Taze zerdeçallı sebzeli börek

İki adet yumurtayı küçük bir kasede çırpın. Başka, derin bir kasede un, taze zerdeçal ve tuzu karıştırın. Oda sıcaklığına bekletilmiş tereyağını ve çırpılmış yumurtaları unlu karışıma döküp yoğurun. Hamuru bir kenarda bekletin. Sırasıyla soğanları, kıymayı, havucu, bezelyeleri, mısırı, patatesi, lahanaları tavaya koyduğunuzu tereyağında soteleyin. Yemeği ateşten aldıktan sonra zerdeçal, karabiber ve tuzunu ekleyip kenarda soğumaya bırakın. Kenarda dinlenmeye bıraktığınız hamuru alın ve portakal büyüklüğünde bezeler hazırlayıp merdane yardımı ile açın. İki katın arasına iç harcını koyup kapatın. Yağladığınız fırın tepsisine böreği yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırına atın (isteğe göre çörek otu veya susam serpin) ve kabarıp üzerleri pembeleşene kadar pişmesini bekleyin. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Malzemeler

Hamuru için:

  • 400 gram tereyağı
  • 500 gram un
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı Verita Taze Zerdeçal rendesi

İç harcı için:

  • 50 gram kıyma
  • 1 adet (ince doğranmış) soğan
  • 1 çay kaşığı Verita Taze Zerdeçal rendesi
  • 1 adet (küçük kıyılmış) patates
  • 1 fincan (haşlanmış) bezelye
  • 1 fincan (haşlanmış) mısır
  • 1 adet (küçük kıyılmış) havuç
  • 1 fincan (ince doğranmış) beyaz lahana
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Tarifler

  • Orman Meyveli Pavlova

    Fırını 90 derecede ısıtın. Yumurta aklarını ve pudra şekerini benmaride 10 dakika karıştırın. Karışımı mikser ile yüksek hızda 8 dakika çırpın. Limon suyu ve nişastayı ilave edin, 1 dakika daha çırpmaya devam edin. Sonuçta elde ettiğiniz karışım şeklini korumalı, yoğun ve parlak görünmelidir. Bezeyi bir krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisini fırın kağıdı ile örtün, […]

    Devamı
  • Orman Meyveli Sevgililer Günü Pastası

    Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarılarına toz şekerin yarısını ekleyin. Sarılar beyazlaşıncaya kadar çırpın. Yumurta aklarına kalan toz şeker ve tuzu ekleyerek kar gibi oluncaya kadar çırpın. Kabarttığınız yumurta aklarına, havasını kaçırmamaya dikkat ederek yumurta sarılarını ekleyin. Un ve kabartma tozunu, yumurta karışımına eleyerek yedirin. 23 santimlik çember kalıbın altına yağlı kağıt serin. Yağlı […]

    Devamı
  • Zerdeçallı Vegan Köfte

    Sarımsakları ve soğanları robotta kalınca çekin. Nohutu, zerdeçal rendesini, maydanozu, pul biberi, tuz ve biberi ekleyin, püre haline gelene kadar çekmeye devam edin. Nohutlu karışıma nişastayı ekleyin, karıştırın, büyük köfteler halinde şekil verin ve yağlı kağıt serilmiş bir tabağa dizin. Köftelerinizi 15 dakika dipfrizde kıvam alması için dinlendirin. Kızgın tavada kızartın. Biz avokadolu bir roka […]

    Devamı
  • Zencefilli Çikolatalı Tart

    Elenmiş unu ile tuzu mikser kabına koyun ve karıştırın. Küçük parçalar halinde kesilmiş soğuk tereyağını, rendelenmiş zencefili ekleyin, mikseri çalıştırın. Tuzlu suyu kaşıkla yavaş yavaş ekleyin. Kum gibi, ama avucunuzda sıktığınızda birbirini tutan bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru en kısa sürede bir streç filme alın ve buzdolabında iki saat dinlendirin. Dinlenmiş hamuru hafif unladığınız tezgahta, merdane […]

    Devamı