Avokado ve Lime’lı Yaz Salatası

Kırmızı soğanı ince ince doğrayın ve soğuk suya alın, bu işlem çiğ soğanın kuvvetli tadını yumuşatacak. Mısırı haşlayın. Bu arada salata sosunu hazırlayalım. 1 ölçü lime suyu, 3 ölçü zeytinyağı, tuz, karabiber, sarımsak tozu ve hardalı bir kavanoza alın, kapağını kapatın ve sallayarak homojen hale getirin, tuzunu ve biberini kontrol edin. Soğuyan mısırın tanelerini, bıçakla koçanından ayırın ve iri parçalara bölün. Meksika fasulyesi ile börülceyi süzün ve yıkayın. Domatesleri ortadan ikiye kesin. Avokadoyu küp küp doğrayın ve lime suyu ile karıştırarak kararmalarını engelleyin. Soğanı süzün. Kalan lime’ı doğrayın. Tüm malzemeleri bir kaba alın, salata sosu ile karıştırın. Maydanoz ile süsleyin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 adet Verita Yemeye Hazır Avokado,
  • 2 adet Verita Lime,
  • 1 adet konserve Meksika fasulyesi,
  • 1 adet konserve börülce,
  • 1 adet orta boy kırmızı soğan,
  • 1 adet süt mısır,
  • 10-12 adet şeker veya çeri domates,
  • Maydanoz,
  • Zeytinyağı,
  • 1 çay kaşığı hardal,
  • Sarımsak tozu,
  • Tuz ve karabiber.

Tarifler

  • Chia Puding Cheesecake

    Bisküvileri blender’da un haline getirin. Erittiğiniz tereyağı ile karıştırın, yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıba yayın, bir kaşıkla bastırıp düzleyin ve buzdolabında en az 15 dakika dinlendirin. Chia tohumları ve sütü topak kalmayana kadar karıştın. Önceden çırpıp pürüzsüz hale getirdiğiniz yoğurt ve krem peyniri ekleyin. Balı ekleyin ve tamamen eriyene kadar karıştırın. Kalıba döküp katılaşana kadar […]

    Devamı
  • Üç Malzemeli Kolay Mango Sorbe

    Mangoları soyun ve dilimleyin. Mango, lime suyu ve iki kaşık balı bir blender’a alıp püre haline gelene kadar çekin. İstediğinizden bir çıt daha tatlı olana kadar bal eklemeye devam edebilirsiniz. Bu karışımı bir süzgeçten geçirin, tercihen metal bir çırpma kasesine alın ve dondurucuya yerleştirin. Yarım saatte bir dondurucudan çıkarıp, kenarlarını sıyırdığınıza emin olarak mikserle karıştırın. […]

    Devamı
  • Böğürtlenli Dondurma

    Hindistan cevizi sütünüzü hafifçe ısıtın, balı içinde eritin. Tuz ve vanilya özütünü ekleyerek buzdolabında soğutun. Böğürtlenleri bir çatalla irili ufaklı ezin ve soğuttuğunuz ballı Hindistan cevizi sütüne karıştırın. Bu karışımı tercihen metal bir çırpma kasesine alın ve dondurucuya yerleştirin. Yarım saatte bir dondurucudan çıkarıp, kenarlarını sıyırdığınıza emin olarak mikserle karıştırın. Mikserle karıştırma sebebimiz hem oluşan […]

    Devamı
  • Lime’lı Yaz Limonatası

    Lime’ların kabuklarını rendeleyin. Nane yaprakları, bal ve toz şekerle birkaç dakika yoğurun. Lime’ların suyunu bu karışıma sıkın. Bu şurup karışımını en az bir saat, mümkünse bir gece buzdolabında dinlendirin ve süzün. Ağız tadınıza göre sulandırarak limonatanızı hazırlayın. Biz bol buz, lime dilimleri ve nane yaprakları ile servis ettik. Afiyet olsun. Malzemeler 3 adet Verita Lime, […]

    Devamı