiş tereyağı ve hardalı karıştırın. Yağlanmış bir fırın tepsisine somon filetoları ve tatlı patatesleri yerleştirin. Üstlerine önce tuz ve karabiber, sonra da hardallı tereyağını dökün. 15-20 dakika arası pişirin. Somon’un piştiğini anlamak için ufak bir çatalı en kalın yerine hafifçe değdirin, şeffaf […]

    Devamı
  • Yaban Mersinli Çizkeyk ag.

    Yaban mersini reçeli için orta ateşte yaban mersinleri, su, şeker ve yarım lime suyunu pişirin. Yaban mersinlerini fazla ezmemeye dikkat ederek karıştırmanızı öneririz. Reçel kısa sürede kıvam alacak. Eğer rafine şeker kullanmak istemezseniz biraz toz jelatin ekleyebilirsiniz. Bu durumda reçeliniz sıcakken sıvı olacaktır ancak soğudukça kıvam alacaktır. Ateşten aldığınız reçeliniz soğurken bisküvileri robottan geçirerek un […]

    Devamı
  • Zencefil, Avokado ve Mangolu Karides Köftesi

    Karidesleri soyup ayıkladıktan sonra kıyma haline gelene kadar kıyın. Tüm malzemeleri karıştırıp bir köfte harcı hazırlayın. Harçtan küçük köfteler yuvarlayın ve kızgın yağda kızartın. Tatlı biber sosu ve sriracha sosu eşit miktarda karıştırıp sos olarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun. Malzemeler 1 çorba kaşığı doğranmış Verita Taze Zencefil, Doğranmış 1 adet Verita Yemeye Hazır Avokado, Doğranmış 1 […]

    Devamı
  • Zencefilli Kurabiye

    Tereyağı ve şekeri mikserde krema haline gelene kadar çırpın. Yumurtayı ve pekmezi ekleyip çırpmaya devam edin. Un, rende zencefil, kabartma tozu, tarçın, karanfil ve tuzu ekleyin, özleşene kadar karıştırın. Hamuru buzdolabında sertleşene kadar dinlendirin. Unladığınız bir yüzeyde bozuk para kalınlığında açın. Kalıplarla şekil verin. Kalıpların arasında artan hamuru, kolayca ana hamura karıştırarak değerlendirebilirsiniz. Yağlı kağıt […]

    Devamı