Taze zerdeçallı karnabahar graten

Başlamadan önce, hazırlık aşaması bittiğinde, malzemeleri hemen pişirmeye alabilmek için fırınınızı 200 dereceye getirin. İlk olarak karnabaharı tuzlu suda haşlayın. Haşlanıp soğuduktan sonra küçük parçalara bölün. Farklı bir tencerede tereyağını eritip un ile kavurun. Ununuz sarardıktan sonra yavaş yavaş taze zerdeçalı, sütü ve tuzu ekleyin. Bölmüş olduğunuz karnabahar parçalarını hazırladığınız sosun içine atıp karıştırın. Fırın tepsinizi yağlayın ve karışımı içine dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve fırına verin. Üzeri kızarıncaya kadar pişirdikten sonra yemeğiniz hazır, afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 adet (orta boy) karnabahar
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 su bardağına yakın un
  • 6 su bardağı süt
  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı Verita Taze Zerdeçal rendesi
  • Tuz

Tarifler

  • Ahududulu Çizkeyk

    Fırını 160 derecede ısıtın. 30×30 büyüklüğünde kare bir kalıba yağlı kağıt döşeyin. Mutfak robotunda un haline getirdiğiniz bisküvileri, eritilmiş tereyağı ile karıştırın, kalıba yayın ve bir kaşık ile bastırarak düzeltin. Krem peynir, yumurta, yoğurt, şeker ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar çırpın ancak daha fazla çırpmamaya özen gösterin yoksa kekiniz çatlayabilir. Benmaride erittiğiniz çikolatayı ekleyin […]

    Devamı
  • Zencefil Shot

    Tüm malzemeleri blender’a alın ve tamamen homojen hale gelene kadar, yaklaşık 1 dakika karıştırın. Süzerek servis edin. Tarif 2 porsiyonluktur. Afiyet olsun. Malzemeler:  2 yemek kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zencefil, 1 adet Verita Lime’ın suyu, 1 çay bardağı su, Tatlandırmak için bal.

    Devamı
  • Mangolu Puding

    Mangoyu küp küp doğrayın. Süslemek için birkaç küp ayırıp kalanı blender’a alın. Suyun yarısını ekleyin ve mangoyu püre haline getirin. Mango püresini bir elekten geçirin. Süzgeçte kalan liflerin üzerine kaşıkla bastırarak mangonuzdan son damlasına kadar yararlanabilirsiniz. Kremayı ekleyin. Jelatini soğuk suda açın ve beş dakika bekleyin. Şekeri ekleyin ve kısık ateşte şeker eriyene kadar ısıtın. […]

    Devamı
  • Guakamole Dolgulu Yumurta

    Yumurtaları 12-13 dakika haşlayın, kolay soyulması için buzlu suda soğutun. Soyun, ortadan ikiye ayırın ve sarılarını ayırın. Yemeye hazır avokado, lime suyu ve yumurta sarılarını mutfak robotunda püre haline getirin. Doğranmış soğanı ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın. Avokadolu karışımı krema sıkma torbasına doldurun, yumurtaların içine sıkın. Üzerini kıyılmış pastırma ile süsleyin. Afiyet […]

    Devamı