Çarkıfelekli cheescake

Çarkıfelekli cheesecake

20cm’lik yuvarlak kek kabına yapışmayan pişirme kâğıdını yanlardan fazlalık bırakacak şekilde yerleştirin. Bisküvileri kaba koyarak blender ile toz haline getirin. Tereyağı ekleyin. İyice karıştırın. Karışımı kaba aktarın. Karışımı kabın zeminine ve kenarlarına iyice yayarak üzerine baskı uygulayın. Kabın üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Fırını 160 dereceye kadar ısıtın. Geniş bir kap içerisinde labne peyniri, şeker ve lime kabuğu rendesini blender ile karıştırın. Lime suyu ve unu ekleyin. İyice karıştırın. Yumurtaları teker teker karışıma ekleyin ve her seferinde iyice karıştırın. Peynir karışımını bisküvi karışımının üzerine dökün. Kabı fırına koyun. 1 saat 10 dakika kadar pişirin. Fırını kapatın ve kabı fırının içerisinde, yaklaşık 2 saat, kapağı açık bir şekilde soğuyana kadar bekletin. Kabı gece boyunca buzdolabında bekletin. Küçük bir kapta mısır nişastası ve suyu karıştırın ve pişirme kabına alın. Çarkıfelek ve pudra şekerini ilave edin. Orta ısıdaki ateşte 2-3 dakika pişirin. Oda sıcaklığında bekletin. Karışımı cheesecake’in üstüne dökün. Buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 170  gr  Verita Çarkıfelek özütü
  • 1 tane yumurta
  • 250 gr büskivi
  • 125 gr eritilmiş tuzsuz tereyağ
  • 2 adet 250 gr’lık labne peyniri, oda sıcaklığında
  • 155 gr (3/4 fincan) pudra şekeri
  • 2 çay kaşığı pişirilmiş  limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı taze Verita Lime suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 yumurta
  • 125 ml (1/2 fincan) akışkan krema
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 80 ml (1/3 fincan) su
  • 55 gr (1/4 fincan) pudra şekeri (sos için)

Tarifler

  • Zerdeçallı Pancar Çorbası

    Zeytinyağında soğanları çevirin. Şeffaflaşmaya başladığında sarım sağı ekleyin ve biraz daha çevirin. Tavuk suyu, pancar, tuz ve biberini ekleyin, pancarlar yumuşayana kadar, 7-8 dakika kaynatın. Domates püresini, rendelenmiş bir tatlı kaşığı zerdeçalı ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatın. Karışımı bir blender’a alın ve pürüzsüz hale gelene kadar çekin. Biz kızarmış ekmek dilimleri, maydanoz, çam fıstığı […]

    Devamı
  • Yaban Mersinli Naked Cake

    Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın, aklarına toz şekerin yarısını ekleyip katılaşana kadar çırpın. Kalan şekeri ve vanilyayı eklediğiniz yumurta sarılarını krema haline gelene kadar çırpın. Beyazları havasını söndürmeden, yani katlayarak sarılara yedirin. Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın. Tereyağı ile yağladığınız iki adet çember kalıba dökün ve 180 derecede kürdan testini geçene kadar, […]

    Devamı
  • Yaban Mersinli ve Hindistan Cevizli Makaronlar

    Hindistan cevizini rendeleyin ve bir fırın tepsisine yayın. 70 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kurutun. Çikolata ve bisküvi dışındaki bütün malzemeleri blender’da karıştırın. Bir donduma kaşığı ile bisküvilerin üzerine yarım toplar şeklinde yerleştirin ve buzdolabına alın. Bitter çikolata benmari usulü eritin ve soğuyarak kıvam almış makaronlarınızın üzerine kaşıkla gezdirin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita […]

    Devamı
  • Tatlı Patates ve Zencefilli Pumpkin Spice Latte

    Doğradığınız tatlı patatesi ve 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefili kaynatın. Patatesler yumuşadığında baharatları ekleyin ve iki dakika daha kaynatın.  Blender’da püre haline getirin ve bal ile vanilyayı ekleyin. Isıttığınız sütü ve kahveyi karışımınıza ekleyin. Sıcak sıcak bardağa alıp üzerine çırpılmış krema ekleyin. Tarçın serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita Taze Zencefil, 1 […]

    Devamı