Ballı Tarçınlı Fırında Ananas

Ananasınızı soyduktan sonra önce dikine yarıya kesin. Sonra bu yarım ananastan dikine dört ile altı parça arası dilimleyin. Bal, lime suyu ve tarçını karıştırın, ananas dilimlerinizi bu karışım içinde en az bir saat marine edin. Dilerseniz buzdolabında bütün gece bile marine edebilirsiniz. Marine olmuş ananas dilimlerini fırın tepsisine alın, fırınınızı ızgara ayarında 200 derecede ısıtın. Erittiğiniz tereyağını ve dilerseniz toz şekeri dilimlerinizin üzerine serpiştirin. Tepsinizi üst rafa yerleştirin. 8-10 dakika içinde ananaslarınız kızaracaktır ama gözünüz üzerlerinde olsun, yanmasınlar. Dilerseniz bir tur ters yüz edip iki tarafını da kızartabilirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler:

  • 1 adet Verita Bal Ananas,
  • Yarım Verita Lime‘ın suyu,
  • 3 çorba kaşığı bal,
  • 1 tatlı kaşığı tarçın,
  • 1 çorba kaşığı tereyağı,
  • 1 çorba kaşığı toz şeker (dilerseniz).

Tarifler

  • Pancar Tabanlı Avokado Pizza

    Su, maya ve şekeri karıştırın. Robotta rendelediğiniz pancarı, unu ve tuzu ekleyin. Yedekte bir bardak daha un bulundurmanızı öneririz. Ele yapışmayan, katı bir hamur arıyoruz, yaklaşık 5 dakika yoğurunca istenilen kıvama gelmedi ise azar azar un ekleyerek kıvam alana kadar yoğurmaya devam edebilirsiniz. Hamur ele yapışmayan elastik bir kıvam alınca yağlanmış bir kaseye alıp üzerini […]

    Devamı
  • Taze Zerdeçallı Makarna

    Kuşkonmazlarınızı kalınca doğrayın, kaynamış ve altı kapanmış suyun içine bırakın. Makarnanızı pakette yazılı süreden iki dakika daha az haşlayın. Bu esnada biz de makarnanın sosunu ve sebzeleri hazırlayalım. İncecik doğranmış mor soğan ve sarımsağı kızgın yağda biraz çevirin. Taze zerdeçalınızı ekleyin ve bir dakika daha çevirin. Kremanızı ve rende kaşarınızı ekleyin, tuzunu ve biberini ayarlayın. […]

    Devamı
  • Mangolu İçmelik Sirke (Shrub)

    Mango kabukları ve çekirdeğini şeker ile iyice, eze eze ovalayın. Buzdolabında en az üç gün gün bekletin. Dilerseniz beş güne kadar bekleyebilir. Şeker kendi kendine tamamen erdiğinde hazır demektir. Mangonun suyunu iyice ezerek süzün. Şimdi bu şuruba sirke ekleyeceğiz. Sıradan bir mango ile hazırlarken şurup ile sirkeyi bire bir ölçüde kullanıyoruz ama Verita Yemeye Hazır […]

    Devamı
  • Guakamoleli Nachos

    Önce nachos tarifinin olmazsa olmazı guakamoleyi hazırlayalım. Mor soğanın yarısını, kişniş yapraklarını ve çeri domatesleri doğrayın. Avokadonuzu ezin, yarım lime’ın suyunun sıkın, tüm malzemeleri tuz ve karabiber ile karıştırın. Mısır cipslerini tabağınıza serin. Üstüne kıyma, süzülmüş Meksika fasulyesi, kalan mor soğanı, dilimlenmiş biberleri ve doğranmış kişniş yapraklarını yerleşirin. Üzerine süzme yoğurt gezdirin, guakamoleniz ve lime […]

    Devamı