Taze zerdeçallı karnabahar graten

Başlamadan önce, hazırlık aşaması bittiğinde, malzemeleri hemen pişirmeye alabilmek için fırınınızı 200 dereceye getirin. İlk olarak karnabaharı tuzlu suda haşlayın. Haşlanıp soğuduktan sonra küçük parçalara bölün. Farklı bir tencerede tereyağını eritip un ile kavurun. Ununuz sarardıktan sonra yavaş yavaş taze zerdeçalı, sütü ve tuzu ekleyin. Bölmüş olduğunuz karnabahar parçalarını hazırladığınız sosun içine atıp karıştırın. Fırın tepsinizi yağlayın ve karışımı içine dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve fırına verin. Üzeri kızarıncaya kadar pişirdikten sonra yemeğiniz hazır, afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 adet (orta boy) karnabahar
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 su bardağına yakın un
  • 6 su bardağı süt
  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı Verita Taze Zerdeçal rendesi
  • Tuz

Tarifler

  • Zerdeçallı İrmik Helvası

    Tereyağını eritin, fıstıkları kavurmaya başlayın. Bu aşamada sürekli karıştırmak, eşit renk almaları bakımından önemli. Renk almaya başladıklarında (genellikle uçlarından başlar) irmiği ekleyin ve devamlı karıştırarak koyu sarı hale gelene kadar kavurmaya devam edin. Süt, su ve şekeri karıştırıp kaynayana kadar ısıtın. İrmiklerin içine soyup rendelediğiniz 1 tepeleme tatlı kaşığı taze zerdeçalı ekleyin. Sütlü şerbetinden bir […]

    Devamı
  • Peynirli Tatlı Patates Topları

    Tatlı patatesinizi haşlayıp püre haline getirdikten sonra 1 tatlı kaşığı tam buğday unu, toz biber, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Top haline getirilip ortasına parmağınızın ucu ile bir çukur açın, küp küp doğradığınız peynirlerden bir parça yerleştirip kapatın. Yapışkan bir püre olacağı için bu esnada ellerinizi unlamanızı veya yağlamanızı öneririz. Hazırladığınız topu susama bulayın ve […]

    Devamı
  • Zencefilli Kabak Karnıyarık

    Kabakların üzerinde harcını yerleştirecek bir oyuk açın. Kabakları hafifçe tuzlayın. Dilerseniz derin yağda kızartın, daha az yağ kullanmak isterseniz kapaklı bir yapışmaz tavada kısık ateşte yumuşayana kadar kendi buharında pişirin. Doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin, kıyma ve sarımsağı ekleyin, kıyma kavrulduktan sonra salçasını ekleyin, son olarak bir baş soyulmuş ve ince kıyılmış zencefili ekleyin, tuzunu ve […]

    Devamı
  • Mangolu Güllaç

    Sütü bir tencereye alın ve toz şekeri üzerine ilave edin. Vanilyayı sütün içerisine ekledikten sonra orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Süt, elinizi yakmamalı ancak ılıktan daha sıcak olmalı. Mangoyu küçük küpler halinde doğrayın, cevizleri kıyın. Güllaç yapraklarının iyice ıslandığına emin olarak dizmeye başlayın. Biz tek porsiyonluk kaplarda yaptık ama siz elbette büyük tel bir kalıpta […]

    Devamı