Çarkıfelekli Tart

Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgaha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 saat dinlendirin. Tart hamurunu kalıbınızdan biraz daha büyük olacak şekilde açın, bir oklavaya sarın, kalıbın üzerinde açarak yerleştirin, fazla kısımlarını kesin. 190 derecede, 45 dakika pişirin. Tart soğurken bu arada pastacı kremasını hazırlayalım.

Pastacı kreması için un, ve sütü orta ateşte kıvam alana kadar pişirin. Karışımdan birkaç kepçe alıp yumurta sarılarına ekleyin ve güzelce karıştını. Şimdi yumurta karışımı muhallebiye ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin. Son olarak tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Kabuk bağlamaması için arada karıştırarak oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.

İsviçre merengi yapmak için yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar çırpın. Şeker ve suyu, hafifçe altın rengi alana kadar kaynatın. Mikserle çırparken incecik yumurtaya akıtın. Böylece yumurta akları pişecek, parlak bir renk ve sıkılabilir bir kıvam alacak.

Soğumuş tart hamuruna pastacı kremasını sürün. Üzerine merengi bir sıkma torbası ile sıkın. Çarkıfelekleri kesin, kaçıkla merengin üzerine alın. Afiyet olsun.

Malzemeler

Tart hamuru için:

  • 200g tereyağı,
  • 300 g (2,5 bardak) un,
  • 50 ml (1/2 çay bardağı) buzlu su,
  • 1 çimdik tuz.

Pastacı kreması için:

  • 50g un (yaklaşık 2 çorba kaşığı),
  • 150g şeker (yaklaşık yarım su bardağı),
  • 350 ml süt (yaklaşık 1 su bardağı),
  • 2 yumurta sarısı,
  • 1 çorba kaşığı tereyağı.

Mereng için:

  • 2 yumurtanın beyazı,
  • 2 tepeleme çorba kaşığı toz şeker,
  • 2 çorba kaşığı su.

Tarifler

  • Pancar Tabanlı Avokado Pizza

    Su, maya ve şekeri karıştırın. Robotta rendelediğiniz pancarı, unu ve tuzu ekleyin. Yedekte bir bardak daha un bulundurmanızı öneririz. Ele yapışmayan, katı bir hamur arıyoruz, yaklaşık 5 dakika yoğurunca istenilen kıvama gelmedi ise azar azar un ekleyerek kıvam alana kadar yoğurmaya devam edebilirsiniz. Hamur ele yapışmayan elastik bir kıvam alınca yağlanmış bir kaseye alıp üzerini […]

    Devamı
  • Taze Zerdeçallı Makarna

    Kuşkonmazlarınızı kalınca doğrayın, kaynamış ve altı kapanmış suyun içine bırakın. Makarnanızı pakette yazılı süreden iki dakika daha az haşlayın. Bu esnada biz de makarnanın sosunu ve sebzeleri hazırlayalım. İncecik doğranmış mor soğan ve sarımsağı kızgın yağda biraz çevirin. Taze zerdeçalınızı ekleyin ve bir dakika daha çevirin. Kremanızı ve rende kaşarınızı ekleyin, tuzunu ve biberini ayarlayın. […]

    Devamı
  • Mangolu İçmelik Sirke (Shrub)

    Mango kabukları ve çekirdeğini şeker ile iyice, eze eze ovalayın. Buzdolabında en az üç gün gün bekletin. Dilerseniz beş güne kadar bekleyebilir. Şeker kendi kendine tamamen erdiğinde hazır demektir. Mangonun suyunu iyice ezerek süzün. Şimdi bu şuruba sirke ekleyeceğiz. Sıradan bir mango ile hazırlarken şurup ile sirkeyi bire bir ölçüde kullanıyoruz ama Verita Yemeye Hazır […]

    Devamı
  • Guakamoleli Nachos

    Önce nachos tarifinin olmazsa olmazı guakamoleyi hazırlayalım. Mor soğanın yarısını, kişniş yapraklarını ve çeri domatesleri doğrayın. Avokadonuzu ezin, yarım lime’ın suyunun sıkın, tüm malzemeleri tuz ve karabiber ile karıştırın. Mısır cipslerini tabağınıza serin. Üstüne kıyma, süzülmüş Meksika fasulyesi, kalan mor soğanı, dilimlenmiş biberleri ve doğranmış kişniş yapraklarını yerleşirin. Üzerine süzme yoğurt gezdirin, guakamoleniz ve lime […]

    Devamı