Ahududulu Pişmeyen Çizkeyk

Çizkeyk tabanını hazırlamak için tereyağını kısık ateşte, hafif bir kahverengi renk alana kadar eritin. Bisküvileri irili ufaklı, tamamen toz haline getirmeden kırın. Erimiş tereyağı, tuz ve bisküvileri karıştırıp 20 cm çağında yuvarlak bir kek kalıbının altına serin ve kaşıkla bastırın. Buzdolabında bir saat dinlendirin. Jelatini bir çorba kaşığı soğuk su ile karıştırıp birkaç dakika şişmesini bekleyin. Bu sırada taze peynir, yoğurt, bal ve limon suyunu mikserle, pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın. Ahududuların yarısını süslemek için ayırıp kalan yarısını kremaya ekleyin, mikserle kısa süre çırpmaya devam edin, ahududuların da irili ufaklı parçalar halinde kalmasını ve dişe gelmesini istiyoruz. Jelatini kısık ateşte eritin. Bu aşamadan sonra hızlı davranmamız gerekiyor. Jelatini krema karışımına ekleyip karıştırın, zaman kaybetmeden kalıba dökün. En az 2 saat buzdolabında katılaşmasını bekleyin. Ayırdığınız ahududular ve taze nane yaprakları ile süsleyin. Servis edene kadar buzdolabında saklayın. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 paket Verita Ahududu,
  • 1 paket taze krem peynir veya quark,
  • 1 bardak yoğurt,
  • 1 çorba kaşığı bal,
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu,
  • 2,5 tatlı kaşığı tuz jelatin,
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı,
  • 1 paket kakaolu bisküvi,
  • 1 çimdik tuz,
  • Süslemek için taze nane yaprakları.

Tarifler

  • Zerdeçallı Köfteli Çökertme Kebabı

    Kıyma, zerdeçal, ince doğranmış soğan, galeta unu, köfte baharı, kimyon, tuz, karabiber, toz biber, karbonat, yumurta, sirke ve zeytinyağını karıştırın, en az üç dakika yoğurun ve küçük köfteler haline getirin. En az yarım saat dinlendirin. Kabuğunu soyduğunuz patatesleri kibrit gibi kesin, bol suda yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın. Patatesleri derin yağda kızartın. Aynı yağda […]

    Devamı
  • Bitter Çikolatalı Yaban Mersinli Mini Tart

    Tereyağını yarım saat dipfrizde dondurun. Un, kakao, tuz ve tereyağını robottan geçirin. Yumurtayı ekleyip bir kez daha bızlatın. Hamuru elinizde, sadece bir topak haline gelene kadar yoğurun. Buzdolabında bir saat dinlendirin. Bozuk para kalınlığında açıp mini tart kalıplarına alın. Çatalla delikler açın ve 180 derecede, 25 dakika pişirin. Bu sırada kısık teşte ısıttığınız krema içine […]

    Devamı
  • Kuşkonmazlı Başlangıç Tabağı

    Kuşkonmazları, mızrak kısmını bırakıp sebze soyucu ile soyun. Kaynar suda 30 saniye haşlayıp soğuk suya alın. Süzdükten sonra zeytinyağlayın, tuzlayın, biberleyin. Oda sıcaklığındaki yumurtaları 7 dakika haşlayın. Soyup ortadan ikiye kesin. Bir servis tabağına kuşkonmazlar, yumurtalar, arpacık soğanı halkaları, füme diller ve elinizle parçaladığınız mozzarella peynirini yerleştirin. Zeytinyağı gezdirin, tuz ve biberle tatlandırın. Maydanoz ile […]

    Devamı
  • Geleneksel Vietnam Pomelo Salatası

    Salatanın sosu için soya sosu, lime suyu, zeytinyağı, acı sos ve şekeri karıştırın. Ayıklanmış ve küçük parçalara ayrılmış pomelo, kızarttığınız karidesler, ince dilimlenmiş salatalık, soyulmuş ve ince dilimlenmiş Hindistan cevizi, ince dilimlenmiş arpacık soğan ve biber ile salatanızı hazırlayın. Tuz, biber ve sos ile karıştırın. Afiyet olsun. Malzemeler 1 adet Verita Honey Pomelo, 1 adet […]

    Devamı