Avokado ve Lime’lı Yaz Salatası

Kırmızı soğanı ince ince doğrayın ve soğuk suya alın, bu işlem çiğ soğanın kuvvetli tadını yumuşatacak. Mısırı haşlayın. Bu arada salata sosunu hazırlayalım. 1 ölçü lime suyu, 3 ölçü zeytinyağı, tuz, karabiber, sarımsak tozu ve hardalı bir kavanoza alın, kapağını kapatın ve sallayarak homojen hale getirin, tuzunu ve biberini kontrol edin. Soğuyan mısırın tanelerini, bıçakla koçanından ayırın ve iri parçalara bölün. Meksika fasulyesi ile börülceyi süzün ve yıkayın. Domatesleri ortadan ikiye kesin. Avokadoyu küp küp doğrayın ve lime suyu ile karıştırarak kararmalarını engelleyin. Soğanı süzün. Kalan lime’ı doğrayın. Tüm malzemeleri bir kaba alın, salata sosu ile karıştırın. Maydanoz ile süsleyin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 adet Verita Yemeye Hazır Avokado,
  • 2 adet Verita Lime,
  • 1 adet konserve Meksika fasulyesi,
  • 1 adet konserve börülce,
  • 1 adet orta boy kırmızı soğan,
  • 1 adet süt mısır,
  • 10-12 adet şeker veya çeri domates,
  • Maydanoz,
  • Zeytinyağı,
  • 1 çay kaşığı hardal,
  • Sarımsak tozu,
  • Tuz ve karabiber.

Tarifler

  • Milföye Sarılmış Kuşkonmaz

    Milföy hamurlarını hafifçe açarak inceltin. Uzunlamasına, yaklaşık bir santimlik şeritler olacak şekilde kesin. Kuşkonmazların etrafına dolayın. Hamurlara çırpılmış yumurta, hamurların arasında kalan kuşkonmazlara da zeytinyağı sürün. Susam, çörek otu ve tuz serpin. 180 derece ısıttığınız fırının ızgara modunda, milföy hamurları kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.    Malzemeler 1 demet Verita Kuşkonmaz, 2 yaprak milföy hamuru, […]

    Devamı
  • Altın Çilekli Bademli Kek

    Yumurta ve toz şekeri mikserde, üç dakika kadar çırpın. Yumuşamış tereyağı, yoğurt, un, kabartma tozu, vanilya ve badem ununu ekleyin, spatula ile karıştırın. Bu aşamada keki çok karıştırmamak önemli. Bu karışım, 28 cm’lik kek kalıbı için yeterli. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına harcı dökün. 180 derecelik fırında 35 dakika ya da kürdan testinden geçene kadar […]

    Devamı
  • Orman Meyveli Bursa Süt Helvası

    Sütü kısık ateşte ısıtmaya başlayın. Hafif ısınınca şekeri ekleyin ve karıştırın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Sıcak sütü ekleyin ve çırpma teli ile, topaklanmasına izin vermeden karıştırın. Tuzunu ekleyin. Yumurta sarılarını teker teker ekleyin ve hızlıca karıştırın ki pişmesinler. Kaynadıktan hemen sonra, fazla kıvam almasına izin vermeden ateşten alın […]

    Devamı
  • Zencefilli Cacık

    Süzme yoğurdu su ile açın; ince doğranmış salatalık, kıyılmış dereotu, küçük küçük doğranmış zencefil, ezilmiş sarımsak ekleyin. Tuz ve lime suyu ile tatlandırın. Dereotu ve zencefil parçaları ile süsleyin, zeytinyağı gezdirin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita Taze Zencefil, 1 adet Verita Lime, 1 su bardağı süzme yoğurt, 1 su bardağı su, 2 adet salatalık, […]

    Devamı