Böğürtlenli Kek

Yumurtaları ve toz şekeri krema haline gelene kadar, yaklaşık 3 dakika çırpın. Sıvı yağ, süt, vanilya özütü, lime suyu ve rendelediğiniz lime kabuğunu ekleyin, karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyin, mümkün olduğunca az karıştırarak unu karışıma yedirin. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına aldığınız karışımı 180 derecede ısınmış fırında 30-45 dakika arası pişirin. 30 dakikadan sonra 5 dakikada bir kürdan testi yapmanızı öneririz. Bir bardak pudra şekerine kremayı azar azar, her seferinde çırparak ekleyin ve boza kıvamında bir glazür hazırlayın. Glazürü kekin üzerinde gezdirin, böğürtlenler ile süsleyin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 paket Verita Böğürtlen,
  • 1 adet Verita Lime,
  • 3 yumurta,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 1 bardak süt,
  • 1 bardak sıvı yağ,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü,
  • 3 bardak un,
  • 1 bardak pudra şekeri,
  • 1 fincan krema.

Tarifler

  • Chia Puding Cheesecake

    Bisküvileri blender’da un haline getirin. Erittiğiniz tereyağı ile karıştırın, yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıba yayın, bir kaşıkla bastırıp düzleyin ve buzdolabında en az 15 dakika dinlendirin. Chia tohumları ve sütü topak kalmayana kadar karıştın. Önceden çırpıp pürüzsüz hale getirdiğiniz yoğurt ve krem peyniri ekleyin. Balı ekleyin ve tamamen eriyene kadar karıştırın. Kalıba döküp katılaşana kadar […]

    Devamı
  • Üç Malzemeli Kolay Mango Sorbe

    Mangoları soyun ve dilimleyin. Mango, lime suyu ve iki kaşık balı bir blender’a alıp püre haline gelene kadar çekin. İstediğinizden bir çıt daha tatlı olana kadar bal eklemeye devam edebilirsiniz. Bu karışımı bir süzgeçten geçirin, tercihen metal bir çırpma kasesine alın ve dondurucuya yerleştirin. Yarım saatte bir dondurucudan çıkarıp, kenarlarını sıyırdığınıza emin olarak mikserle karıştırın. […]

    Devamı
  • Böğürtlenli Dondurma

    Hindistan cevizi sütünüzü hafifçe ısıtın, balı içinde eritin. Tuz ve vanilya özütünü ekleyerek buzdolabında soğutun. Böğürtlenleri bir çatalla irili ufaklı ezin ve soğuttuğunuz ballı Hindistan cevizi sütüne karıştırın. Bu karışımı tercihen metal bir çırpma kasesine alın ve dondurucuya yerleştirin. Yarım saatte bir dondurucudan çıkarıp, kenarlarını sıyırdığınıza emin olarak mikserle karıştırın. Mikserle karıştırma sebebimiz hem oluşan […]

    Devamı
  • Lime’lı Yaz Limonatası

    Lime’ların kabuklarını rendeleyin. Nane yaprakları, bal ve toz şekerle birkaç dakika yoğurun. Lime’ların suyunu bu karışıma sıkın. Bu şurup karışımını en az bir saat, mümkünse bir gece buzdolabında dinlendirin ve süzün. Ağız tadınıza göre sulandırarak limonatanızı hazırlayın. Biz bol buz, lime dilimleri ve nane yaprakları ile servis ettik. Afiyet olsun. Malzemeler 3 adet Verita Lime, […]

    Devamı