Taze zerdeçallı sebzeli börek

İki adet yumurtayı küçük bir kasede çırpın. Başka, derin bir kasede un, taze zerdeçal ve tuzu karıştırın. Oda sıcaklığına bekletilmiş tereyağını ve çırpılmış yumurtaları unlu karışıma döküp yoğurun. Hamuru bir kenarda bekletin. Sırasıyla soğanları, kıymayı, havucu, bezelyeleri, mısırı, patatesi, lahanaları tavaya koyduğunuzu tereyağında soteleyin. Yemeği ateşten aldıktan sonra zerdeçal, karabiber ve tuzunu ekleyip kenarda soğumaya bırakın. Kenarda dinlenmeye bıraktığınız hamuru alın ve portakal büyüklüğünde bezeler hazırlayıp merdane yardımı ile açın. İki katın arasına iç harcını koyup kapatın. Yağladığınız fırın tepsisine böreği yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırına atın (isteğe göre çörek otu veya susam serpin) ve kabarıp üzerleri pembeleşene kadar pişmesini bekleyin. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Malzemeler

Hamuru için:

  • 400 gram tereyağı
  • 500 gram un
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı Verita Taze Zerdeçal rendesi

İç harcı için:

  • 50 gram kıyma
  • 1 adet (ince doğranmış) soğan
  • 1 çay kaşığı Verita Taze Zerdeçal rendesi
  • 1 adet (küçük kıyılmış) patates
  • 1 fincan (haşlanmış) bezelye
  • 1 fincan (haşlanmış) mısır
  • 1 adet (küçük kıyılmış) havuç
  • 1 fincan (ince doğranmış) beyaz lahana
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Tarifler

  • Yaban Mersini Sosu

    Zeytinyağında sarımsakları bir dakika boyunca, orta ateşte pişirin. Yaban mersini, esmer şeker, et suyu, defne yaprağı, su ve baharatları ekleyerek 25 – 35 dakika kadar, parlak mor renginde homojen bir sos elde edene kadar pişirmeye devam edin. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyerek tatlandırın. Şefimiz “Kuzu veya diğer kırmızı et türleri ile yakışan bir sostur” […]

    Devamı
  • Hindistan Cevizli Keto Bar

    Hindistan cevizini ayıkladıktan sonra rendeleyin. Rende Hindistan cevizini 50 derecede ısıtılmış fırında 1 saat kurutun. Jelatini 1 çorba kaşığı soğuk su ile karıştırın. Kremayı ısıtın, jöle haline gelmiş jelatini ekleyin. Krema, Hindistan cevizi rendesi ve yağı ile stevia’yı blender’da karıştırın. Kare bir cam kalıba döküp buzdolabına kaldırın. Soğuduktan sonra kare şeklinde kesin. Benmari olarak erittiğiniz […]

    Devamı
  • Yaban Mersinli Yaz Salatası

    Karpuz ve peyniri küp küp, salatalığı yarım dilimler halinde kesin. Yaban mersinlerini ekleyin ve karıştırın. İnce ince doğradığınız fesleğen yapraklarını ekleyin. 4 kaşık zeytinyağı, 1 lime’ın suyu, bal, tuz ve karabiberi karıştırarak salatanın sosunu hazırlayın. Sosu salatanın üzerinde gezdirin ve karıştırın. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini, 1 adet Verita Lime, 3 […]

    Devamı
  • Ananaslı Limonata

    Lime’ın kabuğunu rendeleyin. Limonların kabuklarını ve beyaz etlerini bıçakla soyun. Limon ve lime’ı dilimleyin, çekirdekleri varsa ayırın. Lime ve limon dilimlerini, rendelediğiniz lime kabuklarını, balı ve suyu blender’a alıp homojen hale gelene kadar çekin. Hazırladığınız limonatayı süzün ve Verita Raw Juice ananas suyunu ekleyin. Buz ve nane yaprakları ile servis edin.  Malzemeler 1 şişe Verita Raw Juice […]

    Devamı