Fit Tarifler

Çalışma saatlerinin artması, fast food tüketimi, genetiği ile oynanmış gıdalar ve benzeri sebepler dolayısıyla sağlıklı beslenmek ve fit kalabilmek gün geçtikçe zorlaşıyor. Daha sağlıklı beslenip daha fit olabilmek için siz de taze meyvelerin gücünden faydalanın. Hazırlaması pratik, besin değeri yüksek fit tariflerimiz ile formunuzu korurken aynı zamanda bağışıklık sisteminizi de güçlendirerek hastalıklardan da korunacaksınız.

Bizim tariflerimiz haricinde kendi tariflerinizi de bizimle paylaşabilir, sayfalarımızda yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Fit Kalmanız İçin Tarifler

Tatlı Patates Kebabı

Köfteler için tüm köftelik malzemeleri yoğurun. İrice köfteler hazırlayıp en az bir saat dinlendirin. Bu dinlendirme işlemi, köftelerin pişerken şekillerini korumalarını sağlayacak. Patatesleri soyun ve parmak kalınlığında dilimleyin. Zeytinyağı, rende sarımsak, biber, tuz ve karabiber ile karıştırın. Yuvarlak bir fırın tepsisine sırayla bir köfte, bir patates olacak şekilde dizin. Sosu için salçayı su ile açın, […]

Devamı

Zencefilli Zerdeçallı Brokoli Çorbası

Zeytinyağınızı kızdırıp soğanları şeffaflaşıncaya kadar çevirin. Zencefil, zerdeçal ve brokoliyi ekleyip 2 dakika daha çevirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Tavuk suyunu ekleyip brokoli yumuşayana kadar, yaklaşık 10 dakika orta ateşte pişirin. Altını kapatıp tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika demlenmeye bırakın. El blender’ı ile çorba pürüzsüz hale gelene kadar çekin. Eğer çorba istediğiniz kadar pürüzsüz […]

Devamı

Yemeye Hazır Avokado’lu Fajita

Etinizi ince dilimler halinde kesin, zeytinyağı ve bir lime’ın suyunda dinlendirin. En az iki saat, en çok bir gece dinlendirmenizi öneriyoruz. Kızgın tavanızda, tuz ve karabiber ilavesi ile kurutmadan pişirin. Etlerinizin sulu kalması için pişirdikten sonra biraz dinlenmesi gerekiyor. Bu sırada ince ince doğradığınız biberleri ve sarımsakları soteleyin. Avokadolarınızı ince ince dilimleyin. Tüm malzemeleri tavanın […]

Devamı

Soğuk Kuşkonmaz Çorbası

Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritip, soğanları katarak 5-6 dakika, soğanlar yumuşak ve pembe olana kadar kavurun. Tencereyi ocaktan alın ve tahta bir kaşıkla unu ekleyin. Daha sonra bunları karıştırarak bir bulamaç haline getirin. Tavuk suyunu, yavaş yavaş ekleyip tuz, biber, Hindistan cevizi ve kuşkonmazları katın. Bundan sonra tencereyi tekrar ocağa alın, sürekli […]

Devamı