Çarkıfelekli cheescake

Çarkıfelekli cheesecake

20cm’lik yuvarlak kek kabına yapışmayan pişirme kâğıdını yanlardan fazlalık bırakacak şekilde yerleştirin. Bisküvileri kaba koyarak blender ile toz haline getirin. Tereyağı ekleyin. İyice karıştırın. Karışımı kaba aktarın. Karışımı kabın zeminine ve kenarlarına iyice yayarak üzerine baskı uygulayın. Kabın üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Fırını 160 dereceye kadar ısıtın. Geniş bir kap içerisinde labne peyniri, şeker ve lime kabuğu rendesini blender ile karıştırın. Lime suyu ve unu ekleyin. İyice karıştırın. Yumurtaları teker teker karışıma ekleyin ve her seferinde iyice karıştırın. Peynir karışımını bisküvi karışımının üzerine dökün. Kabı fırına koyun. 1 saat 10 dakika kadar pişirin. Fırını kapatın ve kabı fırının içerisinde, yaklaşık 2 saat, kapağı açık bir şekilde soğuyana kadar bekletin. Kabı gece boyunca buzdolabında bekletin. Küçük bir kapta mısır nişastası ve suyu karıştırın ve pişirme kabına alın. Çarkıfelek ve pudra şekerini ilave edin. Orta ısıdaki ateşte 2-3 dakika pişirin. Oda sıcaklığında bekletin. Karışımı cheesecake’in üstüne dökün. Buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 170  gr  Verita Çarkıfelek özütü
  • 1 tane yumurta
  • 250 gr büskivi
  • 125 gr eritilmiş tuzsuz tereyağ
  • 2 adet 250 gr’lık labne peyniri, oda sıcaklığında
  • 155 gr (3/4 fincan) pudra şekeri
  • 2 çay kaşığı pişirilmiş  limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı taze Verita Lime suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 yumurta
  • 125 ml (1/2 fincan) akışkan krema
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 80 ml (1/3 fincan) su
  • 55 gr (1/4 fincan) pudra şekeri (sos için)

Tarifler

  • Milföye Sarılmış Kuşkonmaz

    Milföy hamurlarını hafifçe açarak inceltin. Uzunlamasına, yaklaşık bir santimlik şeritler olacak şekilde kesin. Kuşkonmazların etrafına dolayın. Hamurlara çırpılmış yumurta, hamurların arasında kalan kuşkonmazlara da zeytinyağı sürün. Susam, çörek otu ve tuz serpin. 180 derece ısıttığınız fırının ızgara modunda, milföy hamurları kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.    Malzemeler 1 demet Verita Kuşkonmaz, 2 yaprak milföy hamuru, […]

    Devamı
  • Altın Çilekli Bademli Kek

    Yumurta ve toz şekeri mikserde, üç dakika kadar çırpın. Yumuşamış tereyağı, yoğurt, un, kabartma tozu, vanilya ve badem ununu ekleyin, spatula ile karıştırın. Bu aşamada keki çok karıştırmamak önemli. Bu karışım, 28 cm’lik kek kalıbı için yeterli. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına harcı dökün. 180 derecelik fırında 35 dakika ya da kürdan testinden geçene kadar […]

    Devamı
  • Orman Meyveli Bursa Süt Helvası

    Sütü kısık ateşte ısıtmaya başlayın. Hafif ısınınca şekeri ekleyin ve karıştırın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Sıcak sütü ekleyin ve çırpma teli ile, topaklanmasına izin vermeden karıştırın. Tuzunu ekleyin. Yumurta sarılarını teker teker ekleyin ve hızlıca karıştırın ki pişmesinler. Kaynadıktan hemen sonra, fazla kıvam almasına izin vermeden ateşten alın […]

    Devamı
  • Zencefilli Cacık

    Süzme yoğurdu su ile açın; ince doğranmış salatalık, kıyılmış dereotu, küçük küçük doğranmış zencefil, ezilmiş sarımsak ekleyin. Tuz ve lime suyu ile tatlandırın. Dereotu ve zencefil parçaları ile süsleyin, zeytinyağı gezdirin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita Taze Zencefil, 1 adet Verita Lime, 1 su bardağı süzme yoğurt, 1 su bardağı su, 2 adet salatalık, […]

    Devamı