Altın Çilekli Bademli Kek

Yumurta ve toz şekeri mikserde, üç dakika kadar çırpın. Yumuşamış tereyağı, yoğurt, un, kabartma tozu, vanilya ve badem ununu ekleyin, spatula ile karıştırın. Bu aşamada keki çok karıştırmamak önemli. Bu karışım, 28 cm’lik kek kalıbı için yeterli. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına harcı dökün. 180 derecelik fırında 35 dakika ya da kürdan testinden geçene kadar pişirin. File badem, altın çilek ve nane yaprakları ile süsleyin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 paket Verita Altın Çilek,
  • 3 adet yumurta,
  • 170 gram şeker (1 su bardağı),
  • 200 gram tereyağı,
  • 250 gram yoğurt (1 su bardağı),
  • 300 gram un (3 su bardağı),
  • 110 gram badem unu (1 su bardağı),
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • Süslemek için file badem, taze nane.

Tarifler

  • Avokadolu Ayran Aşı

    Buğdayı yumuşayana kadar kaynatın ve süzün. Süzme yoğurdu su ile açın. Nohut, buğday, ince doğranmış avokado, ince kıyılmış taze nane, tuz ve karabiber ile karıştırın. Buzdolabında soğutun. Zeytinyağını kuru nane ile kızdırın. Servis ederken çorbanızın üzerinde gezdirin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 adet Verita Yemeye Hazır Avokado, 1 su bardağı konserve nohut, 1 su bardağı buğday […]

    Devamı
  • Limonata Jölesi

    Lime’ları ortadan ikiye kesin ve kabuklarını ezmeden içlerini bir kaşıkla boşaltın. Suyunu bir süzgeçten geçirin. Nane yapraklarını incecik kıyın. Jelatini yarım bardak suda ıslatın. Yumuşadıktan sonra kalan yarım bardak suyu kaynatın ve jelatine ekleyip eriyene kadar karıştırın. Lime suyu, nane ve balı ekleyin. Jelatinli karışımı limeların içine boşaltın. Buzdolabında iki saat kadar donması için bekleyin. […]

    Devamı
  • Zencefilli, Lime’lı, Hindistan Cevizli Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Baton bir kek kalıbını yağlayın. Tereyağı ve şekeri kabarana kadar çırpın. Lime’ların kabuklarını soyun, üçte birini ayırıp kalanı karışıma ekleyin. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Hindistan cevizini soyun, etinin yarısını rendeleyin. Bir baş zencefili soyun ve rendeleyin. Rendelenmiş Hindistan cevizi ve zencefil, un, kabartma tozu ve bir lime’ın suyunu […]

    Devamı
  • Ahududulu Masum Çizkeyk

    Önce ahududu sosunu hazırlayalım. Bunun için ahududuları, suyu ve nişastayı küçük bir tencereye alın, bir taşım kaynatıp altını kısın, katılaşana kadar, yaklaşık 2 dakika daha pişirin. Sos sıcakken süzerek ahududu çekirdeklerini ayırın. Yulaflı bisküvileri mutfak robotunda toz haline getirin, erimiş tereyağı ile karıştırıp 20 santimlik kelepçeli, yağlanmış bir kalıbın tabanına bastırıp yerleştirin. Sütü ve beyaz […]

    Devamı