Ahududulu Süt Burger

Tereyağı, toz şeker ve yumurtayı çırpın. Sütü ilave ederek birkaç dakika daha çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ilave edin, karıştırın. Hamuru sıkma torbasına aktarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine yuvarlaklar olacak şekilde sıkın, pişerken yayılacağını unutmayın. 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğutun. Yumurta sarıları ve şekeri mikser yardımı ile çırpın, üzerine un ve nişastayı ilave edin. Sütü ısıtın. Bir kepçe sütü unlu, yumurtalı karışıma ilave ederek ısılarını eşitleyin. Yumurtalı karışımı, sütlü karışımın üzerine karıştırarak dökün ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Ocaktan alın, tereyağı ve vanilya esansını ekleyip soğutun. Keklerinin üzerine sıkın. Adududuları yerleştirip sandviç gibi kapayın. Afiyet olsun.

Kek için malzemeler:

  • 1 adet yumurta,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 1 bardak süt,
  • 6 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 yemek kaşığı limon suyu,
  • 3 yemek kaşığı kakao,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 3 bardak un.

Kreması için malzemeler:

  • 1 bardak süt,
  • 2 çorba kaşığı şeker,
  • 2 çorba kaşığı tereyağı,
  • 2 yumurta sarısı,
  • 1 çorba kaşığı un,
  • 1 çorba kaşığı nişasta,
  • Vanilya esansı.

Süslemek için 1 paket Verita Ahududu.

Tarifler

  • Tatlı Patatesli Tart

    Bu tariften bir büyük veya iki küçük kalıp tart çıkıyor. Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgaha dökün, fazla yoğurmamaya […]

    Devamı
  • Ahududulu Pişmeyen Çizkeyk

    Çizkeyk tabanını hazırlamak için tereyağını kısık ateşte, hafif bir kahverengi renk alana kadar eritin. Bisküvileri irili ufaklı, tamamen toz haline getirmeden kırın. Erimiş tereyağı, tuz ve bisküvileri karıştırıp 20 cm çağında yuvarlak bir kek kalıbının altına serin ve kaşıkla bastırın. Buzdolabında bir saat dinlendirin. Jelatini bir çorba kaşığı soğuk su ile karıştırıp birkaç dakika şişmesini […]

    Devamı
  • Orman Meyveli Yulaf Lapası

    Yulafları süt ile ateşe alın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Koyu kıvamlı olursa süt ile açabilirsiniz. Biz biraz da bal ile tatlandırdık. Orman meyveleri, çiğ badem, fındık kırıkları ve taze nane yaprakları ile süsleyin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita Ahududu, 1 paket Verita Böğürtlen, 1 çay bardağı yulaf, 1 […]

    Devamı
  • Zerdeçallı Haçapuri

    Ilık süt, maya ve şekeri karıştırın, mayanın aktive olmasını bekleyin. Unu, oda sıcaklığındaki tereyağının yarısını, tuzu ekleyin. Dört büyük boğum zerdeçalı soyun, rendeleyin ve karışıma ekleyin.  Biraz ele yapışan, yumuşak bir hamur olacak, endişe etmeyin. Hamur mayalanırken peynirlerinizi rendeleyip karıştırın. Hamuru dört parçaya bölün, bol un içinde yuvarlayın, pişirme kağıdına alıp pide gibi şekil verin […]

    Devamı