Avokado Çorbası

Soğanları şeffaflaşana kadar zeytinyağında çevirin. Tavuk suyunu ekleyin ve orta ateşte kaynayana kadar ısıtın. Çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş avokado, lime suyu, soğan, tavuk suyu, dilimlenmiş salatalık, tuz ve karabiberi bir blender’a alın. Taşmaması için kapağını bir havlu ile destekleyerek püre kıvamına gelene kadar karışımı çekin. Salatalık dilimleri, süzme yoğurt, dolmalık fıstık ve çörekotu ile süsleyin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 2 adet Verita Yemeye Hazır Avokado,
  • Yarım Verita Lime’ın suyu,
  • 100 ml zeytinyağı,
  • 1 orta boy soğan, doğranmış,
  • 2 bardak tavuk ya da sebze suyu,
  • 1 adet büyük boy salatalık,
  • Tuz ve karabiber,
  • Süslemek için bir adet salatalık, süzme yoğurt, dolmalık fıstık, maydanoz, çörekotu.

Tarifler

  • Guakamole Yatağında Tavuk Sarma

    Kapya biber, dolmalık biber ve orta boy soğanı ince şeritler halinde doğrayın. Biraz zeytinyağı ile hafifçe yumuşayana kadar çevirin, tuzunu ve biberini ekleyin. Tavuk göğüslerini inceltin. Tuz, karabiber ve kimyonla tatlandırın. Rende peynir serpiştirin. Biberli iç harcı ortalarına yerleştirip rulo şeklinde sarın ve kürdanla sabitleyin. Önlü arkalı tavada hafifçe kızarttıktan sonra 180 derecede ısıttığınız fırında […]

    Devamı
  • Taze Zerdeçallı Çeşmi Nigar Çorbası

    Doğranmış soğanı zeytinyağında şeffaflaşana kadar çevirin. Önce kokusu çıkana kadar unu, ardından mercimekleri, son olarak da rendelenmiş bir çorba kaşığı taze zerdeçalı ekleyin. Suyunu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Blender’dan çekip pürüzsüz hale getirin, tuzunu ve biberini ayarlayın. Terbiyesi için yumurta, yarım lime suyu ve sütü karıştırın. Sıcak çorbadan bir miktar alarak terbiyenin […]

    Devamı
  • Yulaflı, Yaban Mersinli Kurabiye

    Tereyağı ve şekeri krema haline gelene dek mikserle çırpın. Yumurta ve vanilyayı ekleyerek homojen hale gelene kadar çırpmaya devam edin. Un, yulaf, kabartma tozu ve tuzu ekleyin, özleşene kadar çırpın. Yaban mersinlerini ekleyin ve bir spatula ile nazikçe yedirin. Bu miktarda malzeme ile yaklaşık 10-12 kurabiye çıkacak şekilde porsiyonlayın ve en az yarım saat buzdolabında […]

    Devamı
  • Mangolu Kat Kat Chia Puding

    Chia tohumları, süt ve balı karıştırın, 2 saat buzdolabında dinlendirin. Bu esnada chia tohumları sütü emecek ve katılaşacak. Servis etmeden önce biz biraz daha sütle karıştırıp kıvamını açmanızı öneririz. Böylece servis yaptığınız bardaklara porsiyonlaması daha kolay olacak. Merak etmeyin, birkaç saat sonra chia pudding’iniz yine aynı kıvamı alacaktır. Chia puding, mango parçaları, bir kat daha […]

    Devamı