Avokadolu çorba

Soğan, sarımsak ve domatesleri blenderden geçirin. Karışımı ayçiçek yağının yarısından biraz fazlasıyla 5 dakika kavurun. Sebze suyu, su, limon suyu ve salçayı ekleyerek kaynayana kadar karıştırın. Ateşi kısarak 15 dakika demlenmeye bırakın. Kalan ayçiçek yağında ekmek dilimlerini kızartıp kağıt havlu üzerine alın. Çorbanızı kaselere koyup üzerlerine küçük küçük doğranmış avokado, yeşil soğan ve kişnişi koyarak yanında kızarmış ekmek dilimleriyle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 adet Verita Gurme Avokado
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 küçük kırmızı biber
  • 4 orta boy domates
  • Yarım bardak ayçiçek yağı
  • 1,5 bardak sebze suyu
  • 5 bardak su
  • 1/4 bardak limon suyu
  • 1/4 bardak domates salçası
  • 2 adet yeşil soğan
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 6 dilim baton ekmek

Tarifler

  • Avokadolu Ayran Aşı

    Buğdayı yumuşayana kadar kaynatın ve süzün. Süzme yoğurdu su ile açın. Nohut, buğday, ince doğranmış avokado, ince kıyılmış taze nane, tuz ve karabiber ile karıştırın. Buzdolabında soğutun. Zeytinyağını kuru nane ile kızdırın. Servis ederken çorbanızın üzerinde gezdirin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 adet Verita Yemeye Hazır Avokado, 1 su bardağı konserve nohut, 1 su bardağı buğday […]

    Devamı
  • Limonata Jölesi

    Lime’ları ortadan ikiye kesin ve kabuklarını ezmeden içlerini bir kaşıkla boşaltın. Suyunu bir süzgeçten geçirin. Nane yapraklarını incecik kıyın. Jelatini yarım bardak suda ıslatın. Yumuşadıktan sonra kalan yarım bardak suyu kaynatın ve jelatine ekleyip eriyene kadar karıştırın. Lime suyu, nane ve balı ekleyin. Jelatinli karışımı limeların içine boşaltın. Buzdolabında iki saat kadar donması için bekleyin. […]

    Devamı
  • Zencefilli, Lime’lı, Hindistan Cevizli Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Baton bir kek kalıbını yağlayın. Tereyağı ve şekeri kabarana kadar çırpın. Lime’ların kabuklarını soyun, üçte birini ayırıp kalanı karışıma ekleyin. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Hindistan cevizini soyun, etinin yarısını rendeleyin. Bir baş zencefili soyun ve rendeleyin. Rendelenmiş Hindistan cevizi ve zencefil, un, kabartma tozu ve bir lime’ın suyunu […]

    Devamı
  • Ahududulu Masum Çizkeyk

    Önce ahududu sosunu hazırlayalım. Bunun için ahududuları, suyu ve nişastayı küçük bir tencereye alın, bir taşım kaynatıp altını kısın, katılaşana kadar, yaklaşık 2 dakika daha pişirin. Sos sıcakken süzerek ahududu çekirdeklerini ayırın. Yulaflı bisküvileri mutfak robotunda toz haline getirin, erimiş tereyağı ile karıştırıp 20 santimlik kelepçeli, yağlanmış bir kalıbın tabanına bastırıp yerleştirin. Sütü ve beyaz […]

    Devamı