Fit Tarifler

Çalışma saatlerinin artması, fast food tüketimi, genetiği ile oynanmış gıdalar ve benzeri sebepler dolayısıyla sağlıklı beslenmek ve fit kalabilmek gün geçtikçe zorlaşıyor. Daha sağlıklı beslenip daha fit olabilmek için siz de taze meyvelerin gücünden faydalanın. Hazırlaması pratik, besin değeri yüksek fit tariflerimiz ile formunuzu korurken aynı zamanda bağışıklık sisteminizi de güçlendirerek hastalıklardan da korunacaksınız.

Bizim tariflerimiz haricinde kendi tariflerinizi de bizimle paylaşabilir, sayfalarımızda yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Fit Kalmanız İçin Tarifler

Tatlı Patatesli Brownie

Fırını 165 derecede ısıtın. Kare bir kalıba yağlı kağıt serin. Çikolataları benmaride eritin ve sütü ekleyin. Haşlanmış ve püre haline getirilmiş tatlı patatesi, badem ezmesini ekleyin ve karıştırın. Un, tuz ve kakaoyu eleyerek, bademi kıyarak karışıma ekleyin. Şekeri de ekledikten sonra sadece karışım özleşene kadar karıştırın, daha fazla karıştırırsanız brownie biraz sertleşebilir. Karışımı kalıba alın […]

Devamı

Zerdeçallı Pancar Çorbası

Zeytinyağında soğanları çevirin. Şeffaflaşmaya başladığında sarım sağı ekleyin ve biraz daha çevirin. Tavuk suyu, pancar, tuz ve biberini ekleyin, pancarlar yumuşayana kadar, 7-8 dakika kaynatın. Domates püresini, rendelenmiş bir tatlı kaşığı zerdeçalı ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatın. Karışımı bir blender’a alın ve pürüzsüz hale gelene kadar çekin. Biz kızarmış ekmek dilimleri, maydanoz, çam fıstığı […]

Devamı

Kivili Nice Cream

Kivileri dilimleyin ve dondurun. Donmuş kivileri 5 dakika oda sıcaklığında bekletin, böylece hafifçe çözülmeye başlayacaklar. İki kaşık hindistan cevizi sütü ile blender’da püre haline getirin. Biz daha hoş bir görünüm için çekirdekleri süzdük ancak siz çekirdekleri ile de servis edebilirsiniz. Kivi dilimleri, bir parça çikolata, Hindistan cevizi dilimleri, yaban mersini ve altın çilek ile süsledik. […]

Devamı

Fırında çıtır tatlı patates

Tatlı patatesleri kabuklarını soymadan, elma dilimi şeklinde doğrayın. İçine sirke ve tuz attığınız kaynar suda altı dakika kaynatın. Bu arada 50g nişastayı 80g su ile karıştırın. Tatlı patatesleri süzdükten sonra, hala sıcakken nişastalı karışım içine alın ve güzelce karıştırın. Patatesleri yağlı kağıda dizin, üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber gezdirip önceden 220 derecede ısıttığınız, tercihen turbo […]

Devamı