Böğürtlenli Dondurma

Hindistan cevizi sütünüzü hafifçe ısıtın, balı içinde eritin. Tuz ve vanilya özütünü ekleyerek buzdolabında soğutun. Böğürtlenleri bir çatalla irili ufaklı ezin ve soğuttuğunuz ballı Hindistan cevizi sütüne karıştırın. Bu karışımı tercihen metal bir çırpma kasesine alın ve dondurucuya yerleştirin. Yarım saatte bir dondurucudan çıkarıp, kenarlarını sıyırdığınıza emin olarak mikserle karıştırın. Mikserle karıştırma sebebimiz hem oluşan buz kristallerini yok etmek hem de karışımın içine bir miktar hava almasını sağlamak. Bu miktarda dondurma karışımı üç veya dört karıştırmada hazır olacaktır. Yumuşak bir dondurma kıvamı aldığında streç filmle örtün ve tam olarak dondurun. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 adet Verita Böğürtlen,
  • 2 bardak Hindistan cevizi sütü,
  • 5 çorba kaşığı bal,
  • 1 çimdik tuz,
  • Vanilya özütü.

Tarifler

  • Böğürtlenli Ekmek Üstleri

    Bagetinizi dilimleyin ve kızartın. Keçi peyniri sürün, eğer keçi peynirinden hoşlanmıyorsanız labne veya taze peynir de kullanabilirsiniz. İncir dilimleri, böğürtlen ve nane yaprakları ile süsleyin. Üzerine bal gezdirip servis edin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita Böğürtlen, 2 adet incir, Keçi peyniri, Baget ekmek, Bal.

    Devamı
  • Yaban Mersinli, Böğürtlenli Vegan Cheesecake

    Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin. Erittiğiniz vegan tereyağı ile karıştırıp kelepçeli bir kek kalıbına yayın. Üzerini bir spatula ile düzeltin. Vegan krem peynir, pudra şekeri, rendelenmiş lime kabuğu ve lime suyunu pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Mavi kelebek sarmaşığı tozu ekleyin, tekrar çırpın. Mavi kelebek sarmaşığını renk vermek için kullandık, siz dilerseniz kullanmayabilirsiniz. 1 […]

    Devamı
  • Lokmalık Tako Çanakları

    Muffin kalıbını yağlayın. Küçük boy lavaşları kalıbın içine çanak şeklinde yerleştirin ve hafifçe kızarana kadar fırınlayın. Soğanı incecik doğrayın. Soğanların yarısı, rendelenmiş sarımsak ve kıymayı birlikte kavurun, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Lavaş çanaklarına önce kıymayı yerleştirin. Üzerine avokado dilimlerini, dilimlenmiş zeytini, soğanın kalan yarısını, rende çedar peynirini, minik doğranmış çeri domatesleri alın, kişniş ile […]

    Devamı
  • Yaban Mersinli Çubuk Dondurma

    Yaban mersinlerini yarım fincan su ile bir sos tenceresine alın ve kaynatın. Yaban mersinlerinin bir kısmını çatalla ezin ama bir kısmı da bütün kalsın. Altını kapatın ve lime suyunu ekleyin. Süzme yoğurdu içinde bal eritilmiş 1 fincan su ile inceltin. Yoğurdun yarısını dondurma kalıplarına dökün. Kalan yoğurda yaban mersinlerini ekleyin ve bu karışımı da kalıplara […]

    Devamı