Şımartan Tarifler

Stresli geçen günler sonunda kendinizi zaman zaman tatlı yiyerek şımartmak isteyebilirsiniz. Kendinizi mutlu edip şımartırken, taze meyveleri kullanarak sağlıklı beslenmeye devam edebilirsiniz.

Sizlere Verita taze meyvelerini kullanarak hazırlayabileceğiniz ve kendinizi şımartabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifler hazırladık, afiyet olsun.

Kendinizi Şımartın

Şipşak Yaban Mersini Reçeli

Bütün malzemeleri küçük bir tencereye koyup kısık ateşte pişirmeye başlayın. Şeker erimeye başladığında bir çatalla yaban mersinlerinin bir kısmını ezin. Şeker tamamen eridiğinde ateşi orta seviyeye yükseltin. Reçelinizin kıvamını, buzdolabından çıkardığınız bir tabağa bir damla dökerek anlayabilirsiniz. Eğer katılaşıyorsa tamam demektir. Buzdolabında soğuttuktan sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini, 1 […]

Devamı

Böğürtlenli Panna Cotta

Yaprak jelatinleri soğuk su içinde bekleterek yumuşatın. Krema, süt, vanilya ve toz şekeri karıştırın, üçte birini ayırın, kalanını hafifçe kaynatın ve içine jelatinin üçte ikisini ekleyin. Kaplarınızı bir muffin kalıbı içine eğik olarak yerleştirin. Karışımı soğumadan kaplarına boşaltın ve katılaşana kadar buzdolabında dinlendirin. Ayırdığınız karışımın içine böğürtlenlerin yarısını alın ve çatalla ezin. Karışımı tekrar hafifçe […]

Devamı

Meyve Salatalı French Toast

Yumurta, tarçın, süt ve vanilyayı bir kasede çırpın. Bizden duymuş olmayın ama daha zengin bir tarif için  sütün yarısını krema ile değiştirebilirsiniz. Tost ekmeklerini yumurtalı karışıma batırın ve tereyağında her iki tarafını da kızartın. Tostlarınızı bir servis tabağına alın, meyveler ile süsleyin. Üzerine bal gezdirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun. Malzemeler 1 adet Verita Fresh […]

Devamı

Tatlı Patates Cipsi

Tatlı patatesinizi varsa mandolin ile, yoksa bıçakla olabildiğince ince şekilde kesin. Biz kabuklarını soymayı tercih ettik ama kabuklu cips de gayet güzel oluyor. Patateslerinizi iki üç kez bol su ile durulayın. Buzlu suya alıp buzdolabında iki saat dinlendirin. Süzdüğünüz patatesleri kağıt havlu ile kurulayın ve kızgın yağda kızartın. Eğer dilimleriniz biraz kalın ise renk almalarına […]

Devamı